blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
20 Ağustos, 2024 00:30 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

TMO Giresun’da ilk fındığı 135,96 liradan aldı

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Giresun’un Bulancak ilçesinde ilk fındığı 135,96 liradan aldı.
TMO, 2024-25 fındık sezonu fındık alımlarına başladı. Giresun’da merkez, Bulancak, Dereli, Espiye, Görele, Güce ve Tirebolu ilçelerinde üreticiler ürünlerini teslim etmeye başladı. Ayrıca TMO’nun Bulancak deposunda düzenlenen törende ilk fındık teslim edildi.
Törene Giresun Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti, Bulancak Kaymakamı Ünal Koç, AK Parti Giresun İl Başkanı Mete Bahadır Yılmaz ve TMO Giresun Başmüdürü Çağlar Şeyranlıoğlu katıldı. Ürününü TMO’ya vermeyi tercih eden İzzet Kahya isimli üretici, 51,78 randıman gelen 883 kilogram ürünü 135,98 liradan TMO’ya teslim etti.
Vali Mehmet Fatih Serdengeçti yaptığı açıklamada, “Toprak Mahsulleri Ofisimiz Bulancak alım noktasında yeni sezonun ilk fındık alımını gerçekleştirdik. 51,78 randıman gelen 883 kilogram fındığı 135,96 lira fiyat üzerinden alımını tamamladık. Bu vesile ile tüm üreticilerimize bereketli bir hasat sezon ve hayırlı kazançlar diliyor, fiyat istikrarını koruyarak her zaman üreticilerimizin yanında olan TMO’ya özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. Çiftçilerimize hayırlı ve bereketli bir dönem, ilimize ve ülkemize ise sürdürülebilir bir tarım geleceği temenni ediyor ve bu minvalde çalışmalarımızı yürütüyoruz” ifadelerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
26 Temmuz, 2025 20:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Karabük’te alevler karayoluna doğru ilerliyor

Karabük'teki orman yangını karayolu istikametine doğru ilerlemesini sürdürürken, merkeze bağlı Cumayanı ile Cemalovası köyleri de tedbir amacıyla boşaltıldı.

Safranbolu ilçesine bağlı Çavuşlar köyünde başlayıp geniş bir alana yayılan yangını kontrol altına alma çalışmaları hem karadan hem havadan sürüyor. Arazinin engebeli ve dağlık olması karadan müdahaleyi zorlaştırırken 23 helikopter destegiyle ile havadan müdahale aralıksız sürüyor. Rüzgarın etkisiyle çoğu noktada etkili olan yangında alevler Karabük-Eskipazar kara yoluna doğru ilerlerken tedbir amacıyla Cumayanı Köyü Armağanlar Mahallesinde evler boşaltıldı. Jandarma ekipleri bölgede geniş önlemler alırken, evlerde hiçbir vatandaşın kalmaması noktasında uyarılar yapılıyor. Çaresizce evlerini terk eden vatandaşların kimi yanına televizyon kimi ise buzdolabından etlerini alarak bölgeden ayrıldığı görüldü.
Öte yandan gidecek yeri olmayan vatandaşların yurtlarda konaklaması için imkan sağlandığı duyurusu yapıldı. Orman yangının bir farklı noktasındaki alevler nedeniyle yine merkeze bağlı Cemalovası köyünün de tahliye edildiği öğrenildi.
Yaklaşık 4 gündür etkili olan yangınlar dolayısıyla 18 köy boşaltıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin