TMO Giresun’da ilk fındığı 135,96 liradan aldı - Karabük Haber Postası
tmo giresunda ilk findigi 13596 liradan aldi r9PkTNmS jpg
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
20 Ağustos, 2024 00:30 tarihinde yayınlandı
0
0

TMO Giresun’da ilk fındığı 135,96 liradan aldı

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Giresun’un Bulancak ilçesinde ilk fındığı 135,96 liradan aldı.

TMO, 2024-25 fındık sezonu fındık alımlarına başladı. Giresun’da merkez, Bulancak, Dereli, Espiye, Görele, Güce ve Tirebolu ilçelerinde üreticiler ürünlerini teslim etmeye başladı. Ayrıca TMO’nun Bulancak deposunda düzenlenen törende ilk fındık teslim edildi.

Törene Giresun Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti, Bulancak Kaymakamı Ünal Koç, AK Parti Giresun İl Başkanı Mete Bahadır Yılmaz ve TMO Giresun Başmüdürü Çağlar Şeyranlıoğlu katıldı. Ürününü TMO’ya vermeyi tercih eden İzzet Kahya isimli üretici, 51,78 randıman gelen 883 kilogram ürünü 135,98 liradan TMO’ya teslim etti.

Vali Mehmet Fatih Serdengeçti yaptığı açıklamada, “Toprak Mahsulleri Ofisimiz Bulancak alım noktasında yeni sezonun ilk fındık alımını gerçekleştirdik. 51,78 randıman gelen 883 kilogram fındığı 135,96 lira fiyat üzerinden alımını tamamladık. Bu vesile ile tüm üreticilerimize bereketli bir hasat sezon ve hayırlı kazançlar diliyor, fiyat istikrarını koruyarak her zaman üreticilerimizin yanında olan TMO’ya özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. Çiftçilerimize hayırlı ve bereketli bir dönem, ilimize ve ülkemize ise sürdürülebilir bir tarım geleceği temenni ediyor ve bu minvalde çalışmalarımızı yürütüyoruz” ifadelerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
gozlugunun altindan bize niye baktin diye silahla vurdular UuZd5tgs
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
07 Nisan, 2026 00:52 tarihinde yayınlandı
0
0

‘Gözlüğünün altından bize niye baktın’ diye silahla vurdular

Samsun’da “gözlüğünün altından bize niye baktın” tartışmasında pompalı tüfekle vurulan şahıs hastaneye kaldırılırken, 2 şüpheli adliyeye sevk edildi.

Olay, İlkadım ilçesi Karasamsun Mahallesi’nde dün meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, H.G.E. (39), pompalı tüfekle açılan ateş sonucu sol ayağından yaralandı. Yaralı, olay yerine çağrılan ambulansla Samsun Şehir Hastanesine kaldırıldı.

İlkadım İlçe Emniyet Müdürlüğü Suç Önleme ve Soruşturma Büro Amirliği ekipleri olayla ilgili M.D.A. (32) ve A.K.’yi (21) yakalayarak gözaltına aldı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan 2 şüpheli, bugün Samsun Adliyesi’ne sevk edildi.

Saldırganların, yaralının kendilerine “gözlüğünün altından baktığı” gerekçesiyle ateş açtıkları iddia edildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin