Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Eflani ilçesine gezici alım noktasını kurarak buğday alımına başladı.
Eflani'de alım gerçekleştiren Toprak Mahsulleri Ofisi yetkililerini ziyaret eden Belediye başkanı İbrahim Ertuğrul yaptığı açıklamada; "Toprak Mahsulleri Ofisi'nin internet sitesinden mal teslimi için randevu almak gerekiyor. Randevu tarihinde gezici ofise gelen buğdaylar laboratuarda çeşitli testlere tabi tutuluyor. Testten geçenler kabul ediliyor. % 14,5 dan fazla nem ve yabancı madde içeren buğday ofis tarafından kabul edilmiyor" dedi.
Ertuğrul; "TMO yetkilileri, Eflani’de buğdayın erken hasat edildiğini ve biçerdöverlerin ayarına dikkat edilmediğini ifade ediyor ve çitçilerimizi uyarıyor. Ufak tefek aksaklıklar olsa da bu yıl çiftçilerimizin elinde buğday kalmayacak. TMO'nun kriterleri ve uyarıları ise çitçimizin tecrübe ve bilgi birikimine katkı sağlayacak.
TMO'nun ilçemizde alım yapmasına ve bir ilkin gerçekleşmesine vesile olan Karabük Milletvekillerimiz Cumhur Ünal ve Niyazi Güneş’ e teşekkür ediyorum. Çorbada karınca kararınca Eflani Belediye başkanlığı ve Eflani Ziraat Odası olarak bizimde emeğimiz ve katkımız oldu helali hoş olsun. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada üreticimizin yanında olmaya devam edeceğiz hayırlı olsun , bereketli olsun" dedi.
Bakan Uraloğlu: “İlk göreve geldiklerinde 4.7 milyon kullanıcının bilgileri yurt dışına çıkarılmıştır”
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin uygulamasıyla 4.7 milyon kullanıcının bilgilerinin yurtdışına çıkarıldığını belirterek, "İlk vazifeye gelindiği anda bu yapılmıştır. Bu türlü bir iradeye mi biz bu ülkeye teslim edeceğiz. Allah’ın müsaadesiyle etmeyeceğiz" dedi.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Trabzon’da düzenlenen AK Parti Mahallî İdareler Başkanlığı Bölge Toplantısı’na katıldı. Toplantıda bir konuşma yapan Bakan Uraloğlu, 2053 yılında demiryolu ağını 17 bin 500 kilometreye çıkartılacağını belirterek, "Ülkemizi 2 bin 251 kilometrelik süratli demir yolu yaparak yüksek süratli demir yolu ağları ile tanıştırdık. Önümüzdeki aylarda 225 kilometre süratli giden yerli ve ulusal yüksek süratli tren setimizi raylarda denemeye başlayacağız. İnşallah 2028 yılında 14 bin kilometre olan demiryolu ağımızı 17 bin 500 kilometreye çıkartacağız. 2053 yılında da 28 bin 500 kilometreye çıkartacağız. 2053’e kim sağ kim selamet diye bir yaklaşım olabiliyor. Tabi ben Rabbimden kendi adıma 2053’ü bana görmeyi nasip etsin diye niyaz ediyorum. Daima birlikte inşallah. 48 saatte süratli trenlerle bütün Türkiye’yi dolaşma imkanına inşallah nasip olacağız" dedi.
"İstikbali bilgiler dahil hepsi daima beraberinde yurt dışına çıkarılmıştır"
İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin uygulamasıyla 4.7 milyon kullanıcının bilgilerinin yurtdışına çıkarıldığını kaydeden Bakan Uraloğlu, "Biz ideoloji değil insanı merkeze koyduk. Hengame değil hizmet odaklı olduk. Rant değil proje odaklı olduk. Laf değil hakikaten icraat odaklı olduk. Lakin maalesef ülkede muhalefet yapma ismine olanlar bunun tam karşıtından hareket etmişlerdir. Yürütülen kimi isimli soruşturmalar var biz bunun hiçbir yerinde yokuz. Şikayet eden kendileri, itirafçı olan kendileri, iç hengame eden kendileri ancak isimli makamlar elbette takip ediyor. Benim Bakanlığımı ilgilendiren bir tarafı huzurlarınızda paylaşmak istiyorum. İstanbul’un ferdî bilgileri ile ilgili soruşturmanın bir modülü var ondan bahsedeceğim. İstanbul’daki Büyükşehir Belediyesi’nin uygulamaya koyduğu 4.7 milyon kullanıcının bilgileri. O bilgilerde bütün şahsî bilgiler var. İrtibat bilgilerinden, TC kimlik numarasına, mail adresine, mesken ve iş adresine bütün bilgileri var. Birebir vakitte pozisyon bilgisini paylaştığı için bütün gününü hayatını nerede geçirdiğinin bilgileri var. Hasebiyle sizin özeliniz neredeyse ne varsa bütün bilgiler yurt dışına çıkarılmıştır. Bunun en suçsuz mazereti seçimlere yönelik insanlara ulaşma mazeretidir. Bunu da yaptılar zati. Kim Abdulkadir Uraloğlu. Kimdir bu; AK Partilidir. Tamam onun önüne biz hangi reklamları nerede nasıl çıkarırsak onu tesirler kendimize oy verdiririz. Bu en saf olanıdır. Fakat istikbali bilgiler dahil hepsi daima beraberinde yurt dışına çıkarılmıştır. Birinci vazifeye gelindiği anda bu yapılmıştır. Bu türlü bir iradeye mi biz bu ülkeye teslim edeceğiz. Allah’ın müsaadesiyle etmeyeceğiz. Biz bu ülkeye hizmet etmeye daima bir arada devam edeceğiz. İnancımız, çabamız, sadakatimiz ile yolumuza Allah’ın müsaadesiyle devam edeceğiz. Cumhurbaşkanlığı seçimlerini almadan 2029’u konuşmamızın bir manası yok. 2027 mi olur 2028 mi olur seçimi Allah’ın müsaadesiyle inşallah beraberce alacağız. Bu ülkeye bütün gruplarımızla birlikte bütün dava arkadaşlarımızla bir arada hizmet etmeye devam edeceğiz" tabirlerini kullandı.