TMMOB, Zonguldak 2. Kent Sempozyumu - Karabük Haber Postası
Reklam Alanı — Gövde Üst Bu alana reklam ver
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
22 Mayıs, 2015 08:20 tarihinde yayınlandı
0
0

TMMOB, Zonguldak 2. Kent Sempozyumu

ZONGULDAK Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) tarafından 21-22 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen Zonguldak 2. Kent Sempozyumu GMİS’te başladı.
TMMOB Zonguldak il Koordinasyon Kurulu tarafından düzenlenen sempozyuma çok sayıda mimar, mühendis ve davetli katıldı. Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan sempozyumun açılışında konuşan Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, “TMMOB’un düzenlediği ikinci sempozyumdayız.
Gerçekten bu sempozyumlar nerede yapılırsa yapılsın çok önemlidir. Bilimsel verileri, bilimsel aklı ve ortak düşünceyi bir arada tutabilmek ve o şehrin gelişmesini sağlamada çok önemli katkıları olmaktadır. Bu anlamda çok değerli oda birliği arkadaşlar ve yönetimi bu çalışmaları yapmaya çalışıyorlar. Biz de yerel yönetimler olarak bunları önemsiyoruz” dedi.
TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Başkanı Mehmet Soğancı ise “Hepimiz biliyoruz ki bu gün sayısı 475 bine ulaşan mimar, mühendis ve şehir plancılarını temsil öden yasal bir örgütlenmedir. Temel olarak üyelerin hak ve çıkarlarını halkımızın çıkarları temelinde korumak geliştirmek ve onların mesleki, sosyal, kültürel gelişimlerini sağlamak mesleki birikimlerini de toplum yararına kullanmalarının zeminini oluşturmakla yükümlüdür. Birliğimiz bağımsız, demokratik, eşit ve özgür bir Türkiye için çalışmalarını da bütünsel bir anlayışla ve etkinleştirerek sürdürme kararlılığını da kendi tarihi boyunca göstermiştir. Meslek alanlarımızla ilgili çalışma dönemlerinde 200’ü aşkın etkinlik yapıp, Türkiye fotoğraflarını çekiyoruz. Bizim bulunduğumuz noktada doğruları ve gerçekleri ifade etmek istiyoruz. Bu gün itibariyle 46. ve Türkiye’nin değişik yerlerinde kent sempozyumları düzenliyoruz. Kentlerin fotoğraflarını çektik. Türkiye’nin fotoğrafı ortaya çıksın diye” şeklinde konuştu.
Makine Mühendisleri Odası Başkanı Birhan Şahin de “Yaşanabilir Bir Zonguldak İçin Öneriler” konulu sunumunu yaptı.
Sempozyumda ise 22 bildiri sunulacak.

Bizi sosyal medyadan takip edin
xaxaxaxaxaxax
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
26 Nisan, 2026 13:25 tarihinde yayınlandı
0
0

KBÜ’nün başarılı mezunları deneyimlerini paylaştı

Karabük Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi tarafından düzenlenen “Nasıl Başardım?” etkinliğinde, farklı sektörlerde önemli görevler üstlenen mezunlar öğrencilerle bir araya gelerek kariyer yolculuklarını ve deneyimlerini paylaştı.

Hamit Çepni Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen programa; ARaymond Bağlantı Elemanları Genel Müdür Yardımcısı Talha Burak Ocak, BORSAN Kablo Yatırım ve Planlama Müdürü Onur Bilgici, ARaymond Bağlantı Elemanları Tedarikçi Kalite ve Laboratuvarlar Takım Yöneticisi Orhan Can ile Sağlam Metal AR-GE Uzmanı Volkan Karakurt konuşmacı olarak katıldı.

Konuşmacılar, öğrencilik yıllarından itibaren edindikleri deneyimlerin iş hayatındaki etkilerine değinerek, kariyer süreçlerinde karşılaştıkları zorlukları ve bu süreçleri nasıl yönettiklerini anlattı.

ARaymond Bağlantı Elemanları Genel Müdür Yardımcısı Talha Burak Ocak, 2014 yılında Karabük Üniversitesinden mezun olduğunu belirterek, kariyerinde ilerlemenin temelinde merak duygusunu kaybetmemek ve sürekli öğrenmeye açık olmak olduğunu ifade etti. Ocak, iş hayatında zaman zaman zorluklarla karşılaştığını ancak denemekten vazgeçmeyerek ilerlediğini vurguladı. Aynı üniversiteden mezun bir öğrencinin bugün kendisiyle aynı sahnede yer almasının kendisi için ayrı bir gurur kaynağı olduğunu dile getirdi.

ARaymond Bağlantı Elemanları Tedarikçi Kalite ve Laboratuvarlar Takım Yöneticisi Orhan Can ise 2019 yılında bölüm ikincisi olarak mezun olduğunu belirterek, üniversite yıllarında edindiği laboratuvar ve malzeme analizine yönelik bilgi birikiminin kariyerine doğrudan katkı sağladığını aktardı. Can, farklı pozisyonlarda görev aldıktan sonra uluslararası projelerde yer alma fırsatı yakaladığını ve özellikle batarya projelerinde görev almanın kariyerinde önemli bir dönüm noktası olduğunu ifade etti.

BORSAN Kablo Yatırım ve Planlama Müdürü Onur Bilgici de mezuniyet sonrası iş hayatına hızlı bir giriş yaptığını belirterek, kariyer sürecinde yoğun çalışma temposunun ve sahada edinilen tecrübelerin belirleyici olduğunu kaydetti. Bilgici, yürüttüğü geri dönüşüm projesiyle şirketine önemli ekonomik katkı sağladığını, bu başarının kariyerinde yükselmesini hızlandırdığını dile getirdi. Üniversite yıllarında gerçekleştirilen teknik geziler ve uygulamalı eğitimlerin mesleki gelişimine önemli katkı sunduğunu vurguladı.

Sağlam Metal AR-GE Uzmanı Volkan Karakurt ise mezuniyet sonrası doğrudan AR-GE alanına yöneldiğini belirterek, savunma sanayine yönelik projelerde görev aldığını ifade etti. Karakurt, üniversitede edindiği teknik bilginin sahada birebir karşılık bulduğunu ve projelerin tüm süreçlerinde aktif rol üstlendiğini aktardı. Türkiye’ye katkı sağlayan projelerde yer almanın kendisi için en büyük motivasyon kaynaklarından biri olduğunu belirtti.

Programda konuşan Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yavuz Sun, etkinliğin geleneksel hale getirilmesinin hedeflendiğini belirterek, “Fakülte olarak öğrencilerimizin en önemli ihtiyaçlarından birinin, mezun olup iş hayatında başarıya ulaşmış isimlerin deneyimlerini dinlemek olduğunu düşündük. Bugün burada bulunan konuşmacılarımız da kısa bir süre önce sizler gibi bu sıralarda oturuyordu. Şimdi ise önemli görevlerde yer alıyorlar. Bu süreci nasıl yönettiklerini öğrencilerimizle paylaşmaları bizler için son derece kıymetli” dedi.

Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölüm Başkanı da konuşmasında, mezunların sanayide elde ettikleri başarıların öğrenciler için önemli bir motivasyon kaynağı olduğunu belirtti. Mezunların iş hayatında karşılaştıkları zorlukları ve bu süreçleri nasıl yönettiklerini aktarmalarının büyük değer taşıdığını ifade eden bölüm başkanı, bu tür etkinliklerin üniversite-sanayi iş birliğine de katkı sunduğunu dile getirdi.

Etkinlikte öğrenciler, konuşmacılara sorular yönelterek iş dünyasına dair merak ettikleri konularda doğrudan bilgi alma fırsatı buldu.

Program, mezunlara teşekkür belgesi takdimi ve hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin