TMMOB, Zonguldak 2. Kent Sempozyumu - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
22 Mayıs, 2015 08:20 tarihinde yayınlandı
0
0

TMMOB, Zonguldak 2. Kent Sempozyumu

ZONGULDAK Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) tarafından 21-22 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen Zonguldak 2. Kent Sempozyumu GMİS’te başladı.
TMMOB Zonguldak il Koordinasyon Kurulu tarafından düzenlenen sempozyuma çok sayıda mimar, mühendis ve davetli katıldı. Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan sempozyumun açılışında konuşan Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, “TMMOB’un düzenlediği ikinci sempozyumdayız.
Gerçekten bu sempozyumlar nerede yapılırsa yapılsın çok önemlidir. Bilimsel verileri, bilimsel aklı ve ortak düşünceyi bir arada tutabilmek ve o şehrin gelişmesini sağlamada çok önemli katkıları olmaktadır. Bu anlamda çok değerli oda birliği arkadaşlar ve yönetimi bu çalışmaları yapmaya çalışıyorlar. Biz de yerel yönetimler olarak bunları önemsiyoruz” dedi.
TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Başkanı Mehmet Soğancı ise “Hepimiz biliyoruz ki bu gün sayısı 475 bine ulaşan mimar, mühendis ve şehir plancılarını temsil öden yasal bir örgütlenmedir. Temel olarak üyelerin hak ve çıkarlarını halkımızın çıkarları temelinde korumak geliştirmek ve onların mesleki, sosyal, kültürel gelişimlerini sağlamak mesleki birikimlerini de toplum yararına kullanmalarının zeminini oluşturmakla yükümlüdür. Birliğimiz bağımsız, demokratik, eşit ve özgür bir Türkiye için çalışmalarını da bütünsel bir anlayışla ve etkinleştirerek sürdürme kararlılığını da kendi tarihi boyunca göstermiştir. Meslek alanlarımızla ilgili çalışma dönemlerinde 200’ü aşkın etkinlik yapıp, Türkiye fotoğraflarını çekiyoruz. Bizim bulunduğumuz noktada doğruları ve gerçekleri ifade etmek istiyoruz. Bu gün itibariyle 46. ve Türkiye’nin değişik yerlerinde kent sempozyumları düzenliyoruz. Kentlerin fotoğraflarını çektik. Türkiye’nin fotoğrafı ortaya çıksın diye” şeklinde konuştu.
Makine Mühendisleri Odası Başkanı Birhan Şahin de “Yaşanabilir Bir Zonguldak İçin Öneriler” konulu sunumunu yaptı.
Sempozyumda ise 22 bildiri sunulacak.

Bizi sosyal medyadan takip edin
is arkadasini bicaklayarak oldurdu bjuH8X8s
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
18 Nisan, 2026 04:37 tarihinde yayınlandı
0
0

İş arkadaşını bıçaklayarak öldürdü

Samsun’da bir iş yerinde iki çalışan arasında çıkan bıçaklı kavgada 1 kişi hayatını kaybetti.

Olay, Atakum ilçesi Yenimahalle Mahallesi Atatürk Bulvarı üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, aynı restoranda çalışan Eren Bakır (31) ile Haşim Y. (22) arasında gündüz saatlerinde iş yerinde küfürleşmeden kaynaklı tartışma yaşandı. Akşam saatlerinde tekrar karşılaşan ikili arasında çıkan tartışmanın büyümesi üzerine Haşim Y., Eren Bakır’ı bıçakla ağır yaraladı.

Ağır yaralanan Eren Bakır kaldırıldığı Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi’nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Olayın ardından şüpheli, suç aleti bıçakla birlikte yakalanarak gözaltına alındı.

Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin