Karabük Postası tarafından
25 Eylül, 2023 12:04 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 1

TL dönüşümlü KKM hesaplarında asgari faiz zorunluluğu kaldırıldı

Türk lirası (TL) dönüşümlü Kur Korumalı Mevduat (KKM) hesaplarında asgari faiz zorunluluğu kaldırıldı. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), bankacılık sistemini TL’yi cazip kılacak şekilde dönüştüren adımlarına devam ediyor. Uygulama talimatında yapılan değişiklikle TL dönüşümlü kur korumalı hesaplarda asgari faiz zorunluluğu kaldırıldı. Böylece bankaların TL dönüşümlü kur korumalı hesaplara politika faizinin altında faiz verebilmesinin önü açılmış oldu. Yapılan değişiklikle standart TL mevduat desteklenirken, KKM’ye verilen faiz cazip olmayacak. Merkez Bankası’nın politika faizinden düşük oranlar uygulanan KKM hesaplarında kur farkının banka tarafından ödenecek faiz veya kar payından yüksek ancak politika faizi ile hesaplanan tutardan düşük olması durumunda aradaki farkın tamamı banka tarafından karşılanacak. Kur farkının politika faizi ile hesaplanan tutardan yüksek olması durumunda ise söz konusu destek tutarının, politika faizi ile hesaplanan tutara kadar olan kısmı banka tarafından ödenirken üzerindeki kısmı Merkez Bankası tarafından ödenecek. (İHA)

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
04 Ekim, 2025 12:49 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Fenalaşan yolcuyu hastaneye yetiştirdi

Karabük’te seyir halindeki minibüste rahatsızlanan yolcu, şoförün hızlı ve duyarlı davranışı sayesinde dakikalar içerisinde hastaneye ulaştırıldı.
Karabük Belediyesi Ulaşım AŞ.’de Öğlebeli-Şirinevler hattında sefer yapan şoför Uğur Dereli’nin kullandığı minibüste bir yolcu okullar bölgesinde aniden fenalaştı. Durumu fark eden Dereli, diğer yolcuları sakinleştirerek aracı doğrudan Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesine yöneltti.
Hastaneye kısa sürede ulaşan Dereli, rahatsızlanan yolcunun sağlık ekiplerince müdahale edilmesini sağladı.
İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine konuşan minibüs şoförü Uğur Dereli, "Sefere çıktığımda okullar bölgesinde araçtan sesler geldiğini duydum. Arkama dönüp kalktığımda araç içerisinde bir yolculardan bir tanesinin rahatsızlandığını gördüm. O an araç içerisinde bulunan yolculara sakin olmalarını söyledim. Ardından aracımı hastaneye çevirdim. Acile giriş yaptım. Yolcuyu hastane personeline teslim edip ardından görevime devam ettim" dedi.
Dereli, rahatsızlanan vatandaşa ilk müdahaleyi minibüsteki sağlık personelinin yaptığını söyledi.

Bizi sosyal medyadan takip edin