KASTAMONU Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Daday da bilgilendirme toplantısı düzenledi.
Kastamonu’nun Daday İlçesinde Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Daday da bilgilendirme toplantısı düzenledi.
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Kastamonu İl Koordinatörlüğünün talebi üzerine Daday Müftülüğü toplantı salonunda muhtarlara ve çiftçilere 2015 yılında çıkılacak olan çağrılar ile ilgili bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Toplantıya İlçe Kaymakamı Zafer Sağ, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Ömür ONUR, Ziraat Mühendisi Şennur Şahin, Daday Ziraat Odası Başkanı Mustafa Levent Uğuzbalaban TKDK Kastamonu İl Koordinatörlüğünden Fatih Gürel ve Aytuğ Türk’ ün yanı sıra Köy muhtarları ve çiftçilerden oluşun yaklaşık 150 kişilik davetli grubu katıldı. Oldukça verimli geçen toplantıda özellikle besi sığırcılığı ve Kırsal Turizm ile yöresel ürünlerin paketlenmesi üzerine yoğun bir soru trafiği yaşandı. İlçemiz çiftçileri adına çok verimli geçen toplantı sonunda TKDK Kastamonu İl Koordinatörlüğü personellerinden Fatih Gürel ve Aytuğ Türk, katılımdan oldukça memnun kaldıklarını, projelerden yararlanmak isteyen vatandaşların ulaşması durumunda kendileri ile birebir ilgileneceklerini söylediler.


0
TKDK’dan Bilgilendirme Toplantısı
0
0
Amasya’da köy yolunda heyelan
Amasya’da bir köy yolunda yağışlar sonrası heyelan meydana geldi. Yolun 200 metrelik kısmında oluşan heyelan sonrası köye alternatif yol açıldı.
Edinilen bilgiye göre, Amasya merkeze bağlı Bayat köyü civarında son günlerde etkili olan yağışların etkisiyle yolda heyelan meydana geldi. Durumun bildirilmesi üzerine Amasya İl Özel İdaresi ekipleri bölgeye yönlendirildi.
Yolun çevredeki köylerle bağlantı yolu olduğunu belirten Bayat köyü Muhtarı Sefer Sağlam, heyelan tehlikesinin devam etmesi üzerine daha güvenli bir alanda alternatif yol açıldığını açıkladı.


