KASTAMONU Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Daday da bilgilendirme toplantısı düzenledi.
Kastamonu’nun Daday İlçesinde Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Daday da bilgilendirme toplantısı düzenledi.
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Kastamonu İl Koordinatörlüğünün talebi üzerine Daday Müftülüğü toplantı salonunda muhtarlara ve çiftçilere 2015 yılında çıkılacak olan çağrılar ile ilgili bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Toplantıya İlçe Kaymakamı Zafer Sağ, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Ömür ONUR, Ziraat Mühendisi Şennur Şahin, Daday Ziraat Odası Başkanı Mustafa Levent Uğuzbalaban TKDK Kastamonu İl Koordinatörlüğünden Fatih Gürel ve Aytuğ Türk’ ün yanı sıra Köy muhtarları ve çiftçilerden oluşun yaklaşık 150 kişilik davetli grubu katıldı. Oldukça verimli geçen toplantıda özellikle besi sığırcılığı ve Kırsal Turizm ile yöresel ürünlerin paketlenmesi üzerine yoğun bir soru trafiği yaşandı. İlçemiz çiftçileri adına çok verimli geçen toplantı sonunda TKDK Kastamonu İl Koordinatörlüğü personellerinden Fatih Gürel ve Aytuğ Türk, katılımdan oldukça memnun kaldıklarını, projelerden yararlanmak isteyen vatandaşların ulaşması durumunda kendileri ile birebir ilgileneceklerini söylediler.


TKDK’dan Bilgilendirme Toplantısı
Giresun’da kedinin devirdiği çuvaldaki cevizleri yoldan geçen vatandaşlar topladı
Giresun’da bir işyerinin önünde bulunan ceviz dolu çuval, sokak kedisi tarafından devrildi. Yola saçılan cevizleri yoldan geçen vatandaşlar el birliğiyle toplarken, o anlar güvenlik kamerasına yansıdı.
Giresun’da bir işyerinin önünde bulunan ceviz dolu çuvalı sokak kedisi devirdi, çevredeki vatandaşlar ise yola saçılan cevizleri toplamak için seferber oldu. O anlar işyerinin güvenlik kamerasınca kaydedildi.
Olay, Giresun’un Yeniyol mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, Yağızbey isimli işyerinin önünden geçen bir sokak kedisi, işyeri önünde bulunan ceviz dolu çuval üzerinde tırnaklarını törpülemeye başladı. Bu sırada dengesini kaybeden çuval devrilirken, cevizler kaldırıma ve yola saçıldı. Gürültüyle birlikte olay yerinden kaçan kedinin ardından işyeri çalışanları dışarı çıktı.
Ne olduğunu ilk anda anlayamayan çalışanlar, çevredeki vatandaşların da yardımıyla yere saçılan cevizleri toplamaya başladı. Daha sonra güvenlik kamerası görüntülerini inceleyen işyeri çalışanları, çuvalı devrilenin mahallede sıkça görülen bir sokak kedisi olduğunu fark etti.
“Mahallenin kedisi genelde çuvallarda tırnaklarını törpülüyordu; Bu kez çuvalı devirmiş”
Yaşananları anlatan işyeri çalışanı Ahmet Emrehan Pir, “İçeride müşterimizle ilgileniyorduk. Bir anda dışarıdan büyük bir ses geldi. Dışarı çıktığımızda cevizlerin yere saçıldığını gördük. İlk başta panik olduk ama çevredeki vatandaşlar hemen yardıma koştu. Kameraları izlediğimizde ise çuvalı kedinin devirdiğini gördük. Mahallenin kedisi genelde çuvallarda tırnaklarını törpülüyordu. Bu kez çuvalı devirmiş” dedi.


