Reklam
Reklam
tkdk zonguldaktan leader tedbiri istisaresi M3HPyHXD
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
25 Nisan, 2025 16:22 tarihinde yayınlandı
0

TKDK Zonguldak’tan LEADER tedbiri istişaresi

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Zonguldak İrtibat Ofisi uzmanları, Kilimli’de düzenlenen Mahallî Hareket Kümesi Derneği toplantısına katıldı.

Toplantıya Kilimli Belediye Başkanı Kamil Altun ile Kilimli Kaymakamı Necdet Özdemir de iştirak etti. Programda, IPARD dayanaklarıyla ilgili bir sunum gerçekleştirilirken, akabinde LEADER önlemi kapsamında yürütülebilecek lokal kalkınma projeleri üzerine istişarelerde bulunuldu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
turhalda yesilirmak suyu tasti bazi evleri su basti yOxMV31E
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
19 Mayıs, 2026 04:07 tarihinde yayınlandı
0
0

Turhal’da Yeşilırmak suyu taştı, bazı evleri su bastı

Tokat’ın Turhal ilçesinde etkili olan yoğun yağışlar nedeniyle bazı mahallelerde su baskınları yaşandı. Almus Barajı’nda su seviyesinin yükselmesi ve dolusavaktan taşma riskinin gündeme gelmesi ilçede endişeyi artırırken, barajdan gelecek muhtemel taşkın öncesinde Borsa Mahallesi’nde çok sayıda ev sular altında kaldı.

Edinilen bilgilere göre, son günlerde etkili olan yağışlar nedeniyle Yeşilırmak kenarındaki evlerde su birikintileri oluşturdu. Özellikle Borsa Mahallesi’nde bazı evlerin giriş ve zemin katlarını su bastı. Bazı vatandaşların güvenlik amacıyla üst katlara çıktığı öğrenildi.

Mahalle sakinlerinden Abbas Keskin, yaşanan durumun endişe verici boyuta ulaştığını belirterek; “Şu an Turhal Borsa Mahallesi’ndeyiz. Almus Barajı hiç taşmamışken evler su altında kaldı. Bu tarafa doğru her yer deniz gibi. Yarın Almus Barajı taştığında ne olacak biz onu bilmiyoruz. İnsanlar ikinci kattan aşağı inemiyor. Evler su altında kaldı” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin