Kastamonu’da 2 yavrusuyla tırmandığı ağaçta meşe palamudu yiyen ayı cep telefonuyla görüntülendi.
Cide ilçesi Hamitli köyünde Mesut Hurma, arkadaşıyla birlikte motosikletiyle seyrederken bir ağacın üzerinde hareketlilik olduğunu fark etti. Motosikleti durduran Hurma ve arkadaşı ayı ile iki yavrusunun tırmandıkları ağacın üzerinde meşe palamudu yediğini gördü. Hurma o anları cep telefonuyla görüntüledi. Ayı ailesi bir müddet sonra ağaçtan inerek bölgeden uzaklaştı.
Ayıların kendilerini fark edince uzaklaştığını tabir eden Mesut Hurma, "Motosikletle giderken bir an ağaçta hareketlilik fark edince el fenerini üste yanlışsız tuttuk. Bu sırada ayıların gözleri parlamaya başladı. Biz de çabucak durduk. Yanımızda hiçbir şey yoktu. Motorun sesini duyunca ayı da ağaçtan inmeye başladı. Biz en başta ağacın doruğunda bir tane ayının olduğunu düşünüyorduk ancak bir anne ile iki yavrusu ağaca çıkmış. Ben de telefonu çıkartıp ayıyı görüntüledim. Ağaçtan üç ayıyı da inerken görüntüsünü çekmeyi başardım. Şimdiye kadar meşe ağaçlarına hiç ayının çıktığını görmemiştim lakin köyün içlerinde artık, elma, armut, incir üzere yiyecekler bittiği için ayı da meşe ağacına çıkıp meşe palamudunu yiyor" dedi.
Bölgede sık sık ayıların görüldüğünü söz eden Hurma, "Akşam saatlerinde mahallemizdeki komşularımızı ziyarete gittiğimizde bu yol üzerinde domuzları ve ayıları sıklıkla görebiliyoruz. Artık onlarla birlikte yaşamaya alıştık" diye konuştu.