Tıp öğrencileri önlüklerini giydi - Karabük Haber Postası
tip ogrencileri onluklerini giydi pLFsCccW
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
23 Kasım, 2024 04:22 tarihinde yayınlandı
0
0

Tıp öğrencileri önlüklerini giydi

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Tıp Fakültesi birinci sınıfta öğrenim gören 130 öğrenci, düzenlenen törenle beyaz önlüklerini giydi.

15 Temmuz Şehitler Konferans Salonu’nda gerçekleşen törene, rektör yardımcıları Prof. Dr. Hasan Solmaz ve Prof. Dr. Elif Çepni, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmail Ak, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tahir Kahraman, Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muhittin Kapanşahin, İl Sağlık Müdürü Op. Dr. İsmail Kara, Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Erkan Doğan ile akademisyenler, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Törende öğrencilerin tıp mesleğine olan bağlılıklarını vurgulayan konuşmalar ve sağlık alanında etik sorumluluklarını hatırlatan anlamlı mesajlar verildi.

Karabük Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Solmaz, beyaz önlük giyme töreninde bulunmaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek konuşmasında hekimlik mesleğinin önemine dikkat çekti.

Öğrencilere dünyanın önemli en mesleklerinden birini icra edeceklerini hatırlatan Rektör Yardımcısı Solmaz, Tıp Fakültesi birinci sınıf öğrencilerini ve ailelerini tebrik ederek beyaz önlüklerinin tüm öğrencilere hayırlı olmasını diledi.

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmail Ak, “Bugün doktor olma yolunda ilk adımı atıyorsunuz. Bu adımı atarken bilimin ışığında yürümeyi, sürekli öğrenmeyi ve merakınızı hiç kaybetmemeyi ilke edinin. Mesleğinizi her zaman etik değerlere bağlı kalarak, vicdanınızın rehberliğinde icra edin. Unutmayın ki bugün giydiğiniz bu beyaz önlük, yalnızca sizlerin değil, bu mesleğe hayatlarını adamış tüm sağlık çalışanlarının mirasını taşıyor. Sizler bu mirası onurla taşıyacak, insanlığa fayda sağlayacak yeni nesil doktorlar olacaksınız” dedi.

Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Erkan Doğan, “Hekim, mesleğinin gerektirdiği bilgi ve beceriyi kazanmanın yanında, beyaz önlüğün getirdiği sorumluluğu hisseden, insanlarla iyi iletişim kuran, hastasını anlayan, hastasını yeterince dinleyen, hasta ve hekim arasındaki ilişkide sizlere duyulan güvenin bilincinde, insani ve ahlaki değerleri temel alarak sorumluluklarının farkında, fikir ve inançlarına saygı gösteren bir davranışı benimsemelidir” ifadelerini kullandı.

Önlük giyme töreni öncesinde ise “Karabük” temalı fotoğraf yarışmasında dereceye giren öğrenciye Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmail Ak tarafından ödülü verildi.

Ardından önlük giydirme törenine geçilirken program hatıra fotoğrafının çekimi ile sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
ahsabin cazibesi belgesel filmi ilk kez izleyiciyle bulustu 3jYNRpOQ
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
30 Mart, 2026 20:52 tarihinde yayınlandı
0
0

“Ahşabın Cazibesi” belgesel filmi, ilk kez izleyiciyle buluştu

Kastamonu Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinatörlüğü destekleriyle hazırlanan “Ahşabın Cazibesi” belgesel filminin ilk gösterimi izleyiciyle buluştu.

Kastamonu Üniversitesi Merkez Kütüphane Sezai Karakoç Salonu’nda Kastamonu Üniversitesi’nin 20. kuruluş yılı etkinlikleri kapsamında gerçekleşen programa Kastamonu Valisi Meftun Dallı, Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Atalan ve Prof. Dr. Ömer Küçük, Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı, Kastamonu Belediye Başkan Vekili Hasan Fehmi Taş’ın yanı sıra çok sayıda akademisyen, öğrenci ve sanatsever katıldı.

Program öncesinde Vali Meftun Dallı, Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı ve katılımcılar, Kastamonu Üniversitesi Güzel Sanatlar Galerisi’nde belgeselin yapım aşamasını anlatan resim sergisini ziyaret etti. Serginin ardından sanatseverler, belgesel gösteriminin yapılacağı salona geçti.

Yapım ve yönetmenliğini Kastamonu Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ersoy Soydan’ın üstlendiği belgeselin yardımcı yönetmenliğini Araştırma Görevlisi Salih Ertosun ve Araştırma Görevlisi Mehmet Oğuz Yıldırım yaptı. Görüntü yönetmenliğini Araştırma Görevlisi Salih Ertosun’un üstlendiği yapımın senaryosu Doç. Dr. Ersoy Soydan, Araştırma Görevlisi Abdullah Güray Basakcıoğlu, Araştırma Görevlisi Güzide Kayıtmazbatır ve Araştırma Görevlisi Mehmet Erol tarafından hazırlandı.

Yapımı iki yıl süren belgeselin seslendirmesini tiyatro sanatçısı ve yönetmen Rıza Sönmez gerçekleştirirken; Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi, Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi ile Orman Fakültesi öğretim üyelerinden oluşan geniş bir danışman kadrosu projeye katkı sundu.

İki yıl süren çekim sürecinde Kastamonu’nun kent merkezi, ilçeleri ve köyleri ziyaret edilerek tarihi konaklar, camiler, bağ evleri ve yayla yaşamı kayıt altına alındı. UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan Kasaba Köyü Mahmut Bey Camii başta olmak üzere aşı boyalı İnebolu evleri, Tosya gümeleleri ve geleneksel mimari örnekleri belgeselin ana temasını oluşturdu.

Belgesel; ahşabın sivil mimariden dini yapılara, günlük yaşamdan el sanatlarına kadar uzanan kullanım alanlarını ele alırken, aynı zamanda tarihi yapıların korunması, işlevlendirilmesi ve turizme kazandırılması gerekliliğine dikkat çekiyor.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan programın açılışında konuşan belgeselin yönetmeni Doç. Dr. Ersoy Soydan, projenin yalnızca bir belgesel/film çalışması değil, aynı zamanda kültürel sorumluluk taşıyan bir belgeleme süreci olduğunu belirtti.

Doç. Dr. Soydan, ekip olarak Kastamonu’nun farklı noktalarında binlerce kilometre yol kat ederek çekimler yaptıklarını belirtti. “İçinde yaşadığımız ve doyduğumuz kente borcumuz olduğunu düşünüyoruz” diyen Soydan, Kastamonu’nun ahşap mimarisini, doğal zenginliklerini ve kültürel belleğini kayıt altına almayı hedeflediklerini söyledi. Soydan, projeyle hem kültürel miras bilincini artırmayı hem de kentin uluslararası tanıtımına katkı sunmayı amaçladıklarını ifade etti.

Şehir genelinde bin 433 adet tescilli sivil mimari örneği bulunduğunu ve bunların korunarak geleceğe taşınması gerektiğini vurgulayan Doç. Dr. Soydan, ahşap mimariyi ve tabiat varlıklarını belgeleme, bölgesel kalkınmaya katkı sağlama ve kültürel miras bilincini artırma amacıyla bu projeye başladıklarının altını çizdi.

Kastamonu’nun doğal ve kültürel mirasına dikkati çeken Soydan, “Bu değerlerin bir yandan korunması ve bir yandan da yeniden ahşap yapılan özendirilmesi ve Kastamonu’nun UNESCO Dünya Kültürel Miras Listesine alınmasının hedeflenmesi gerektiği için bu belgeselin ana fikrini oluşturuyor” dedi.

Program, açılış konuşmasının ardından gerçekleştirilen film gösterimi ve toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin