TİGAD’dan TÜRMOB'a sert çıkış! - Karabük Haber Postası
Haber Merkezi Avatarı
Haber Merkezi tarafından
14 Mart, 2025 23:35 tarihinde yayınlandı
0
0

TİGAD’dan TÜRMOB’a sert çıkış!

Türkiye İnternet Gazeteciliği Derneği (TİGAD) Genel Başkanı Okan Geçgel, Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği’nin (TÜRMOB) Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) sunduğu ilan teklifine sert tepki gösterdi. Geçgel, ““Şimdi de odalar basının cüzi gelirlerine göz dikti. Yıllarca basından medet uman odalar şimdi basını karşısına aldı. Bu teklif yasalaşırsa zaten güçlükle ayakta duran yerel gazetelere bir darbe daha vuracaktır.” dedi.

TÜRMOB’un Teklifi Ne Getiriyor?

Geçtiğimiz yıl Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB), ilan ve duyurularını gazeteler yerine kendi kurumsal internet sitesi üzerinden yayımlamayı öngören bir değişiklik yapmış, gelen tepkiler üzerine bu uygulamadan geri adım atmıştı. Şimdi ise TÜRMOB, benzer bir düzenlemeyi TBMM’ye sundu.

Meclise sunulan teklife göre, TÜRMOB’un genel kurul ilanlarının resmi gazeteler yerine odanın internet sitesinde yayımlanması öngörülüyor. Eğer bu değişiklik yasalaşırsa, diğer meslek odaları, birlikler ve kooperatifler için de emsal teşkil edecek ve ilanların gazetelerde yayımlanma zorunluluğu ortadan kalkacak.

“Basının Cüzi Gelirlerine Göz Diktiler”

TİGAD Başkanı Geçgel, yaptığı açıklamada basının gelir kaynaklarının bilinçli olarak azaltıldığına dikkat çekerek, “Tasarruf tedbirleri kapsamında zaten yerel basının ilan ve reklam alma imkânı kısıtlandı. Şimdi de odalar, basının cüzi gelirlerine göz dikti. Zaten zor şartlar altında ayakta kalmaya çalışan basına bir darbe daha vuruluyor” ifadelerini kullandı.

“Basının Geleceği Tehlikede”

Geçgel, yerel basının ilan gelirleriyle ayakta durduğunu vurgulayarak, “Resmi ilan ve reklamlardan beslenen birçok basın kuruluşu var. Eğer bu teklif yasalaşırsa, basının geleceği ciddi anlamda tehlikeye girecektir. Diğer meslek birlikleri de benzer kararlar alarak gazetelerden ilanlarını çekebilir” dedi.

TBMM’ye ve Meslek Odalarına Çağrı

TİGAD Başkanı, Meclis’teki milletvekillerine ve meslek odalarına seslenerek, “Basına yeni bir darbe vurulmasına izin vermeyin. Demokrasinin teminatı olan basını koruyun. Tasarruf tedbirleri gözden geçirilmeli ve basına yönelik acımasız tutumlardan vazgeçilmelidir” çağrısında bulundu.

Eğer TBMM’ye sunulan teklif yasalaşırsa, gazetelerde yayımlanan diğer oda, birlik ve kooperatif ilanlarının da internet ortamına kayması kaçınılmaz olacak. Bu durum, özellikle yerel basının varlığını sürdürmesini zorlaştıracak.

Bizi sosyal medyadan takip edin
xaxaxaax
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
30 Mart, 2026 17:01 tarihinde yayınlandı
0
0

Bahçeye uçup takla atan otomobilin sürücüsü yaralandı

Karabük-Kastamonu karayolunda kontrolden çıkarak bahçeye uçup takla atan otomobilin sürücüsü yaralandı.

Kaza, Çıraklar köyü mevkisinde meydana geldi. F.Y.  idaresindeki 37 AAS 310 plakalı otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kontrolden çıkarak takla attı ve yol kenarındaki bahçeye savruldu.
İhbar üzerine olay yerine sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Kazada yaralanan sürücü, sağlık ekiplerince yapılan ilk müdahalenin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı.

Kaza ile ilgili inceleme başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin