Reklam
Reklam
Haber Merkezi Avatarı
Haber Merkezi tarafından
14 Mart, 2025 23:35 tarihinde yayınlandı
0

TİGAD’dan TÜRMOB’a sert çıkış!

Türkiye İnternet Gazeteciliği Derneği (TİGAD) Genel Başkanı Okan Geçgel, Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği’nin (TÜRMOB) Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) sunduğu ilan teklifine sert tepki gösterdi. Geçgel, ““Şimdi de odalar basının cüzi gelirlerine göz dikti. Yıllarca basından medet uman odalar şimdi basını karşısına aldı. Bu teklif yasalaşırsa zaten güçlükle ayakta duran yerel gazetelere bir darbe daha vuracaktır.” dedi.

TÜRMOB’un Teklifi Ne Getiriyor?

Geçtiğimiz yıl Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB), ilan ve duyurularını gazeteler yerine kendi kurumsal internet sitesi üzerinden yayımlamayı öngören bir değişiklik yapmış, gelen tepkiler üzerine bu uygulamadan geri adım atmıştı. Şimdi ise TÜRMOB, benzer bir düzenlemeyi TBMM’ye sundu.

Meclise sunulan teklife göre, TÜRMOB’un genel kurul ilanlarının resmi gazeteler yerine odanın internet sitesinde yayımlanması öngörülüyor. Eğer bu değişiklik yasalaşırsa, diğer meslek odaları, birlikler ve kooperatifler için de emsal teşkil edecek ve ilanların gazetelerde yayımlanma zorunluluğu ortadan kalkacak.

“Basının Cüzi Gelirlerine Göz Diktiler”

TİGAD Başkanı Geçgel, yaptığı açıklamada basının gelir kaynaklarının bilinçli olarak azaltıldığına dikkat çekerek, “Tasarruf tedbirleri kapsamında zaten yerel basının ilan ve reklam alma imkânı kısıtlandı. Şimdi de odalar, basının cüzi gelirlerine göz dikti. Zaten zor şartlar altında ayakta kalmaya çalışan basına bir darbe daha vuruluyor” ifadelerini kullandı.

“Basının Geleceği Tehlikede”

Geçgel, yerel basının ilan gelirleriyle ayakta durduğunu vurgulayarak, “Resmi ilan ve reklamlardan beslenen birçok basın kuruluşu var. Eğer bu teklif yasalaşırsa, basının geleceği ciddi anlamda tehlikeye girecektir. Diğer meslek birlikleri de benzer kararlar alarak gazetelerden ilanlarını çekebilir” dedi.

TBMM’ye ve Meslek Odalarına Çağrı

TİGAD Başkanı, Meclis’teki milletvekillerine ve meslek odalarına seslenerek, “Basına yeni bir darbe vurulmasına izin vermeyin. Demokrasinin teminatı olan basını koruyun. Tasarruf tedbirleri gözden geçirilmeli ve basına yönelik acımasız tutumlardan vazgeçilmelidir” çağrısında bulundu.

Eğer TBMM’ye sunulan teklif yasalaşırsa, gazetelerde yayımlanan diğer oda, birlik ve kooperatif ilanlarının da internet ortamına kayması kaçınılmaz olacak. Bu durum, özellikle yerel basının varlığını sürdürmesini zorlaştıracak.

Bizi sosyal medyadan takip edin
karadeniz ereglide ureticilere yuzde 75 hibe destekli fidan dagitildi QyxX4qhA
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
16 Mayıs, 2026 08:15 tarihinde yayınlandı
0
0

Karadeniz Ereğli’de üreticilere yüzde 75 hibe destekli fidan dağıtıldı

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi (TAKEP) kapsamında üreticilere yüzde 75 hibe destekli domates ve biber fidesi dağıtıldı.

Zonguldak İl Tarım ve Orman Müdürü Nihat Ağan ve protokol üyelerinin katılımıyla Ereğli’de fide dağıtım töreni düzenlendi. Bakanlık tarafından yüzde 75 hibe, üreticilerin ise yüzde 25 katkısıyla yürütülen TAKEP kapsamında il genelinde toplam 124 bin 130 adet domates ve biber fidesinin toprakla buluşturuldu.

Ereğli’de 6 Milyon 750 bin TL tarımsal hasıla beklentisi

Ereğli’de daha önce dağıtılan 10 bin fideye ek olarak bugün 27 bin 330 fide daha üreticilere teslim edildi. Toplam 37 bin 330 fidenin üretime kazandırılacağı ilçede, bu proje sayesinde yaklaşık 6 milyon 750 bin TL tarımsal hasıla elde edilmesi öngörülüyor. Öte yandan tarımsal üretimi güçlendirmek ve emeğe değer katmak amacıyla Ereğlili çiftçilere son 4 yıl içerisinde toplam 160 milyon TL tarımsal destek sağlandığı vurgulandı.

2026 yılında hedef 30 milyon TL hasıla

Zonguldak genelinde tarımsal üretimi artırmayı hedefleyen 2026 yılı TAKE Projelerinden yaklaşık bin yetiştiricinin faydalanacağı ifade edildi. Projeler kapsamında il genelinde toplam 180 dekarlık alanda ekim planlandığı ve 30 milyon TL tarımsal hasıla hedeflendiği bildirildi. Zonguldak İl Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri, sürdürülebilir tarımı desteklemek amacıyla kararlılıkla çalışmaya devam edeceklerini kaydetti.

Bizi sosyal medyadan takip edin