blank
Aylin Sarıoğlu tarafından
14 Temmuz, 2025 16:11 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

TİGAD Genel Başkanı’ndan 15 Temmuz Mesajı

“O gece kurşunların karşısında duran gazeteciler, bugün de baskı altında”

Türkiye İnternet Gazeteciliği Derneği (TİGAD) Genel Başkanı Okan Geçgel, 15 Temmuz’un yıldönümünde yaptığı açıklamada, hain darbe girişiminin yıl dönümünde sadece anmakla yetinilmemesi gerektiğini belirtti. Geçgel “O gece millet sokaktaydı, peki bugün demokrasinin yanında kim var?” sorusuyla dikkat çekti.

UNUTMAMAK, ANMAKLA DEĞİL SAVUNMAKLA OLUR

15 Temmuz’un yalnızca bir darbe girişimi değil, milletin iradesine doğrudan yapılan bir işgal denemesi olduğunu vurgulayan Geçgel, o gece gösterilen direnişin sadece geçmişe değil, bugüne de sorumluluk yüklediğini belirterek “Bugün herkes aynı cümleyi kuruyor: unutmadık, unutturmayacağız ama unutmamak sadece bir gün hatırlamak mıdır, yoksa demokrasiyi her alanda yaşatmak mıdır?” dedi.

DİRENİŞTE MEDYANIN ROLÜ UNUTULMAMALI

Geçgel, 15 Temmuz gecesi medyanın oynadığı kritik rolü hatırlatarak, gazetecilerin o gece halkın sesi olduğunu ifade ederek.

“Televizyonlar darbe bildirilerini değil, halkı ekrana taşıdı. Gazeteciler kurşunların gölgesinde çalıştı. Ama bugün o gazeteciler ekonomik baskılarla, ilan ambargolarıyla susturuluyor. Özellikle yerel ve bağımsız medyanın üzerindeki baskılar, 15 Temmuz ruhuna aykırıdır.

15 Temmuz’da sadece tanklara karşı değil, baskıya ve bilgi sansürüne karşı da bir mücadele verildi. 15 Temmuz’dan bu yana sıkça kullanılan millî birlik ve beraberlik söylemi. samimiyetle test edilmelidir. Birlik, farklı seslerin özgürce konuşabildiği bir medya ortamıyla mümkündür.

Gerçek birlik, bir internet gazetesinin bile özgürce yayın yapabildiği ortamda hayat bulur” dedi.

HATIRLAMAK YETMEZ, HESAP SORMAK DA GEREKLİ
Geçgel, yıllar geçmesine rağmen FETÖ’nün sivil ayağına dair yeterli adım atılmadığına işaret ederek “O gece nerede oldukları bilinen bazı kişiler hâlâ etkili görevlerde. Bu soruyu sormaya devam edeceğiz: ‘neredeydiniz?” dedi.

ŞEHİTLERE RAHMET, GAZİLERE MİNNET

Geçgel, açıklamasının sonunda tüm 15 Temmuz şehitlerini rahmetle andığını, gazilere ise şükranlarını sunduğunu belirtti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
13 Ekim, 2025 04:00 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Takla atan otomobil orta refüje çıktı: 2 yaralı

Kastamonu’da şoförünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği arabanın takla attığı kazada 2 kişi yaralandı.
Edinilen bilgiye göre, Kuzeykent Mahallesi Alparslan Türkeş Bulvarı üzerinde seyir halinde olan O.K. yönetimindeki 37 ADE 384 plakalı araba, şoförünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu denetimden çıktı. Takla atan aracın orta rüfeje çıktığı kazada şoför O.K. ile oğlu C.K. yaralandı.
İhbar üzerine olay yerine sıhhat ve polis takımları sevk edildi. Yaralılar, birinci müdahalelerinin akabinde ambulanslarla Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Trafik grupları, yolda güvenlik tedbiri alarak incelemelerde bulundu.

Bizi sosyal medyadan takip edin