blank
Aylin Sarıoğlu tarafından
14 Temmuz, 2025 16:11 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

TİGAD Genel Başkanı’ndan 15 Temmuz Mesajı

“O gece kurşunların karşısında duran gazeteciler, bugün de baskı altında”

Türkiye İnternet Gazeteciliği Derneği (TİGAD) Genel Başkanı Okan Geçgel, 15 Temmuz’un yıldönümünde yaptığı açıklamada, hain darbe girişiminin yıl dönümünde sadece anmakla yetinilmemesi gerektiğini belirtti. Geçgel “O gece millet sokaktaydı, peki bugün demokrasinin yanında kim var?” sorusuyla dikkat çekti.

UNUTMAMAK, ANMAKLA DEĞİL SAVUNMAKLA OLUR

15 Temmuz’un yalnızca bir darbe girişimi değil, milletin iradesine doğrudan yapılan bir işgal denemesi olduğunu vurgulayan Geçgel, o gece gösterilen direnişin sadece geçmişe değil, bugüne de sorumluluk yüklediğini belirterek “Bugün herkes aynı cümleyi kuruyor: unutmadık, unutturmayacağız ama unutmamak sadece bir gün hatırlamak mıdır, yoksa demokrasiyi her alanda yaşatmak mıdır?” dedi.

DİRENİŞTE MEDYANIN ROLÜ UNUTULMAMALI

Geçgel, 15 Temmuz gecesi medyanın oynadığı kritik rolü hatırlatarak, gazetecilerin o gece halkın sesi olduğunu ifade ederek.

“Televizyonlar darbe bildirilerini değil, halkı ekrana taşıdı. Gazeteciler kurşunların gölgesinde çalıştı. Ama bugün o gazeteciler ekonomik baskılarla, ilan ambargolarıyla susturuluyor. Özellikle yerel ve bağımsız medyanın üzerindeki baskılar, 15 Temmuz ruhuna aykırıdır.

15 Temmuz’da sadece tanklara karşı değil, baskıya ve bilgi sansürüne karşı da bir mücadele verildi. 15 Temmuz’dan bu yana sıkça kullanılan millî birlik ve beraberlik söylemi. samimiyetle test edilmelidir. Birlik, farklı seslerin özgürce konuşabildiği bir medya ortamıyla mümkündür.

Gerçek birlik, bir internet gazetesinin bile özgürce yayın yapabildiği ortamda hayat bulur” dedi.

HATIRLAMAK YETMEZ, HESAP SORMAK DA GEREKLİ
Geçgel, yıllar geçmesine rağmen FETÖ’nün sivil ayağına dair yeterli adım atılmadığına işaret ederek “O gece nerede oldukları bilinen bazı kişiler hâlâ etkili görevlerde. Bu soruyu sormaya devam edeceğiz: ‘neredeydiniz?” dedi.

ŞEHİTLERE RAHMET, GAZİLERE MİNNET

Geçgel, açıklamasının sonunda tüm 15 Temmuz şehitlerini rahmetle andığını, gazilere ise şükranlarını sunduğunu belirtti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
31 Ocak, 2026 00:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Rektör Kırışık’tan Kültür ve Turizm Bakanlığına iş birliği ziyareti

Karabük Üniversitesi(KBÜ) Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, Kültür ve Turizm Bakanlığı Bakan Yardımcıları Nadir Alpaslan ve Dr. Serdar Çam’ı ziyaret etti.
Görüşmede, kültürel mirasın korunması ve turizm alanında yürütülebilecek iş birliği başlıkları ele alındı.
Ziyarette, Karabük Üniversitesi ile Kültür ve Turizm Bakanlığı arasında ortak proje ve çalışma alanları değerlendirildi.
Kültürel mirasın tespiti ve korunmasına yönelik çalışmalar, turizm odaklı akademik araştırmalar, nitelikli insan kaynağının geliştirilmesine dönük projeler ve kamu politikalarına bilimsel katkı sağlayacak başlıklar gündeme geldi.
Rektör Kırışık, Karabük Üniversitesi Kamu Politikaları Araştırma ve Geliştirme Merkezi (KAPGEM) tarafından hazırlanan "Türkiye Maddi Kültür Envanteri Politika Raporu"nu Bakan Yardımcıları Alpaslan ve Çam’a sundu. Raporda, Türkiye’nin maddi kültür varlıklarının tespiti, kayıt altına alınması ve sürdürülebilir politikalarla korunmasına ilişkin değerlendirmelere yer verildi.
Kırışık, ayrıca üniversite bünyesinde yürütülen eğitim, araştırma ve uygulama faaliyetlerine ilişkin bilgi paylaşarak, bölgenin kültürel ve turistik potansiyelinin akademik çalışmalarla desteklenmesinin önemine dikkati çekti.
Bakan Yardımcıları Nadir Alpaslan ve Dr. Serdar Çam ise üniversite tarafından hazırlanan bilimsel raporların kültür politikalarına katkı sunduğunu belirterek, kamu-üniversite iş birliğinin güçlendirilmesinin sektörel gelişim açısından önemli olduğunu ifade etti.
Karabük Üniversitesi, kültürel mirasın korunması ve turizmin geliştirilmesine yönelik kurumlar arası iş birliğini artırmaya yönelik çalışmalarını sürdürüyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin