blank
Mustafa Akgün tarafından
19 Haziran, 2025 13:17 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

TİGAD Başkanı Geçgel: “Anadolu Basınına Darbe Vuran Zulmün Altında Kalmayacağız!”

Türkiye İnternet Gazeteciliği Derneği (TİGAD) Genel Başkanı Okan Geçgel,
hükümetin uygulamaya koyduğu tasarruf tedbirleri kapsamında yerel basının gelir kaynaklarının kesilmesine sert tepki gösterdi.

Geçgel, Anadolu Basınının susturulmak istendiğini belirterek, "Basının üç kuruşluk ekmeğinden tasarruf olmaz" dedi.

“Kapılarımıza kilit vurmaya hazırız”

Geçgel, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in yürüttüğü ekonomi programına eleştirilerde bulunarak, "Eğer bu ülkenin refahı yerel basının üç kuruşluk abonelik ve ilan gelirleriyle sağlanacaksa, bizler basın kuruluşları olarak kapılarımıza kilit vurmaya hazırız!" dedi.

"Kamuda Şatafat Sürüyor, Fatura Yerel Basına Kesiliyor"

Geçgel, Türkiye'nin kamu israfında sınır tanımadığını belirterek, "Türkiye makam aracı cennetine dönüşmüş, kamuda israf diz boyunu aşmışken, tasarrufu Anadolu Basınının gelirinden yapmak adaletsizliktir, vicdansızlıktır" ifadelerini kullandı.

"Bu Nasıl Vicdan, Bu Nasıl Adalet Anlayışı?”

Anadolu Basınının nefessiz bırakılmak istendiğini dile getiren Geçgel, “Zaten zorlukla ayakta duran Anadolu basını, adeta boğulmak isteniyor. Bu milletin sesine kasteden bu anlayışı asla kabul etmiyoruz! Anadolu Basını yalnızca haber kaynağı değil, aynı zamanda bu milletin hafızası ve vicdanıdır. Siz Anadolu Basınının üç kuruşluk ekmeğine göz dikerek aslında bu milletin sesini kesmeye çalışıyorsunuz" dedi.

Sayın Şimşek’e Açık Sorular

Geçgel, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e açık sorular yöneltirken “Bu kararları hangi akılla aldınız? Kimlerin tavsiyesiyle Anadolu basınına bu operasyonu yapıyorsunuz? Hangi ekonomi anlayışı basının boğazına çökmeyi tasarruf sayar?" ifadelerini kullandı.

"Bu Gidişle Gazeteler Kapanacak, Siteler Susacak"

Uygulanan ekonomik politikalarla Anadolu Basınının yok olma noktasına geldiğini savunan Geçgel, "Eğer bu yanlıştan dönülmezse, yakında gazeteler kapanacak, internet siteleri susacak, Anadolu’nun sesi tamamen kesilecek. Tasarruf edilmek isteniyorsa bunun adresi Anadolu Basını değil, kamudaki lüks harcamalardır. Gerçek tasarrufu görmek isteyenlere adres bellidir. Makam araçları, şatafat, israf, lüks! Basının üç kuruşluk ekmeğinden elinizi çekin! Anadolu Basını susturulamaz!” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
14 Şubat, 2026 16:37 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Samsunspor’da Alman ekolü devam ediyor: Üst üste 3. Alman teknik direktör

SAMSUN (İHA) – Trendyol Süper Lig ekiplerinden Samsunspor, Alman Teknik Direktör Thorsten Fink ile anlaştığını açıkladı.
Trendyol Süper Lig’e çıktıktan sonra alınan kötü sonuçlar nedeniyle Hüseyin Eroğlu ile yollarını ayıran Samsunspor, Alman Teknik Direktör Markus Gisdol’ü takımın başına getirerek o sezon kümede kaldı. Ertesi sezon Gisdol’ün yerine yine Alman çalıştırıcı Thomas Reis ile anlaşan kırmızı-beyazlılar, transfer yasağı olmasına rağmen o sezonu 3. sırada bitirerek Avrupa kupalarına vize aldı ve bu sezon UEFA Konferans Ligi’nde mücadele etti.
Son 10 maçtır kötü gidişata dur diyemeyen Samsunspor’da Thomas Reis ile gece saatlerinde yollar ayrıldı. Antalyaspor mağlubiyeti sonrasında yolların ayrıldığı Reis’in yerine üst üste 3. kez bir Alman teknik adamla anlaşma sağlandı. Samsunspor tarafından yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"Kulübümüz, tecrübeli Alman Teknik Direktör Thorsten Fink ile prensip anlaşmasına varmıştır. Thorsten Fink, yarın Samsun’a gelecek olup sürece ilişkin gelişmeler ayrıca paylaşılacaktır."
Karadeniz temsilcisinin Fink ile 1,5 yıllık anlaşmaya vardığı ve 19 Şubat’ta Arnavutluk’ta oynanacak UEFA Konferans Ligi son 16 play-off turu ilk maçı olan Shkendija karşısında takımın başında olması bekleniyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin