blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
10 Ağustos, 2024 00:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 3dk
Yorum: 0

Thomas Reis: “Beşiktaş’tan puan ya da puanlar almaya çalışacağız”

Samsunspor Teknik Direktörü Thomas Reis, Beşiktaş ile oynayacakları karşılaşmadan puan ya da puanlar alarak ayrılmak istediklerini söyledi.
Trendyol Süper Lig’in 1. haftasında Süper Kupa şampiyonu Beşiktaş’ı ağırlayacak olan Samsunspor’da Alman Teknik Direktör Thomas Reis, Nuri Asan Tesisleri’nde basın toplantısı düzenledi. Takımın son durumu ve maç hazırlıkları hakkında bilgiler veren Reis, önemli açıklamalarda bulundu.

“Beşiktaş’a karşı ilk maçı evimizde oynayacak olmamızın avantaj olduğunu düşünüyorum”
Beşiktaş’ın güçlü bir rakip olduğunun altını çizen Alman çalıştırıcı, “Beşiktaş hakkında söyleyeceğim bir şey varsa o da iyi takım oldukları ki bunu son oynamış oldukları maçta gösterdiler. Biz de iyi bir takımız. Sezon öncesinde de çok iyi bir hazırlık dönemi geçirdik. Böyle bir rakibe karşı kendi evimizde ilk maçı oynayacak olmamızın bir avantaj olduğu düşüncesindeyim. Oyuncularımın performansıyla alakalı kesinlikle şu anda daha iyi durumda olduklarını söyleyebilirim. Ben de yeni bir hocayım, evet buraya yeni geldim ve bu benim bu ülkedeki ilk senem. Felsefemi kulübe ve oyuncularıma aktarmaya çalışıyorum. Hafta hafta kesinlikle daha iyi olduğumuzu söyleyebilirim. Kayseri’de çok güzel ve çok verimli bir sezon öncesi kampı geçirdik. Hava da gayet iyiydi ve çalışmalarımızı çok iyi bir şekilde değerlendirdik ve oyuncularımızın performansının her geçen gün daha iyi gittiğini düşünüyorum” dedi.

“Transfer yasağı yüzünden zor durumdayız ama bunu bahane olarak kabul etmiyorum”
Takımın 1 sezon boyunca transfer yapamayacak olmasını değerlendiren Thomas Reis, “Transfer yasağımızın olması sebebiyle zor bir durumda olduğumuzu söyleyebilirim ama ben bunu bir bahane olarak da kabul etmiyorum açıkçası. Bu sebepten dolayı birinci hedefimiz kesinlikle Süper Lig’de kalmak. Bunu Beşiktaş maçı ile başlayacak olan serüvende en iyi performansı her maç göstererek bunu elde edeceğimizi düşünüyorum. Genç oyuncularımızın biraz zamana ihtiyacı olduğu düşüncesindeyim. Tabi bize katıldıkları ilk günden itibaren de çok iyi antrenmanlar yaptılar. Çok iyi bir şekilde performans gösterdiler. Bazı oyuncuların bazılarından daha iyi olduğunu gözlemlemiştik. Ama kesinlikle gelecek anlamda Samsunspor için önemli oyuncular olduğu düşüncesindeyim. Bu sene onlar için ligde oynamak için güzel bir fırsat olacak. Umarım birkaç hafta sonra bize katılır ve lig serüvenimizde bize destek olurlar. Onların başarılı olmasını istiyorum. Kulübümüzde zaten onların başarılı olmasını istiyor” diye konuştu.

“Beşiktaş’tan puan ya da puanlar almaya çalışacağız”
İlk maçtan puan ya da puanlar çıkarmayı hedeflediklerinin altını çizen Samsunspor Teknik Direktörü Reis, “Bizim bir transfer yasağımız var ve Beşiktaş’ın böyle bir problemi yok. İyi bir rakibe karşı oynayacağız. Ama felsefemde şu var; defansı birlikte yapacağız, ofansı birlikte yapacağız. Beraber hareket etmeliyiz onlara karşı. İyi bir sonuç almak istiyorsak eğer bunu iyi yaparsak kesinlikle taraftarımızın desteğiyle stadyumda, kendi evimizde oynayacağımız maçtan da iyi bir sonuç alacağımızı düşünüyorum. Her maçın farklı olduğunu söylemiştim. Biz bu karşılaşmada da elimizden gelenin en iyisini ortaya koymaya çalışacağız. Puan veya puanlar almaya çalışacağız. Her puanın kıymeti çok önemli olacak. Ligde kalmak istiyorsak. Evet Beşiktaş bizim evimize geliyor. Ancak umarım onları puansız göndeririz. Dileğim de bu” şeklinde konuştu.

“Gisdol, uzun top oynatıyordu, benim felsefemde topla daha çok oynamak var”
Kendisinden önce Samsunspor’u çalıştıran Markus Gisdol’un uzun top futbolundan daha farklı bir futbol anlayışı olduğuna dikkat çeken Thomas Reis, “Buraya gelmeden önce, daha doğrusu kısa bir zaman önce Markus Gisdol ile konuşma fırsatım oldu. Kendisi çok iyi bir insan ve burada çok güzel işler yaptı. Ben de aynısını burada tekrar etmek ve takımı ligde bırakmak istiyorum. Taraftarımızla alakalı da bana birçok şey, çok güzel şeyleri anlattı ve buraya gelmeden önce de zaten videoları izleme fırsatım oldu. Çok güzel bir ambiyans oluşturuyorlar. Bunu sadece taraftarımızın önünde ben değil hoca grubum, kulüpteki herkes, oyuncularım bunu sabırsızlıkla bekliyorlar diyebilirim. Umarım sezon boyunca sadece bir maça odaklanarak söylemiyorum. Sezon boyunca taraftarımızın desteğini arkamızda hisseder ve çok güzel bir sezon geçiririz. Açıkçası buraya geldikten sonra düşündüğümden negatiften çok pozitif şeyler gördüm. Çok güzel şeyler gördüm. Markus Gisdol geçen sene buraya geldiğinde takımın içinde bulunmuş olduğu durum ile şu an takımın içinde bulunmuş olduğu durum arasında bir fark var. Onun felsefesinde belki biraz daha uzun top oynamak vardı ki bunu güzel yaptılar ve başarılı oldular. Ama benim felsefemde biraz daha topla oynamak var. Daha fazla topa sahip olmak var. Şehirle alakalı da şehir gayet güzel. Hava inanılmaz zaten görüyorsunuz. Bu şehre ben sezon boyunca elde edeceğimiz başarılarla kesinlikle borcumu ödemek istiyorum. O başarıyla bunu kendilerine geri ödemek istiyorum bu şehre” ifadelerini kullandı.
Lisansı çıkartılmayan Benito Raman ve Nanu Gomes sorusuna cevap veren Reis, şunları söyledi:
“Şu an kadroda olmayacak olan ya da lisanslı çıkmamış olan oyuncularla alakalı çok fazla konuşmak istemiyorum. Oynayan oyuncularla alakalı konuşmak istiyorum. Çünkü Beşiktaş’a karşı oynayacağız ve önemli bir maça çıkacağız. Benito Raman hakkında sadece şunu söyleyebilirim. Sakatlığı sebebiyle çok fazla antrenman kaçırdı. Onun biraz daha antrenman yapmasını istiyorum.”

Bizi sosyal medyadan takip edin

Namaz Vakitleri

Karabuk
14
Aralık Pazar
1447 HİCRİ Cemaziyelahir 24
Öğle Vakti
Şuanki vakit
Öğle
  İmsak
06:28
  Güneş
08:00
  Öğle
12:49
İkindi vaktine kalan süre
 
  İkindi
15:07
  Akşam
17:28
  Yatsı
18:55

Çok Okunanlar

blank
Karabük

GAR SAHASININ TAŞINMASINDA İLK ADIM ATILDI

blank
Karabük

CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL, MECLİS KÜRSÜSÜNDEN KARABÜK’Ü GÜNDEME TAŞIDI: KARABÜKLÜ HASTALAR ANKARA YOLLARINDA; BU SAĞLIK DÜZENİ DEĞİŞECEK

blank
Ovacık

CHP Ovacık İlçe Başkanı Kıcırdar’dan AK Parti İlçe Başkanı Akkaya’ya Yanıt

blank
Karabük

Karabük’te bir kişinin öldüğü bıçaklı kavganın görüntüleri ortaya çıktı

blank
Karabük

Karabük’te Babasına Silahla Ateş Eden Çocuk Gözaltına Alındı

blank
Ovacık

Vali Yavuz Ovacık’ta Devam Eden  Yatırımları İnceledi

blank
Karabük

ÇETİNKAYA: “GECEMİZ KARABÜK, GÜNDÜZÜMÜZ KARABÜK”

blank
Köşe Yazıları

ASELSAN’LA NE KADAR GURUR DUYSAK AZDIR, BAKIN NE YAPTI ?

blank
Karabük

Karabük Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde Büyük Dönüşüm: Modern ve Konforlu Bir Merkez Yolda

blank
Asayiş

Karabük’te Kasım Ayı Suç ve Olay İstatistikleri Açıklandı

Video Haberler

blank

CHP’li Akay’dan Bütçe Görüşmesinde Sert Çıkış

blank

Karabük’teki Şüpheli Ölümde 1 Kişi Tutuklandı

blank

MÜJDE, 2026 YILINDA İSTİKRAR VE REFAHA KAVUŞUYOR MUŞUZ !

blank

Bartın’da bir dakikada 3 ayrı kaza

blank

Kastamonu’da iki grup arasında kavga: 1’i ağır 2 yaralı

blank

Karabük’teki şüpheli ölümde 1 kişi tutuklandı

blank

Çorum’da otomobil takka attı: 1’i bebek, 3 yaralı

blank
Asuman Doğan tarafından
14 Aralık, 2025 13:04 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

CHP’li Akay’dan Bütçe Görüşmesinde Sert Çıkış

Akay: "Karabük’teki Devlet Hastanesini Çürük Zemine Yapanlar, Ankara'daki Özel Hastanesini Ballı Araziye Yapıyor"

TBMM’de bütçe görüşmeleri sırasında konuşan CHP Karabük Milletvekili Cevdet Akay, şehir hastaneleri, arazi tahsisleri ve Karabük’teki yarım kalan hastane projeleri üzerinden Sağlık Bakanlığı’na ağır eleştiriler yöneltti. Akay, yanlış kararlar nedeniyle yüz milyonlarca liralık kamu zararının oluştuğunu vurguladı.

“AOÇ ARAZİSİ KAMU ZARARINA ÖZEL HASTANEYE AÇILIYOR”

Akay, önceki Sağlık Bakanı’nın şehir hastaneleriyle övünürken, Atatürk Orman Çiftliği içerisinde yer alan 403 bin metrekarelik çok değerli bir arazinin, şehir hastanesine yalnızca 1 kilometre mesafede özel hastane yapımı için tahsis edildiğini söyledi.

Bu durumun açık bir kamu zararı oluşturduğunu belirten Akay, “Kamu kararıyla kamu zararına yol açıyorsunuz. Buna kim ‘dur’ diyecek?” diyerek mevcut Sağlık Bakanı’na çağrıda bulundu.

“YANLIŞ ZEMİN ETÜDÜ, DOĞRU TAHSİS: ÇİFTE STANDART”

Sağlık yatırımlarında zemin etütleri konusunda ciddi hatalar yapıldığını ifade eden Akay, kamu hastaneleri için yanlış kararlar alınırken, özel yatırımlar için “en doğru, en kıymetli alanların” tahsis edildiğini söyledi. Akay, “Bir tarafta yanlış zemin etütleriyle çürüyen kamu hastaneleri, diğer tarafta ballı araziler” ifadelerini kullandı.

KARABÜK ESKİPAZAR DEVLET HASTANESİ: 135 MİLYON TL KAMU ZARARI

Akay, seçim bölgesi Karabük’te bulunan Eskipazar Devlet Hastanesi’nin yanlış zemin etüdü nedeniyle kullanılamaz hale geldiğini, bu durumun Sayıştay raporlarıyla da tescillendiğini belirtti.

Söz konusu hastanede oluşan kamu zararının 135 milyon lirayı aştığını ifade eden Akay, “Bugün aynı hastaneyi yapmaya kalksanız 250–300 milyon liraya bile yapamazsınız” dedi.

OVACIK DEVLET HASTANESİ: 10 MİLYONDAN 84 MİLYONA

Karabük’ün Ovacık ilçesinde yapılan hastane yatırımını da gündeme getiren Akay, 2020 yılında yaklaşık 10 milyon liraya temeli atılan hastanenin, dört–beş yıl boyunca tamamlanmadığını söyledi.

Bu hastanenin 2025 Ocak ayında 84 milyon liraya yeniden ihale edildiğini hatırlatan Akay, aradaki farkın ağır bir kamu zararı olduğunu vurguladı.

“BU ZARARLARIN HESABINI KİM VERECEK?”

Konuşmasının sonunda Sağlık Bakanı’na açık çağrıda bulunan Akay, “Bu yanlış kararların, bu kamu zararlarının hesabını kim verecek? Sayın Bakan, lütfen çekinmeyin, bu işlerin üzerine gidin. Gerekli önlemler bir an önce alınmalı” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Namaz Vakitleri

Karabuk
14
Aralık Pazar
1447 HİCRİ Cemaziyelahir 24
Öğle Vakti
Şuanki vakit
Öğle
  İmsak
06:28
  Güneş
08:00
  Öğle
12:49
İkindi vaktine kalan süre
 
  İkindi
15:07
  Akşam
17:28
  Yatsı
18:55

Çok Okunanlar

blank
Karabük

GAR SAHASININ TAŞINMASINDA İLK ADIM ATILDI

blank
Karabük

CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL, MECLİS KÜRSÜSÜNDEN KARABÜK’Ü GÜNDEME TAŞIDI: KARABÜKLÜ HASTALAR ANKARA YOLLARINDA; BU SAĞLIK DÜZENİ DEĞİŞECEK

blank
Ovacık

CHP Ovacık İlçe Başkanı Kıcırdar’dan AK Parti İlçe Başkanı Akkaya’ya Yanıt

blank
Karabük

Karabük’te bir kişinin öldüğü bıçaklı kavganın görüntüleri ortaya çıktı

blank
Karabük

Karabük’te Babasına Silahla Ateş Eden Çocuk Gözaltına Alındı

blank
Ovacık

Vali Yavuz Ovacık’ta Devam Eden  Yatırımları İnceledi

blank
Karabük

ÇETİNKAYA: “GECEMİZ KARABÜK, GÜNDÜZÜMÜZ KARABÜK”

blank
Köşe Yazıları

ASELSAN’LA NE KADAR GURUR DUYSAK AZDIR, BAKIN NE YAPTI ?

blank
Karabük

Karabük Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde Büyük Dönüşüm: Modern ve Konforlu Bir Merkez Yolda

blank
Asayiş

Karabük’te Kasım Ayı Suç ve Olay İstatistikleri Açıklandı

Video Haberler

blank

CHP’li Akay’dan Bütçe Görüşmesinde Sert Çıkış

blank

Karabük’teki Şüpheli Ölümde 1 Kişi Tutuklandı

blank

MÜJDE, 2026 YILINDA İSTİKRAR VE REFAHA KAVUŞUYOR MUŞUZ !

blank

Bartın’da bir dakikada 3 ayrı kaza

blank

Kastamonu’da iki grup arasında kavga: 1’i ağır 2 yaralı

blank

Karabük’teki şüpheli ölümde 1 kişi tutuklandı

blank

Çorum’da otomobil takka attı: 1’i bebek, 3 yaralı