karabuk
İmsak 05:44
Güneş 07:08
Öğle 13:06
İkindi 16:18
Akşam 18:53
Yatsı 20:13
İftara kalan son --:--
Namaz Vakitleri
termeye yeni endoskopi unitesi hastalar ilce disina gitmek zorunda kalmayacak T65g6l8a
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
23 Kasım, 2024 04:15 tarihinde yayınlandı
0
0
Okuma Süresi: 2dk

Terme’ye yeni endoskopi ünitesi: Hastalar ilçe dışına gitmek zorunda kalmayacak

Samsun Terme Devlet Hastanesi’nde endoskopi ünitesi hizmete girdi. Yeni açılan ünite ile hastalar ilçe dışına gitmek zorunda kalmayacak.
Terme Devlet Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanları Opr. Dr. Burak Piyade, Opr. Dr. Fatih Atalay ve sağlık ekibinin görev yapacağı ünitenin hizmete girmesiyle, endoskopi işlemi için ilçe dışındaki sağlık tesislerine başvurmak zorunda kalan hastalar, ilçelerinden ayrılmadan tetkiklerini yaptırabilecekler.

"Yılda bin hastaya hizmet vermesi öngörülüyor"
Verilecek hizmetler hakkında bilgi veren Terme Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Mehmet Emin Aydın, "Terme Devlet Hastanemizdeki önemli eksiklerden biri olan endoskopi ünitesinin açılmış olmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Hastanemizde bu ünite olmadığı için hastalarımız çevre hastanelere gitmek zorunda kalıyorlardı. Ünitenin açılması ile hem hastalar kendi yaşadıkları yerde hizmet alma şansına kavuştu hem de çevre hastanelerin endoskopi randevu yoğunluğu azaltıldı. Endoskopi ünitemiz haftada iki gün hizmet verecek olup yılda yaklaşık bin hastaya hizmet vermesi öngörülmektedir. Genel Cerrahi Uzmanlarımız Opr. Dr. Hamdi Burak Piyade ve Opr. Dr. Fatih Atalay, endoskopi işlemlerini yapacaklar. İşlemler hasta ve hekim konforu için anestezi eşliğinde yapılacak. Ünitede iki genel cerrahi uzmanı, iki anestezi uzmanı, iki hemşire, bir anestezi teknikeri, sekreter ve temizlik personeli görev yapacak. Endoskopi ünitesinin hastanemize kazandırılmasında emeği geçen herkese başta İl Sağlık Müdürümüz ve Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanımız olmak üzere teşekkür ederim. Terme ilçemize ve hastanemize hayırlı olsun" dedi.

"Hasta kabulüne başladık"
Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Uğur Sezgin, “Samsun İl Sağlık Müdürlüğü olarak il merkezinde bulunan hastanelerimizde gastroskopi ve kolonoskopi tetkik süreçlerimizde zaman zaman ortaya çıkan yoğunlukları gidermek amacıyla ilçelerimizde de bu hizmetlerin verilmesi yolunda bir çalışma başlatmıştık. Bu çalışma çerçevesinde daha önce Çarşamba, Vezirköprü, Bafra ve Havza ilçelerimizde endoskopi ünitelerimiz hizmete girmişti. Bugün itibarıyla da Terme Devlet Hastanemiz bünyesinde oluşturduğumuz endoskopi ünitemizde de hasta kabulüne başladık. Ünitemizin Terme ve çevre bölgelerde yaşayan vatandaşlarımız için hayırlı olmasını temenni ediyor; hastane yönetimimiz başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
Bu haberin kategorisini takip et:
yeniii
Aylin Sarıoğlu tarafından
07 Mart, 2026 14:06 tarihinde yayınlandı
0
0
Okuma Süresi: 1dk

Karabük Belediyesi’nden Modern Çöp Kovaları

Karabük Belediyesi, kent genelinde temizlik çalışmalarını güçlendirmek ve çevre düzenini daha modern hale getirmek amacıyla yeni çöp kovalarını cadde ve sokaklara yerleştirmeye başladı.

Belediye ekipleri tarafından yapılan çalışmalar kapsamında şehrin farklı noktalarına yerleştirilen modern çöp kovalarıyla hem çevre kirliliğinin önüne geçilmesi hem de vatandaşların çöplerini daha düzenli şekilde atabilmesi hedefleniyor.

Karabük Belediyesi yetkilileri, kent estetiğine katkı sağlayan yeni çöp kovalarının belirlenen bölgelerde kademeli olarak yerleştirilmeye devam edeceğini belirtti. Ayrıca vatandaşlardan çevre temizliği konusunda daha duyarlı olmaları istendi.

Bizi sosyal medyadan takip edin