Terme Belediye Başkanı Kul, Almanya’da Türkiye’yi temsil etti - Karabük Haber Postası
terme belediye baskani kul almanyada turkiyeyi temsil etti DpVTqXh3
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
19 Aralık, 2024 20:15 tarihinde yayınlandı
0
0

Terme Belediye Başkanı Kul, Almanya’da Türkiye’yi temsil etti

Samsun Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, Avrupa Belediyeler ve Bölgeler Kurulu (CEMR) tarafından Karlsruhe-Almanya’da düzenlenen memleketler arası toplantıda, Türkiye’yi mahallî idare yetkilisi olarak temsil etti.

Avrupa’da mahallî ve bölgesel idarelerin temsilcilerinin, meselelerini tartıştıkları, tecrübelerini paylaştıkları ve görüşlerini hükümetlere söz edebildikleri Avrupa Belediyeler ve Bölgeler Kurulu (CEMR) toplantısı Almanya’nın Karlsruhe kentinde düzenlendi. Türkiye’yi Almanya’da Türk heyeti ile birlikte temsil eden Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, 2 gün süren kongrede delegasyon üyeleri, Karlsruhe Belediye Lideri Dr. Frank Mentrup ve CEMR Genel Sekreteri Fabrizio Rossi ile bir ortaya geldi.

47 üye devletten, 150 binin üzerinde mahallî ve bölgesel idaresi temsil eden Avrupa Kurulu Mahallî ve Bölgesel İdareler Kongresi toplantısında ulaşım, toplu taşımada dijitalleşme, akıllı ulaşım tahlilleri, toplumsal kapsayıcılık üzere hususlar işlendi. Türkiye heyetinde 2’si büyükşehir belediye başkanı olmak üzere toplam 7 belediye lideri ve TBB temsilcileri yer aldı. Ukrayna’da erkek belediye liderlerinin savaşta olmasından ötürü toplantıya yalnızca bayan belediye liderleri ülkeleri ismine temsilde bulundu.

“Bebeklerin öldüğü hiç bir savaşın kazananı olmaz”

“Masum insanların, bebeklerin öldüğü, hastanelerin bombalandığı hiçbir savaşın kazananı olamaz” diyerek, savaştaki mazlumlar için derin ıstırap duyduğunu tabir eden Lider Kul, “Daha güzel bir dünya için, insanlık için barış için, adalet ve vicdan olmazsa olmazdır. Hiçbir acının lisanı, dini, ırkı olmadığını bilmek zorundayız. Ukrayna’nın yaşamış olduğu zulme karşı tam desteğiz. Rusya’nın yapmış olduğu zulme karşı çıkıyoruz. Ancak lütfen bizim her birimizin çocukları var. Her bir anne evladının acısını yaşıyor. Onların gözyaşında farklılık yok. Ukrayna’ya takviye olduğumuz üzere İsrail’in zulmüne karşı Filistin’e de dayanak olmak gerektiğini düşünüyorum” dedi.

Konuşmalar ve sunumların akabinde, belediye liderleri karşılıklı fikir alışverişinde bulundu. Şurada son derece değerli hususların değerlendirildiğini belirten Kul, 2 günlük süreçte tüm delegasyonu en uygun formda ağırlayan CEMR yetkililerine teşekkür etti.

Almanya’da önemli ziyaretler

Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, Karlsruhe kentinde düzenlenen toplantının akabinde Almanya’da bir dizi ziyaret gerçekleştirdi. Lider Kul, Alman-Türk Ticaret Birliği’nin (DTGB) Frankfurt’ta düzenlenen toplantısına katılarak burada kıymetli temaslarda bulundu. Lider Kul ayrıyeten, Avrupalı İş Adamları Derneği(EUBA) Başkanı Halil Kaya ve Berlin Turizm Ataşesi Ahmet Alemdar ile bir ortaya geldi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
et
Asuman Doğan Avatarı
Asuman Doğan tarafından
12 Nisan, 2026 13:18 tarihinde yayınlandı
0
0

KBÜ’de 62’inci Kütüphane Haftası programı gerçekleştirildi

Karabük Üniversitesinde 62’inci Kütüphane Haftası kapsamında, “İyileştiren Kütüphaneler” temasıyla anaokulu öğrencileri ile kitap okuma etkinliği gerçekleştirildi. Etkinlikte minik öğrenciler, öğretim üyeleri ile birlikte kitap okuyarak üniversite ve kütüphane ortamını deneyimledi.

Karabük Üniversitesinde (KBÜ), “Okuma Kültürü ve Farkındalık Buluşması: Kütüphane Haftası Etkinliği” düzenlendi. “İyileştiren Kütüphaneler” temasıyla gerçekleştirilen program kapsamında Karabük Üniversitesi Demirçocuk Anaokulu öğrencileri kütüphaneyi ziyaret etti. Minik öğrenciler, Kütüphane Haftası dolayısıyla düzenlenen toplu kitap okuma etkinliğine katılarak erken yaşta kitap sevgisiyle tanıştı.

Akademik ve idari personel ile çok sayıda öğrencinin yer aldığı etkinlikte katılımcılar, kütüphane ortamında hep birlikte kitap okuyarak farkındalık oluşturdu.

Etkinliğin devamında, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Solmaz, Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Dr. Özcan Büyükgenç, Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Ümmet Aydan ve Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müdür Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Hülya Özçağlar Eroğlu’nun katılımıyla öğrencilere üzerinde özlü sözlerin yer aldığı çikolatalar dağıtıldı.

Programın öğrencilerin kültürel gelişimine katkı sağladığı vurgulanırken, kütüphanelerin yalnızca bilgiye erişim noktası değil, aynı zamanda bireyleri bir araya getiren önemli yaşam alanları olduğu ifade edildi.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin