Terme Belediye Başkanı Kul, Almanya’da Türkiye’yi temsil etti - Karabük Haber Postası
terme belediye baskani kul almanyada turkiyeyi temsil etti DpVTqXh3
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
19 Aralık, 2024 20:15 tarihinde yayınlandı
0
0

Terme Belediye Başkanı Kul, Almanya’da Türkiye’yi temsil etti

Samsun Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, Avrupa Belediyeler ve Bölgeler Kurulu (CEMR) tarafından Karlsruhe-Almanya’da düzenlenen memleketler arası toplantıda, Türkiye’yi mahallî idare yetkilisi olarak temsil etti.

Avrupa’da mahallî ve bölgesel idarelerin temsilcilerinin, meselelerini tartıştıkları, tecrübelerini paylaştıkları ve görüşlerini hükümetlere söz edebildikleri Avrupa Belediyeler ve Bölgeler Kurulu (CEMR) toplantısı Almanya’nın Karlsruhe kentinde düzenlendi. Türkiye’yi Almanya’da Türk heyeti ile birlikte temsil eden Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, 2 gün süren kongrede delegasyon üyeleri, Karlsruhe Belediye Lideri Dr. Frank Mentrup ve CEMR Genel Sekreteri Fabrizio Rossi ile bir ortaya geldi.

47 üye devletten, 150 binin üzerinde mahallî ve bölgesel idaresi temsil eden Avrupa Kurulu Mahallî ve Bölgesel İdareler Kongresi toplantısında ulaşım, toplu taşımada dijitalleşme, akıllı ulaşım tahlilleri, toplumsal kapsayıcılık üzere hususlar işlendi. Türkiye heyetinde 2’si büyükşehir belediye başkanı olmak üzere toplam 7 belediye lideri ve TBB temsilcileri yer aldı. Ukrayna’da erkek belediye liderlerinin savaşta olmasından ötürü toplantıya yalnızca bayan belediye liderleri ülkeleri ismine temsilde bulundu.

“Bebeklerin öldüğü hiç bir savaşın kazananı olmaz”

“Masum insanların, bebeklerin öldüğü, hastanelerin bombalandığı hiçbir savaşın kazananı olamaz” diyerek, savaştaki mazlumlar için derin ıstırap duyduğunu tabir eden Lider Kul, “Daha güzel bir dünya için, insanlık için barış için, adalet ve vicdan olmazsa olmazdır. Hiçbir acının lisanı, dini, ırkı olmadığını bilmek zorundayız. Ukrayna’nın yaşamış olduğu zulme karşı tam desteğiz. Rusya’nın yapmış olduğu zulme karşı çıkıyoruz. Ancak lütfen bizim her birimizin çocukları var. Her bir anne evladının acısını yaşıyor. Onların gözyaşında farklılık yok. Ukrayna’ya takviye olduğumuz üzere İsrail’in zulmüne karşı Filistin’e de dayanak olmak gerektiğini düşünüyorum” dedi.

Konuşmalar ve sunumların akabinde, belediye liderleri karşılıklı fikir alışverişinde bulundu. Şurada son derece değerli hususların değerlendirildiğini belirten Kul, 2 günlük süreçte tüm delegasyonu en uygun formda ağırlayan CEMR yetkililerine teşekkür etti.

Almanya’da önemli ziyaretler

Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, Karlsruhe kentinde düzenlenen toplantının akabinde Almanya’da bir dizi ziyaret gerçekleştirdi. Lider Kul, Alman-Türk Ticaret Birliği’nin (DTGB) Frankfurt’ta düzenlenen toplantısına katılarak burada kıymetli temaslarda bulundu. Lider Kul ayrıyeten, Avrupalı İş Adamları Derneği(EUBA) Başkanı Halil Kaya ve Berlin Turizm Ataşesi Ahmet Alemdar ile bir ortaya geldi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
samsunda kamyonetin carpip 16 metre savurdugu adam kurtarilamadi iemeMS3d
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
23 Mart, 2026 16:45 tarihinde yayınlandı
0
0

Samsun’da kamyonetin çarpıp 16 metre savurduğu adam kurtarılamadı

Samsun’da kamyonetin çarpması sonucu 16 metre savrulan 45 yaşındaki Mehmet Altunkaya, yoğun bakımdaki 10 günlük hayat mücadelesini kaybetti.

Kaza, 13 Mart’ta Atakum ilçesi Körfez Mahallesi İsmet İnönü Bulvarı ile 5051. Sokak kesişiminde saat 19.20’de meydana geldi. Çöplerden plastik toplayarak geçimini sağlayan 45 yaşındaki Mehmet Altunkaya, kendisine çarpan kamyonetin etkisiyle yoldan 16 metre savrularak ağır yaralandı. Aracın çarpmasıyla kalbi duran Altunkaya’nın kafatası, omuriliği ve birçok kemiği kırıldı, bacaklarındaki deri ise kemikten ayrıldı. Ağır yaralanan Altunkaya, sağlık ekipleri tarafından kalp masajı yapılarak hayata döndürülürken, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi’nde yoğun bakıma kaldırıldı. 10 gündür yaşam mücadelesi veren Altunkaya, bugün hayata gözlerini yumdu.

Kazaya karışan kamyonetin sürücüsü S.S. (27), Atakum Şehit Recep Tokur Polis Merkezi’nde şüpheli sıfatıyla olayla ilgili verdiği ifadesinde, yolda seyir halindeyken Mehmet Altunkaya’nın aniden yola atladığını, kornaya bastığını ancak duramayarak şahsa çarptığını, frene basma vaktinin olmadığını, şahsa aracın sağ tarafıyla vurduktan sonra aracını durdurarak yanına gidip yardımcı olduğunu ve suçunun olmadığını savunmuştu.

Mehmet Altunkaya’nın eşi Zübeyde Altunkaya (42), eşinin bugün hayatını kaybettiğini, cenazesinin yarın ikindi namazını müteakip Terme ilçesinin Hüseyinmescid Mahallesi’nde aile mezarlığına defnedileceğini söyledi.

Acılı eş Zübeyde Altunkaya, çok büyük üzüntü içerisinde olduğunu, 10 yaşında yüzde 96 zihinsel engelli oğlunun babasının öldüğünü anlamadığını ve hala babasını yanına çağırdığını, eşine çarpıp ölümüne sebep olan S.S.’nin ise serbest olduğunu belirterek adalet istediğini ifade etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin