Reklam
Reklam
terme belediye baskani kul almanyada turkiyeyi temsil etti DpVTqXh3
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
19 Aralık, 2024 20:15 tarihinde yayınlandı
0

Terme Belediye Başkanı Kul, Almanya’da Türkiye’yi temsil etti

Samsun Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, Avrupa Belediyeler ve Bölgeler Kurulu (CEMR) tarafından Karlsruhe-Almanya’da düzenlenen memleketler arası toplantıda, Türkiye’yi mahallî idare yetkilisi olarak temsil etti.

Avrupa’da mahallî ve bölgesel idarelerin temsilcilerinin, meselelerini tartıştıkları, tecrübelerini paylaştıkları ve görüşlerini hükümetlere söz edebildikleri Avrupa Belediyeler ve Bölgeler Kurulu (CEMR) toplantısı Almanya’nın Karlsruhe kentinde düzenlendi. Türkiye’yi Almanya’da Türk heyeti ile birlikte temsil eden Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, 2 gün süren kongrede delegasyon üyeleri, Karlsruhe Belediye Lideri Dr. Frank Mentrup ve CEMR Genel Sekreteri Fabrizio Rossi ile bir ortaya geldi.

47 üye devletten, 150 binin üzerinde mahallî ve bölgesel idaresi temsil eden Avrupa Kurulu Mahallî ve Bölgesel İdareler Kongresi toplantısında ulaşım, toplu taşımada dijitalleşme, akıllı ulaşım tahlilleri, toplumsal kapsayıcılık üzere hususlar işlendi. Türkiye heyetinde 2’si büyükşehir belediye başkanı olmak üzere toplam 7 belediye lideri ve TBB temsilcileri yer aldı. Ukrayna’da erkek belediye liderlerinin savaşta olmasından ötürü toplantıya yalnızca bayan belediye liderleri ülkeleri ismine temsilde bulundu.

“Bebeklerin öldüğü hiç bir savaşın kazananı olmaz”

“Masum insanların, bebeklerin öldüğü, hastanelerin bombalandığı hiçbir savaşın kazananı olamaz” diyerek, savaştaki mazlumlar için derin ıstırap duyduğunu tabir eden Lider Kul, “Daha güzel bir dünya için, insanlık için barış için, adalet ve vicdan olmazsa olmazdır. Hiçbir acının lisanı, dini, ırkı olmadığını bilmek zorundayız. Ukrayna’nın yaşamış olduğu zulme karşı tam desteğiz. Rusya’nın yapmış olduğu zulme karşı çıkıyoruz. Ancak lütfen bizim her birimizin çocukları var. Her bir anne evladının acısını yaşıyor. Onların gözyaşında farklılık yok. Ukrayna’ya takviye olduğumuz üzere İsrail’in zulmüne karşı Filistin’e de dayanak olmak gerektiğini düşünüyorum” dedi.

Konuşmalar ve sunumların akabinde, belediye liderleri karşılıklı fikir alışverişinde bulundu. Şurada son derece değerli hususların değerlendirildiğini belirten Kul, 2 günlük süreçte tüm delegasyonu en uygun formda ağırlayan CEMR yetkililerine teşekkür etti.

Almanya’da önemli ziyaretler

Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, Karlsruhe kentinde düzenlenen toplantının akabinde Almanya’da bir dizi ziyaret gerçekleştirdi. Lider Kul, Alman-Türk Ticaret Birliği’nin (DTGB) Frankfurt’ta düzenlenen toplantısına katılarak burada kıymetli temaslarda bulundu. Lider Kul ayrıyeten, Avrupalı İş Adamları Derneği(EUBA) Başkanı Halil Kaya ve Berlin Turizm Ataşesi Ahmet Alemdar ile bir ortaya geldi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
6e85d4ea 08c3 44bd 8c7a a575937404fb
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
15 Mayıs, 2026 15:23 tarihinde yayınlandı
0

CEP YAKAN ETİKETLER

Karabük’te pazara çıkan vatandaşın filesi bu hafta da cep yaktı. Karabük Cuma Pazarı’nda sebze ve meyve fiyatları özellikle emekli vatandaşların bütçesini zorladı. Tezgâhlarda domatesin kilosu 130 ila 200 lira arasında değişirken, barbunya 400 liraya kadar çıkarak pazarın en pahalı ürünlerinden biri oldu.

Pazardaki güncel fiyatlar şöyle şekillendi:

  • Domates: 130-200 TL
  • Barbunya: 350-400 TL
  • C.biber: 40 TL
  • Kiraz: 150 TL
  • Erik: 100 TL
  • Dolmalık biber: 200 TL
  • Bezelye: 200 TL
  • Fasulye: 150 TL
  • Yeni dünya: 100 TL
  • Çilek: 170 TL
  • Elma: 60 TL
  • Muz: 120 TL
  • Karpuz: 80 TL
  • Kayısı : 75 TL

Pazarcı esnafı ise pazarda kalabalık olmasına rağmen alışverişin eskiye göre oldukça düşük olduğunu söylüyor. Özellikle emekli vatandaşların pazara geldiğini belirten esnaf, alım gücündeki düşüşe dikkat çekerek “Yoğunluk var ama alışveriş yok” yorumunda bulundu.

Domates fiyatlarındaki yükselişin temel nedeninin ürünün halen “telde domates” olması olduğu ifade edilirken, halde fiyatların da yüksek seyrettiği belirtildi. Esnaf, önümüzdeki 15-20 gün içerisinde piyasaya daha fazla ürün girmesiyle birlikte özellikle domates ve biber fiyatlarında gerileme bekliyor.

Yeni sezon ürünü olan barbunya ise henüz pazara yeni indiği için yüksek fiyatıyla dikkat çekiyor. Pazarcılar, arz arttıkça fiyatların bir miktar aşağı çekilebileceğini düşünüyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin