Terlemeye karşı bitkisel çözüm: Şeb taşı - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
31 Temmuz, 2023 11:24 tarihinde yayınlandı /Güncelleme: 21.09.2023 10:58
0
0

Terlemeye karşı bitkisel çözüm: Şeb taşı

Kayseri’de aktarlık yapan Muhammed Hanzala Altun, sıcak havalarda terleme ve ter kokusuna karşı bitkisel çözümler olduğunu söyleyerek, “Terlemeyi önlemek için kadın ve erkeklerde farklı çözümler öneriyoruz” dedi.

 

Hormonlardan dolayı kadın ve erkeklerde terlemeye karşı bitkisel çözümlerin farklılık gösterebileceğini söyleyen Aktar Muhammed Hanzala Altun, “Bu sene yaşanan iklim değişikliklerinden dolayı sıcaklıklar fazlasıyla arttı. Şu an yoğun bir sıcaklık içerisindeyiz. Bunun için de bizim tavsiyemiz öncelikle vücudun sıvı kaybını önlemek için bol miktarda sıvı tüketilmesini tavsiye ediyoruz. Bununla beraber biraz daha besin değeri yüksek gıdalar, vücudu yormayacak ama sıvı değeri yüksek gıdaların tüketilmesini tavsiye ediyoruz. Bize genelde terleme şikayeti ile erkekler ve kadınlar ayrı olarak geliyor. Hormon bozukluklarından dolayı normal rutininden daha çok terleyenler oluyor. Biz kadınların hormonel bozuklukları için aslan pençesi, civan perçemi ve biberiye tavsiye ediyoruz. Bunların üstlerine ekleme yapılabilecek otlar da mevcut. Erkekler için de adaçayı, papatya gibi rahatlatıcı şeyler veriyoruz. Hormonlarının düzenlenmesi için kullanılan şeyler tavsiye ediyoruz” dedi.

 

Altun, doğada her şeyin bir çözümü olduğunu söyleyerek, “Kadın ve erkekte fark ediyor bunlar. Bunun yanı sıra da bol miktarda terlemeye karşı şeb taşı da kullanabilirler. Ter kokusunu önlemek için şeb taşına yasemin yağı, lavanta yağı sürüp doğal deodorant şeklinde kullanabilirler. Bunda da erkek ve kadında önerilerimiz değişmiyor aynı şekilde kullanabilirler. Şeb taşı tedavisi çok eskiden gelen bir tedavi yöntemidir. Bunun üzerine biraz daha iyileştirmek için kadınlar yasemin yağını daha çok tercih ediyor ter kokusunu bastırdığı için. Lavanta ve vanilya yağı da kullanılabilir. Doğada her şeyin çözümü var. Allah’ın vermiş olduğu bitkilerden kullanılabilecek çok sayıda ürünler var” ifadelerini kullandı. (İHA)

Bizi sosyal medyadan takip edin
kastamonuda 2 evde yangin cikti ahir odunluk ve samanlik da yandi 8siTNLQZ
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
29 Mart, 2026 04:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Kastamonu’da 2 evde yangın çıktı: Ahır, odunluk ve samanlık da yandı

Kastamonu’nun Daday ilçesinde çıkan yangında 2 katlı ev ile ahır, odunluk ve samanlık kullanılamaz hale geldi. Köylülerin de destek verdiği çalışmalarda ahırdaki hayvanlar ile bazı tarım aletleri kurtarıldı.

Yangın, Daday ilçesine bağlı Kayabağı Köyü Kalyar Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, cami imam-hatibi Satı Kartal’a ait 2 katlı ahşap evde henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen alevler, Reyhan Yavuz’a ait 2 katlı ahşap eve de sıçradı. Alevler, evlerin yanında bulunan ahır, odunluk ve samanlığı da sararak büyük çapta hasara yol açtı.

İhbar üzerine bölgeye sevk edilen itfaiye, orman işletme ve İl Özel İdaresi ekipleri, yangının kontrol altına alınması için yoğun çalışma yürüttü. Köylülerin de desteğiyle ahırda bulunan hayvanlar ile bazı tarım aletleri kurtarıldı. Ekipler, yangının söndürülmesinin ardından soğutma çalışması yaptı. Yangın sonrası yapılarda büyük çapta maddi hasar oluştu. Jandarma ekipleri bölgede güvenlik tedbirleri alırken, sağlık görevlileri ise hazır bekledi.

Olayla ilgili inceleme başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin