Terasta fotoğraf çektirme ve izleme platformu tamamlandı - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
15 Temmuz, 2021 12:11 tarihinde yayınlandı
0
0

Terasta fotoğraf çektirme ve izleme platformu tamamlandı

Yenice Belediye Başkanı Zeki Çaylı Ihlamur Terasa yapılan ikinci fotoğraf çektirme ve izleme platformunun tamamlandığını söyledi.

Başkan Çaylı yaptığı açıklamada; “Gelen misafirlerimizin yoğun ilgisi üzerine Yenice Ihlamur Teras Tesisimize geçtiğimiz günlerde çalışmasını başlatmış olduğumuz, doğal ağaç köprü ile iki platform arasında geçişini sağladığımız ikinci Fotoğraf Çektirme ve İzleme Platformumuz tamamlandı. Ihlamur Terasa gelen misafirlerimiz, her mevsimde farklı güzellikte olan Yenice’nin muhteşem doğa manzarasını platforma çıkarak hem izleyebilecekler hem de fotoğraflayarak kayıt altına alıp arşivlerine ekleyecekler” dedi.

IHLAMUR TERAS TATİLCİLERİN GÖZDESİ OLDU

Yenice Belediyesi’nin hayata geçirdiği ilçenin önemli turizm merkezlerinden biri olan Ihlamur Teras, pandemi yasaklarının bitmesi ile birlikte tatilcilerin gözdesi olurken,  özellikle hafta sonları Ihlamur Teras’ta yoğunluk yaşanıyor.

İçerisinde 700 metre karelik restaurant ve cafe, dört ayrı modelde 29 adet bungalow ev, 150 kişilik toplantı ve konferans salonu,  bir adet bitki ve hayvan müzesi, macera parkuru, resim çektirme ve izleme bölümlerinin yer aldığı tesise vatandaşlar hayran kalıyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
atik deriler yeniden ekonomiye kazandiriliyor cFu3Wvja
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
04 Nisan, 2026 16:30 tarihinde yayınlandı
0
0

Atık deriler yeniden ekonomiye kazandırılıyor

Samsun’da sıfır atık kapsamında, çöpe gitme aşamasındaki deri ürünler değerlendirilerek çanta, giysi ve aksesuara dönüştürülüyor.

İlkadım Belediyesi öncülüğünde yürütülen Sıfır Atık Projesi kapsamında, İlkadım Halk Eğitim Merkezi usta öğreticisi Çiğdem Erdoğan, kursiyerleri ile birlikte eskimiş ve atık duruma gelmiş deri ürünlere yeniden değer kazandırıyor. Mont ve giysilerden elde edilen deriler, kurtarılabilecek durumdaysa yeniden giysiye; değilse çanta, kadın aksesuarı ya da süs eşyasına dönüştürülüyor. Deri ile diğer atık malzemelerin birleştirilmesiyle ortaya çıkan ürünler, hem şıklığı hem de kaliteyi yansıtırken israfın da önüne geçiyor.

Atık durumdaki deri malzemeleri değerlendirerek yeniden kullanıma sunduklarını belirten Çiğdem Erdoğan, “Ölmeye yüz tutmuş mesleklerden biri olan deri işlemeciliği, ilk çağlardan itibaren hayatımızda var. Sıfır Atık Projesi kapsamında biz de deri alanına katkı sunmak istedik. Kursiyerlerimizle birlikte parça derilerden günlük hayata uygun takılar, tokalar, giysiler, çantalar ve evde kullanılabilecek aksesuarlar ile tablolar ürettik. Deriyi, toz halinden ince ip formuna kadar farklı şekillerde değerlendirebiliyoruz. Dergi sayfalarından yararlanarak kalıplar oluşturduğumuz çantalar yaptık ve bu sayfaları deriyle bütünleştirdik. Eski deri ceketleri değerlendirdik. Kadınların giyim ve aksesuarda önem verdiği deri ürünlerle biz de katkı sunmak istedik” dedi.

“Deri nemden etkilenip tamamen dökülmediyse geri dönüştürülebilir”

Deri ürünlerin nemden etkilenmediği sürece geri dönüştürülebileceğini vurgulayan Erdoğan, “Geri dönüşümle yaptığımız çantaları daha önce bakanlıklara gönderdik ve çok beğenildi. Millet olarak el işçiliğine önem veriyoruz. Gönderdiğimiz kişilerden de olumlu geri dönüşler aldık. Önceden anneannelerimizin yaptığı ‘kırk yama’, günümüzde patchwork olarak bilinen teknikleri deride de uyguluyoruz. Yakaları çevirerek veya farklı aksesuarlarla değiştirerek yeni ürünler ortaya çıkarabiliyoruz. Mutlaka bir dönüşümü oluyor. Eğer deri nemden etkilenip tamamen dökülmemişse, bunu farklı aksesuarlara ya da tekrar giyilebilir ürünlere dönüştürebiliyoruz” diye konuştu.

Atık derilerden üretilen ürünler, vatandaşlar tarafından da ilgi ve beğeniyle karşılanıyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin