Tepki Göstermek İçin İntihara Kalkıştı - Karabük Haber Postası
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
03 Ağustos, 2023 16:41 tarihinde yayınlandı /Güncelleme: 28.12.2023 11:59
0
0

Tepki Göstermek İçin İntihara Kalkıştı

Karabük’te 43 yaşındaki Mehmet Çakır isimli bir vatandaş Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili’ye kızdığı ve tepki göstermek için intihara kalkıştı.

Karabük Merkez Hürriyet Caddesinde bulunan bir iş merkezinin çatısına çıkan bir vatandaş ekiplere büyük uğraş verdirdi.

Caddede iş merkezine yakın olan yolun komple trafiğe kesildiği intihar girişiminde, itfaiye, polis ve sağlık ekipleri hazır bulundu.

Çatının ucuna kadar gelerek vücudunun çoğunluğunu boşluğa bırakan vatandaş, çevredekilere korku dolu anlar yaşattı.

İtfaiye ekipleri tarafından çatıya çıkan Çakır’ın atlama durumuna karşı, şişme branda açılırken şahsı ikna oldukça uzun sürdü.

Yaklaşık 1 saat sonra çatıya çıkan polis ekiplerince ikna edilen vatandaş, emniyete götürüldü.(Haber Merkezi)

Bizi sosyal medyadan takip edin
tokatta ehliyet sinavinda yapay zekali joker aday operasyonu 14 tutuklama A8WIuRJY
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
04 Nisan, 2026 08:07 tarihinde yayınlandı
0
0

Tokat’ta ehliyet sınavında yapay zekalı “joker aday” operasyonu: 14 tutuklama

Tokat’ta ehliyet sınavına yönelik düzenlenen “joker aday” operasyonunda 14 şüpheli tutuklandı.

Edinilen bilgilere göre Tokat İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, gelen ihbar üzerine harekete geçti. Tokat Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen çalışmada; yazılı ehliyet sınavını geçemeyen bazı kişilerin kimlik kartlarını “kayıp” gerekçesiyle yeniledikleri, bu süreçte gerçek kimlik sahibinin yüzü ile “joker adayın” yüzünü yapay zeka kullanarak ortak fotoğraf haline getirerek nüfus müdürlüğü yetkililerini kandırdıkları ve bu yöntemle yerlerine başkalarını sınava soktukları tespit edildi.

4 yıllık sınav evrakları incelendi

Tokat merkezli yürütülen soruşturma kapsamında Tokat ili Niksar ilçesi ve Şanlıurfa’da da bağlantılar belirlendi. Son 4 yıla ait sınav evraklarının incelenmesi sonucu Tokat ve Şanlıurfa’da 12 joker aday, 5 de organizatör olduğu belirlendi.

14 şüpheli tutuklandı

Ekipler tarafından eşzamanlı düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınan 17 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından Tokat Adliyesi’ne sevk edildi. Şüphelilerden 14’ü çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilirken; 2 şüpheli adli kontrol, 1 şüpheli de ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü öğrenildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin