blank
Berkay Doğan tarafından
04 Ağustos, 2025 10:15 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Temmuz Ayı Enflasyon Verileri Açıklandı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2025 yılı Temmuz ayına ilişkin enflasyon verilerini açıkladı. Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE), Temmuz ayında bir önceki aya göre yüzde 2,06 arttı. Yıllık bazda ise enflasyon yüzde 33,52 olarak gerçekleşti.

TÜFE'deki değişim, 2025 yılı Temmuz ayında bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 19,08, on iki aylık ortalamalara göre ise yüzde 41,13 olarak kaydedildi.

Haziran ayında TÜFE'de aylık artış yüzde 1,37, yıllık enflasyon ise yüzde 35,05 olarak açıklanmıştı. Böylece Temmuz ayında yıllık enflasyonda sınırlı bir düşüş yaşanırken, aylık bazda artış hız kazandı.

Öte yandan Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) Temmuz ayında aylık yüzde 1,7 artarken, yıllık bazda yüzde 24,19 oranında yükseldi.

Açıklanan enflasyon verileri; memur ve emekli maaş zamları, kira artış oranları, sosyal yardımlar gibi birçok ekonomik kalemin belirlenmesinde temel rol oynarken, aynı zamanda yılın ikinci yarısına dair ekonomik projeksiyonlar için de önemli bir gösterge niteliği taşıyor.

TÜİK verilerinin açıklanmasıyla birlikte “memur zammı”, “kira artış oranı”, “sosyal yardım güncellemeleri” gibi konular yeniden gündeme gelirken, Temmuz ayı verileri ekonomi çevreleri tarafından yakından takip edildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
18 Ekim, 2025 12:30 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

“Takının Armonisi” sergisi Kastamonu’da sanatseverlerle buluştu

Kastamonu Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Öğretim Üyesi Metin Coşkun tarafından hazırlanan "Takının Armonisi" isimli stant büyük beğeni topladı.
Kastamonu Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Öğretim Üyesi Metin Coşkun tarafından hazırlanan "Takının Armonisi" isimli stant, sanatseverlerle buluştu. Sanatkarın ikinci standı olan aktiflik, Kastamonu’da düzenlenen birinci mücevher temalı ferdî stant olma özelliğini taşıyor. 15 özgün yapıttan oluşan stantta, çağdaş takı dizaynıyla klasik el sanatlarının birleşiminden doğan eserler, Anadolu kültürünün estetik mirasını günümüze taşıyor.
Eserlerinde form, renk ve materyal ahengine odaklanan Kastamonu Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Öğretim Üyesi Metin Coşkun, "armoniyi" sanatla bütünleştirerek izleyiciye estetik bir tecrübe sunmayı amaçlıyor.
Sergi, Kültür ve Turizm Bakanlığı Kastamonu Vilayet Kültür ve Turizm Müdürlüğü himayesinde ve "2025 Aile Yılı Etkinlikleri" kapsamında gerçekleştirildi. Aktiflik, sanatın aile kavramıyla kurduğu duygusal bağı görünür kılarken, bölgesel kültürel kıymetlerin sanat yoluyla yine yorumlanmasına da katkı sağlıyor.
Dr. Öğretim Üyesi Metin Coşkun, stantla ilgili açıklamasında, "Takı, yalnızca bir süs eşyası değil; birebir vakitte duygusal, estetik ve kültürel bir anlatım lisanıdır. Bu stantta klâsik kuyumculuk tekniklerini çağdaş yorumlarla birleştirerek bu lisanı tekrar keşfetmeye çalıştım." sözlerini kullandı.
Sergi, 19 Ekim Pazar gününe kadar ziyaret edilebilecek.

Bizi sosyal medyadan takip edin