Temizlik işçisi bulduğu cüzdanı sahibine teslim etti
blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
04 Eylül, 2024 18:55 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Temizlik işçisi bulduğu cüzdanı sahibine teslim etti

blank Karabük'ün Safranbolu ilçesinde belediyede çalışan temizlik görevlisi caddede, içerisinde bir miktar para bulunan cüzdanı sahibine teslim etti. Safranbolu Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü çalışanı Kudret Bozkurt, Sadri Artunç Caddesini temizlediği sırada bir cüzdan olduğunu fark etti. Bozkurt, yerden aldığı cüzdanı vatandaşların taleplerini ilgili birimlere yönlendirerek hizmetin en kısa sürede ulaşmasını sağlayan Halk Masası yetkililerine bıraktı. Kimlik bilgilerinden ulaşılan Musa Alpboğa’ya cüzdanı teslim yetkililer tarafından teslim edildi Alpboğa gazetecilere yaptığı konuşmda, “30 Ağustos Zafer kutlamalarındaki ‘Aç kapıyı ben geldim’ yerel oyunun gösterimi için arabamla geldim ve aracımı okulun önüne park ettim. Ya binerken ya da inerken cüzdanımı düşürdüğümü fark ettim. Yaklaşık 2-3 gündür de cüzdanımı arıyordum. Bana gelen haberler sonucunda bu cüzdanın halk masasına teslim edildiğini öğrendim” dedi. blank “Belediye çalışanlarına çok teşekkür etmek istiyorum” “Yıllardır öğretmenlik yapıyorum, derslerimde sorumluluk, güven, vicdan gibi erdemlerden bahsediyorum” diyen Alpboğa, “Bu olay bana bunların sözde değil toplumda bir karşılığı olduğunu gösterme fırsatı verdi. Bu anlamda çok mutlu oldum. Safranbolu Belediyemizin yapmış olduğu hizmetlere ve çalışanlarına bu anlamda çok teşekkür etmek istiyorum” ifadelerini kullandı. Alpboğa, cüzdanın maddi değerinin yanı sıra içerisinde ailesinin fotoğraflarına kavuşmanın sevincini yaşadığını söyledi. Temizlik görevlisi Kudret Bozkurt da insani görevini yerine getirdiğini kaydetti. blank blank
Trabzon’un bu mahallesinde örnek gelenek
blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
22 Aralık, 2024 12:07 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Trabzon’un bu mahallesinde örnek gelenek

Trabzon’un Yomra ilçesindeki Özdil mahallesinde bir asırdır yaşatılan gelenek duyanları şaşırtıyor. Yıllardır kahvehanelerde kart ve okey üzere oyunların oynanmadığı mahallede bu gelenek yaşatılmaya çalışılıyor.
Trabzon’un Yomra ilçesinde yaklaşık 3 bin nüfuslu Özdil mahallesinde bir asırdır enteresan bir gelenek yaşatılıyor. Ulemaların yetiştiği mahallede yaklaşık 100 yıl evvel mahalle genelindeki kahvehanelerde oyun oynanmamasına karar verildi. Bu kararı yıllardır sürdüren mahalle sakinleri kart, okey üzere çeşitli oyunlar yerine sohbet etmeyi tercih ediyor.
Konuyla ilgili açıklama yapan Özdil Mahalle Muhtarı Sami Apaydın, “Kahvelerimizde hiçbir yerde oyun oynanmaz. Ben de hiçbir oyun bilmem. Olmasına da kimse teşebbüs etmez. Etse de sonu hayır değildir. Biz bunu bu türlü biliriz” dedi.
Yöre sakinlerinden Hüseyin Adanur, mahallede kimsenin yürek edip oyunlu bir kahvehane açamayacağını belirterek, “Burası bir ulema yatağıdır. Burada herkes hocasına, büyüğüne hürmet ve sevgi içerisindedir. Onun için hocamız kahveye girdiği anda ne kadar insan varsa ayağa kalkar hürmet ve sevgi gösterir. Burada 100 yıldan beri oyun olmamıştır. Bundan sonra da oynanamaz. Namazlarımızı kıldıktan sonra tekrar kıraathanede buluşuruz. Yatsı namazına kadar sohbet ederiz. Namazı kıldıktan sonra herkes konutuna masraf. Bu türlü bir geleneğimiz vardır. Bu devam ediyor. Çok memnunuz. Ben oyun bilmiyorum. Bugüne kadar da oynamadım. Şayet oyun oynamasını bilen varsa ilçe merkezine sarfiyat. Gençlerimiz de birebir geleneği sürdürüyor” dedi.

“Oyun oynamak isteyenler ilçe merkezine gidiyorlar”
Kahvehane sahibi Mehmet Albayrak da, oyun oynamak isteyenlerin ilçe merkezine gittiklerini belirterek, “Eskilerimizin buranın uleması çok olduğundan onlara hürmet ve hürmeten hiç kimse bu işe başlamadı. Buranın insanın vakti çok kıymetli. Bir dakikası bile kıymetli. Çalışma ve üretmesi lazım. Oyun oynatmayı düşünmüyoruz. Oyun oynamak isteyenler ilçe merkezine gidiyorlar. İnşallah bu geleneğimiz sürer. Dışarıdan gelip oyun oynamak istediğini söyleyenler oluyor. Biz de yok deyince şaşırıyorlar. Öyküsünü soruyorlar. Bildiğimiz kadarıyla anlatıyoruz. Birtakımı mutlu oluyor, kimileri da canımız sıkılıyor vakit geçirseydik diyor” dedi.
Yöre sakinlerinden Asım Albayrak ise, “Kahvelerimizde oyun yok. Bu mahallenin kuruluşundan beri burada oyun yok. Bu geleneğimiz Hacı Baba’dan geliyor. Buralarda oyun falan hiçbir vakit olmamış” halinde konuştu.

“Oyunlu kahvehanelere gitmiyoruz”
Özdil mahallesinde yaşayan 25 yaşındaki Muhammet Bayındır ise, oyunlu kahvehanelere gitmediklerini kaydederek, “Bu gelenek devam edecek. Mahallenin bu geleneğini yıkmak olmaz. Oyun çok ön plana çıkartılacak bir bahis değil. Artık teknoloji çağındayız. Bunu telefonla da oynayabiliyorsun. Oyunun peşine gitmiyoruz. Bu mahallede büyüdüğümüz için alışkanlıklarımız bu istikamette. Oyunlu kahvehanelere gitmiyoruz. Buraya gelip çayımızı içip vakit geçiyoruz” tabirlerini kullandı.

Görüş Bildir

blank

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.