Karabük Postası tarafından
27 Nisan, 2016 07:49 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

Temiz Bir Çankırı için Bireysel Mücadele Çağrısı

ÇANKIRI Mart ayından itibaren larva mücadelesi çalışmalarına ağırlık veren Çankırı Belediyesi, yaz aylarının korkulu rüyası vektör ile ilgili en büyük mücadelenin bireysel mücadele olduğuna dikkatleri çekti. Çankırı Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri halk sağlığını tehdit eden karasinek, sivrisinek gibi vektör canlılara karşı ilaçlama çalışmalarına başladı. Ekipler, tüm sulak alanları, su birikintileri, sinek üreme alanlarını (gübrelik, çöp konteynırları) belli periyotlarda ilaçlamaya devam ediyor. İnsan sağlığına ve çevreye zarar vermeyen ilaçlar kullanan Belediye yetkilileri, iki ay içerisinde yaklaşık 100 noktada ilaçlama çalışmalarını gerçekleştirdi. Çalışmalar kapsamında alanların sürekli takibi de yapılarak gübrelikler kontrol ediliyor ve vatandaşlar bilinçlendiriliyor. Çankırı-Merkez’de yaklaşık 2 bin çöp konteynırı bulunduran Belediye, evsel atıkların ve hayvan gübrelerinin açıkta bırakılmaması için gerekli bilgilendirmede bulunuyor. İnsan sağlığını tehdit etmemesi ve sinek ürememesi için çöp konteynırları, 20 günde bir Belediye ekiplerince ilaçlanarak dezenfekte ediliyor. Vatandaşlarda sinekle mücadele bilincinin oluşturulmasının önemine değinen Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, vektörle mücadelede vatandaşa da büyük sorumluluk düştüğünü belirtti. Vatandaşların evsel atıklarını ağzı kapalı çöp torbalarına koyarak çöp konteynırlarına atmalarının mücadelenin en önemli parçası olduğunu dile getiren Başkan Dinç, larvaların üreme alanlarının kontrol altına alınarak çoğalmalarına engel olmak için çalışmaların devam ettiğini ifade etti. Dinç, verimli bir sezon geçirebilmek için Çankırı’da yaşayan vatandaşlardan duyarlılık beklediklerini belirterek, “Evsel atıklarınızı açıkta bırakmayarak akıtmayan ve ağzı kapalı çöp poşetlerine koymanız şehrimizi güzelleştirmeye çalışan ekiplerimizin işini kolaylaştıracaktır. Ayrıca, hayvan besiciliği yapan vatandaşlarımızın da hayvan gübrelerini açıkta bırakmayarak üstünü kireçle kapatmaları sağlımız açısından büyük önem taşımaktadır. Şehrimizi sadece bizim temizlememiz yetmez. Vatandaşlarımızın da bu konuda bilinçli davranarak evlerinde gösterdikleri titizliği şehrimiz için de göstermelerini bekliyoruz. "dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
18 Kasım, 2025 13:53 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Yaşı Küçük Kızı Taciz Etti, “Alkollüydüm, Hatırlamıyorum” Dedi

Karabük'te şehir içi yolcu minibüsünde 18 yaşından küçük bir kıza yönelik taciz olayı güvenlik kamerasına yansıdı.

Edinilen bilgiye göre, olay, Merkez-5000 Evler hattındaki bir minibüste meydana geldi. Yaklaşık 5 ay önce minibüse yolcu olarak binen Z.K. isimli şahıs, 18 yaşından küçük kız yolcunun yanına oturdu. Şahıs bir süre sonra genç kızı taciz etti. Genç kızın tepki vermesi üzerine şahıs araçtan inerek olay yerinden uzaklaştı. O anlar anlar araç içi güvenlik kamerasınca saniye saniye kaydedildi.

Durumu fark eden genç kızın şikayeti üzerine inceleme başlatıldı. Güvenlik kamerası görüntülerine ulaşan polisler, tespit ettikleri şüpheli Z.K.'yı gözaltına aldı. Emniyetteki işlemlerinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Yaklaşık 1 ay hapiste kalan şahsın serbest bırakıldığı öğrenildi. Şüpheli Z.K.'nin mahkeme ifadesinde olay anını hatırlamadığını belirtti.

Olay günü mesai bitiminin ardından arkadaşıyla birlikte alkol aldığını ifade eden Z.K., "Alkol bittikten sonra evime gitmek üzere terminalden ön kısmındaki otobüs durağına geçtim. Eve gitmek için minibüse bindim. Bir bayanın yanına oturdum. Bana verdiğiniz bilgiler doğrultusunda yanımda oturan bayana elle tacizde bulunmuşum. Çok alkollü olduğum için yaptığım hareketleri hatırlayamıyorum" dedi

Bizi sosyal medyadan takip edin