Karabük Postası tarafından
27 Nisan, 2016 07:49 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

Temiz Bir Çankırı için Bireysel Mücadele Çağrısı

ÇANKIRI Mart ayından itibaren larva mücadelesi çalışmalarına ağırlık veren Çankırı Belediyesi, yaz aylarının korkulu rüyası vektör ile ilgili en büyük mücadelenin bireysel mücadele olduğuna dikkatleri çekti. Çankırı Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri halk sağlığını tehdit eden karasinek, sivrisinek gibi vektör canlılara karşı ilaçlama çalışmalarına başladı. Ekipler, tüm sulak alanları, su birikintileri, sinek üreme alanlarını (gübrelik, çöp konteynırları) belli periyotlarda ilaçlamaya devam ediyor. İnsan sağlığına ve çevreye zarar vermeyen ilaçlar kullanan Belediye yetkilileri, iki ay içerisinde yaklaşık 100 noktada ilaçlama çalışmalarını gerçekleştirdi. Çalışmalar kapsamında alanların sürekli takibi de yapılarak gübrelikler kontrol ediliyor ve vatandaşlar bilinçlendiriliyor. Çankırı-Merkez’de yaklaşık 2 bin çöp konteynırı bulunduran Belediye, evsel atıkların ve hayvan gübrelerinin açıkta bırakılmaması için gerekli bilgilendirmede bulunuyor. İnsan sağlığını tehdit etmemesi ve sinek ürememesi için çöp konteynırları, 20 günde bir Belediye ekiplerince ilaçlanarak dezenfekte ediliyor. Vatandaşlarda sinekle mücadele bilincinin oluşturulmasının önemine değinen Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, vektörle mücadelede vatandaşa da büyük sorumluluk düştüğünü belirtti. Vatandaşların evsel atıklarını ağzı kapalı çöp torbalarına koyarak çöp konteynırlarına atmalarının mücadelenin en önemli parçası olduğunu dile getiren Başkan Dinç, larvaların üreme alanlarının kontrol altına alınarak çoğalmalarına engel olmak için çalışmaların devam ettiğini ifade etti. Dinç, verimli bir sezon geçirebilmek için Çankırı’da yaşayan vatandaşlardan duyarlılık beklediklerini belirterek, “Evsel atıklarınızı açıkta bırakmayarak akıtmayan ve ağzı kapalı çöp poşetlerine koymanız şehrimizi güzelleştirmeye çalışan ekiplerimizin işini kolaylaştıracaktır. Ayrıca, hayvan besiciliği yapan vatandaşlarımızın da hayvan gübrelerini açıkta bırakmayarak üstünü kireçle kapatmaları sağlımız açısından büyük önem taşımaktadır. Şehrimizi sadece bizim temizlememiz yetmez. Vatandaşlarımızın da bu konuda bilinçli davranarak evlerinde gösterdikleri titizliği şehrimiz için de göstermelerini bekliyoruz. "dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
13 Ekim, 2025 16:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

KUZKA’nın onayladığı 3 proje desteklenmeye hak kazandı

Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı 2025 Yılı Destinasyon Geliştirme Teknik Dayanak Programı kapsamında başvurusu kabul edilen projelerin kıymetlendirme süreçleri tamamlanarak desteklenmeye hak kazanan projeler aşikâr oldu.
2025 Yılı Destinasyon Geliştirme Teknik Dayanak Programı 4. devri kapsamında başvurusu kabul edilen projelerin kıymetlendirme süreçleri tamamlandı. Kıymetlendirme sonucunda 3 proje Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) Genel Sekreterliğince onaylanarak desteklenmeye hak kazandı.
18 Şubat 2025 tarihinde ilan edilen "2025 Yılı Destinasyon Geliştirme Teknik Dayanak Programı" 4. periyoduna başvurusu alınan projelerin kıymetlendirme süreçleri tamamlandı. Kıymetlendirme sonucunda Kastamonu’dan 2 ve Sinop’tan 1 proje desteklenmeye hak kazandı. Desteklenecek projeler ile çalışmaları sürdürülen "Destinasyon Geliştirme Sonuç Odaklı Programı" ‘nın bir bileşeni olarak kurgulanan teknik takviye programı kapsamında Kastamonu ve Sinop’ta yer alan turizm destinasyonlarının gelişimine katkı sağlayacak projelere teknik takviye sağlanması amaçlanıyor.
Desteklenmeye hak kazanan projelerin müracaat sahipleri ile Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı ortasında en yakın vakitte takviye kontratlarının imzalanması planlanıyor.
KUZKA’nın 2025 Yılı Destinasyon Geliştirme Teknik Dayanak Programı, 7,5 milyon Türk lirası büyüklüğüne sahip bütçesi harcanana kadar müracaat kabulüne açık olacak.

Bizi sosyal medyadan takip edin