Reklam
Reklam
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
01 Ekim, 2023 16:12 tarihinde yayınlandı
0

TEM’de zincirleme kaza: 3 yaralı

TEM Otoyolu’nun Bolu geçişinde, tırdan kopan lastik nedeniyle 5 otomobilin çarpıştığı zincirleme kazada 3 kişi yaralandı.

Kaza, TEM Otoyolu’nun Bolu geçişinde Yeniçağa ilçesi mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, İstanbul istikametine seyreden sürücü ve plakası belirlenemeyen tırın lastiği Yeniçağa Gişeleri mevkisinde yerinden çıktı. Tırdan çıkan lastiğe aynı istikamette seyreden otomobil çarptı. Yağışlı hava nedeniyle görüş mesafesinin az olduğu otoyolda, lastiğe çarpan otomobilin arkasında bulunan 4 otomobil daha birbirlerine çarptı. Zincirleme trafik kazasında 3 kişi yaralandı. Durum 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirildi. Olay yerinde sağlık, polis ve tedbir amaçlı itfaiye ekipleri sevk edildi. Kazalarda yaralanan 3 kişi olay yerine gelen sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Bolu’daki hastanelere kaldırıldı. Kaza nedeniyle bir süre iki şeritten sağlanan ulaşım, ekiplerin çalışmasını tamamlamasının ardından normale döndü.

Kazaya neden olduğunu anlayamayan tır şoförü kilometreler sonra durduruldu

Ayrıca lastiği koptuğu için zincirleme kazaya neden olan tırı, polis ekipleri kısa süre içerisinde tespit etti. Kazaya neden olan tır, polis ekipleri tarafından otoyolun Bolu kesiminde tespit ederek durduruldu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
kbude tren surus simulatoru projesi baslatildi 6VMKOEME
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
11 Haziran, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
0 0

KBÜ’de tren sürüş simülatörü projesi başlatıldı

Karabük Üniversitesi, raylı sistemler alanındaki uygulamalı eğitim altyapısını güçlendirecek SİMURAY-KBÜ projesi için Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına bağlı Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Araştırmaları Merkezi Başkanlığı (UDHAM) ile sözleşme imzaladı.

Karabük Üniversitesi tarafından geliştirilecek “Tren Makinisti Eğitimlerinde Kullanılmak Üzere Yerli Yazılım ve Donanım Tabanlı Gerçekçi Raylı Sistem Araç Kabin Simülasyon Sistemi Geliştirilmesi: SİMURAY-KBÜ” projesi kapsamında, tren makinisti eğitimlerinde kullanılacak 10 milyon 423 bin 44 TL destekli yerli sürüş simülatörü hayata geçirilecek.

Ankara’da gerçekleştirilen imza töreninde sözleşmeye UDHAM Başkanı Selami Yazıcı ile Karabük Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Solmaz imza attı. Törende UDHAM Ulaştırma Teknolojileri Daire Başkanı Mehmet Akif Özalp de yer aldı.

Karabük Üniversitesi heyetinde proje yürütücüsü Öğr. Gör. Muhammed Emin Arı, proje danışmanı Doç. Dr. Bilal Çolak ile araştırmacılar Prof. Dr. Tülay Ekemen Keskin, Doç. Dr. Hasan Eker ve Dr. Öğr. Üyesi Ömer Çölova hazır bulundu. Araştırmacı ekipte ayrıca Dr. Öğr. Üyesi Cihan Bayraktar ve Öğr. Gör. Aydın Özkul da yer alıyor.

Proje kapsamında Eskipazar Meslek Yüksekokulu bünyesinde fiziksel makinist kabini, sürüş simülasyon yazılımı, eğitmen kontrol sistemi ve yapay zekâ destekli performans değerlendirme modülünden oluşan bütünleşik bir eğitim platformu geliştirilecek.

Geliştirilecek sistem sayesinde öğrenciler; hız kontrolü, frenleme, sinyal takibi, acil durum yönetimi ve operasyonel karar verme becerilerini uygulamalı olarak deneyimleme imkânı bulacak. Ayrıca proje kapsamında Raylı Sistem Teknolojileri ve Sürüş Simülasyonu Laboratuvarı kurulacak.

SİMURAY-KBÜ projesiyle Karabük Üniversitesinin raylı sistemler alanındaki eğitim ve araştırma kapasitesinin artırılması, öğrencilerin uygulamalı mesleki yeterliliklerinin geliştirilmesi ve yerli mühendislik çözümlerine dayalı sürdürülebilir bir eğitim altyapısının oluşturulması hedefleniyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin