
TEM Otoyolu’nun Bolu geçişinde İstanbul istikametine seyreden arabada çıkan yangında araç kullanılamaz hale geldi.
Olay, gece saatlerinde TEM Otoyolu’nun Bolu Batı Gişeleri mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye nazaran, İstanbul istikametinde seyreden Aşır A. idaresindeki 34 FV 8947 plakalı arabanın motor kısmından şimdi bilinmeyen bir sebeple dumanlar yükselmeye başladı. Dumanlar kısa müddette alevlere dönüştü. Aracın yandığını fark eden Aşır A., arabası emniyet şeridine park etti. Aşır A., durumu 112 Acil Davet Merkezi’ne bildirdi. Olay yerine Bolu Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü takımları sevk edildi. Olay yerine gelen itfaiye takımlarınca yanan araba söndürüldü. Yangın sebebiyle maddi hasarın meydana geldiği araba kullanılamaz hale geldi.


TEM’de yanan araba küle döndü
Karabük’te büyükler için dev sosyal yaşam merkezi yükseliyor
Karabük Belediyesi ile hayırsever Yücel Özçelik iş birliğinde yapımı sürdürülen “Yücel-Recep Özçelik Aktif Yaş Alma Merkezi” hızla yükseliyor. Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, inşaat alanında incelemelerde bulunarak çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Hayırsever Yücel Özçelik tarafından, vefat eden eşi Recep Özçelik’in anısını yaşatmak amacıyla yaptırılan merkezin, kentte yaşayan ileri yaştaki vatandaşlara sosyal ve sağlıklı bir yaşam alanı sunması hedefleniyor.
Yaklaşık 3 bin metrekarelik alan üzerine inşa edilen ve bin metrekare kapalı kullanım alanına sahip iki katlı merkezde; okuma salonu, oyun salonu, çok amaçlı etkinlik alanları ve 70 metrekarelik açık hava bölümü yer alacak. Ayrıca pilates salonu, psikolojik danışmanlık hizmetleri ile fizyoterapi desteği de merkez bünyesinde sunulacak.
İncelemelerin ardından açıklama yapan Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, büyüklerin toplumun en önemli değerleri olduğunu belirterek, “Büyüklerimizin tecrübesi ve varlığı şehrimizin en büyük zenginliğidir. Tamamlandığında bu merkez, kıymetli büyüklerimizin akranlarıyla bir araya gelip sosyalleşebileceği, sağlığını koruyabileceği ve kaliteli vakit geçirebileceği çok yönlü bir yaşam alanı olacak. Projenin her aşamasını titizlikle takip ediyoruz” dedi.
Merkezin manevi yönüne de dikkat çeken Çetinkaya, “Bu projeyi bizim için daha anlamlı kılan, hayırseverimiz Yücel Özçelik’in vefat eden eşi Recep Özçelik’in hatırasını yaşatacak olmasıdır. Şehrimize böylesine kalıcı ve anlamlı bir eser kazandırdığı için kendisine teşekkür ediyorum. Amacımız bu değerli yatırımı en kısa sürede tamamlayarak büyüklerimizin hizmetine sunmaktır” ifadelerini kullandı.
Belediye ekiplerinin yoğun şekilde çalışmalarını sürdürdüğü merkezin, çevre düzenlemelerinin tamamlanmasının ardından kısa süre içerisinde hizmete açılması planlanıyor.

