blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
24 Ağustos, 2024 12:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Telefon dolandırıcılarına 750 bin TL kaptıran Amasyalı çiftçi, traktörünü satışa çıkardı

Amasya’nın Merzifon ilçesinde telefon dolandırıcılarının tuzağına düşerek 750 bin TL kaptıran çiftçi, kredi çektiği bankaya olan borcunu ödemek için ‘Emektar’ adlı 40 yıllık traktörünü satışa çıkarmak zorunda kaldı.
Kendisini ’polis’ olarak tanıtan dolandırıcılardan gelen mesajlara aldanıp eşinin ve kendisi adına düzenlenen sahte kimlik düzenlediğini görmesi üzerine bu durumdan kurtulmaları için gizli operasyon düzenlendiği yalanına kanan 65 yaşındaki Vehbi Öcal, zor günler için biriktirdikleri altınları kuyumcuda bozdurdu. Ardından bankaya gidip 213 bin TL kredi çekti. Bütün paraları bildirilen hesaba havale eden evli ve 3 çocuk babası Öcal, gün boyu telefonda görüşüp akşam paralarının iade edileceğini anlatan kişiler sonrasında telefonlarına yanıt vermeyince kuşkulanıp polis karakoluna başvurdu. Dolandırıldığını anlayan Öcal ile eşinin dünyaları başlarına yıkıldı. Kara kara düşünen çift, polisten gelecek haberi beklemeye başladı.

“Ben şerefli bir Türk çiftçisiyim”
Yıllardır tarlalardan çalışıp bin bir emekle biriktirdikleri altınları dolandırıcılara kaptırdığı gibi bankaya da borçlanan talihsiz çiftçi, “Ben o dolandırıcılar gibi şerefsiz birisi değilim. Ben şerefli bir Türk çiftçisiyim. Kredi borcumu ödemek için emektar traktörümü satılığa çıkarıyorum” dedi.
Gözyaşları içinde yetkililere seslenen Vehbi Öcal, dolandırıcıların yakalanarak adalet önünde hesap vermesini istedi.
Merzifon İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri de dolandırıcıları yakalamak için çalışma başlattı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Berkay Doğan tarafından
03 Ekim, 2025 13:12 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Karabük’te Orman Emvali Üretiminde Öncelik Kalite

Orman Bölge Müdürü Hasan Keskin, Karabük ili sınırlarında yürütülen ormancılık faaliyetlerini yerinde inceledi. Öncelikle geçtiğimiz ay Karabük’te meydana gelen orman yangınında  görev sırasında kaza geçiren  orman işçisi  Abdullah Kamil Çetin’i evinde ziyaret eden Bölge Müdürü Keskin, Çetin'e  geçmiş olsun dileklerini iletti.

Karabük ormanlarında yürütülen üretim, bakım ve gençleştirme çalışmalarını değerlendiren Keskin, Ulus İşletme Müdürlüğü’ne bağlı yeni tesis edilen Kumluca Orman Emval Deposunu gezerek yapılan üretim faaliyetlerini yerinde gördü.  Ayrıca Ardıç İşletme Şefliği’nde devam eden bakım çalışmalarında görevli muhafaza memurları ve üretim işçileriyle bir araya geldi. Burada iş güvenliği, kaliteli orman emvali üretimi ve standardizasyonun önemi üzerine tecrübelerini paylaştı.

Ulus İşletme Müdürlüğü’nde işletme şefleriyle de toplantı yapan  Keskin, yapılan çalışmaları sunum eşliğinde dinledi. Toplantının ardından yaptığı konuşmada, 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu kapsamında iş güvenliğinin önemine değinerek şunları söyledi:

“Her şeyden önce can güvenliği gelmektedir. Bunun için sık sık personelimizi ve üretim işçilerimizi bilgilendiriyoruz. Orman varlığımız bütün milletimizin ortak malıdır. Bu milli servetimizi korumak, çoğaltmak ve değerlendirmek bizim görevimiz.”

Keskin ayrıca, standardizasyona verdikleri önemin altını çizerek, TS 1214, TS 1350 ve TS 2378’de belirtilen ölçülerde üretim ve istifleme yapıldığını, bunun da Karabük ve bölge ekonomisine önemli katkılar sağladığını belirterek,  “2002’de %10 olan sınıflı orman emvali oranımızı 2025’te %21’e çıkardık. Karabük ormanlarında yürüttüğümüz her çalışmada kalite ve standardizasyondan asla taviz vermiyoruz.” dedi.

 Keskin’e inceleme ve denetimlerinde İşletme ve Pazarlama Şube Müdürü Eyup Ünaldı ile Ulus İşletme Müdürü Tuğba Ekiz Kader eşlik etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin