Karabük Postası tarafından
28 Mart, 2022 09:53 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

TEKSİF’den Karabük’te Örgütlenme Çalışmaları

(Haber Merkezi) Türkiye Tekstil, Örme, Giyim ve Deri Sanayi İşçileri Sendikası (TEKSİF) Karabük'te Örgütlenme çalışmalarına başladı. GÜRMEN Tekstil Fabrikasında çalışan işçiler üye oldukları Öz İplik-İş Sendikasının haklarını savunamadığı gerekçesi ile Türkiye Tekstil, Örme, Giyim ve Deri Sanayi İşçileri Sendikası'nı Karabük'e davet ettiler. Davet üzerine Karabük'e gelen Sendikasının Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Ersin Çelik ve  Örgütlü olunan yerlerdeki temsilcilerin  katılımı ile Gözde Düğün Salonunda Bilgilendirme toplantısı yapıldı. Kalabalık bir katılımla yapılan toplantı ile ilgili Gazetemize açıklama yapan TEKSİF Sendikasının Avukatı Özgür Ekin; "GÜRMEN Tekstilde çalışan 1200'e yakın işçinin daha önce örgütlenmiş Öz İplik-İş Sendikası ile yapılan bir toplu iş sözleşmesi var. Toplu İş Sözleşmesinde işçiler kendilerine verilen  hakların düşük olduğundan dolayı TEKSİF Sendikası ile bağlantıya geçerek sendikaya üye olmak istediklerini, bu konuda bilgilendirme yapılmasını istediklerini bize ilettiler. biz de bugün Karabük'te bu arkadaşların TEKSİF Sendikası örgütlenmesi kapsamında bilgilendirme işlemini yapmak üzere bir araya geldik. Burada TEKSİF Sendikasına üye olmaları halinde elde edecekleri mali veya sosyal haklarının neler olabileceğine dair bilgilendirme yapılacak. İşçilerimize bilgilendirmeyi  Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Ersin Çelik yapacak. Bilgilendirme toplantısına TEKSİF Sendikasının Örgütlü olduğu yerlerdeki temsilcileri katıldı. Toplantıya ağırlıklı olarak bayan temsilcilerimizin gelmesini istedik. Çünkü örgütlenilmesi istenen Gürmen'de  bayan işçiler yoğunlukta bunlara daha rahat bir ortamda bilgilendirme yapılabilmesi için onların gelmesini istedik. Zaten daha önce Genel Merkezimizle ve diğer şubelerdeki işçilerle sosyal medya üzerinden bağlantıya geçmişler TEKSİF Sendikasının işçilere, üyelere karşı yaklaşımını, onlar için almış oldukları sosyal hakların neler olduğunu bizim bilgimiz haricinde sosyal medyadan ulaşarak öğrenmişler ve bundan TEKSİF Sendikasına talep işlerden geldi ve bugün yapmış olduğumuz düğün salonundaki  toplantıda hemen hemen oturacak bir yer kalmadı.  Mevcut sayının yüzde 51'ini geçtikten sonra TEKSİF Sendikası yetki başvurusunu yapacak" dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
14 Ekim, 2025 16:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Karabük Kızılay’dan Gazze için bağış kampanyası

Karabük Türk Kızılay Vilayet Başkanlığı, "Gazze’de Yüzler Daima Gülsün Diye" sloganıyla Gazze’ye yönelik bağış kampanyası başlattı. Kampanya kapsamında, muhtaçlık sahiplerine ulaştırılmak üzere vatandaşların dayanakları bekleniyor.
Karabük Kızılay Vilayet Lideri Av. Cemalettin Yavaşçı, kampanyaya ait yaptığı açıklamada,Gazze halkının içinde bulunduğu sıkıntı duruma dikkat çekerek, Karabüklü hayırseverleri kampanyaya dayanak olmaya davet etti. Yavaşçı, "Gazze’ye yardımda bulunmak isteyen vatandaşlarımız, bağış açıklamasına ‘Filistin Aşevi’ yazarak takviye olabilir. Bağışlar, direkt bölgedeki insani gereksinimlerin karşılanmasında kullanılacaktır" dedi.
Başkan Yavaşçı, “Kızılay olarak milletimizin bize olan inancını boşa çıkarmamak için çalışıyor, elimizin uzandığı her yerde mazlumların yanında olmaya devam ediyoruz” diyerek takviye davetini yineledi.
Türk Kızılayı, AFAD ile birlikte Gazze’deki insani yardım sürecinde uyum sağlayan ana ögelerden biri olmaya devam ederken, Karabük Vilayet Başkanlığı da bu sürece etkin takviye sunuyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin