Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
24 Mayıs, 2023 13:30 tarihinde yayınlandı
0

Teknoloji ile tanışan çiftçi, drone ile zirai ilaçlama yapıyor

Mardin’de teknoloji ile tanışan çiftçi, drone ile zirai ilaçlama yaparak ürün kaybının önüne geçiliyor.

Mardin’in Mazıdağı ilçesinde çiftçiler drone ile tarlalarını ilaçlamaya başladı. Mazıdağı ovasında ilk defa drone ile zirai ilaçlama yapan çiftçi, ilaç tasarrufu ve ürün kaybını engellemeyi hedefliyor. Zaman ilerledikçe teknoloji ile tanışan çiftçi, teknolojik ürünler ile işlerini yürütmeye başladı. Teknolojik aletler kullanan çiftçilerin hedefi az tüketim ile çok üretimdir.

25687 aw897379 02

“Zaman ilerledikçe teknolojide gelişiyor”

Zaman ilerledikçe teknolojinin de geliştiğini ve gelişen teknolojik aletlerden bir tanesi de drone olduğunu belirten genç çiftçi Serdar Abi, “Bu gün Mazdıdağı ilçemizde drone ile zirai ilaçlamayı ilk defa yaptık. Drone ile ilaçlama yapmamızın amacı oluşan verim kaybını önlemek, zaman tasarrufu ve su tüketimini azaltmaktır. Traktör ile ilaçlama yaptığımız zaman yaklaşık 60 bin, 70 bin TL’ye yakın verim kaybımız oluyordu. Ama bu gün drone ile ilaçlamayı yaptığımız için verim kaybımız olmadı” dedi. (İHA)

Bizi sosyal medyadan takip edin
parti binasindan kilicdaroglunun fotografi kaldirildi 2raVP6pQ
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
21 Mayıs, 2026 00:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Parti binasından Kılıçdaroğlu’nun fotoğrafı kaldırıldı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Akçakoca İlçe Başkanı Tuğrul Abanoz, Kemal Kılıçdaroğlu’nun parti binasında bulunan fotoğrafını kaldırarak, “Bu resmi biz indiriyoruz. Oldu da mutlak butlan gelirse, sizin resminizi geri asacak yeni yönetimi ve başkanı da bulursunuz” dedi.

CHP Akçakoca parti binasında bir grup partili tarafından Kemal Kılıçdaroğlu’nun fotoğrafı duvardan kaldırıldı. İlçe Başkanı Tuğrul Abanoz yaptığı açıklamada, “Cumhuriyet Halk Partisi Akçakoca İlçe Teşkilatı olarak sadece Akçakoca’da değil Türkiye’nin dört bir yanında halkımız adına Kemal Kılıçdaroğlu’nun partimizi ideolojik ve stratejik olarak yanlış bir yola sürüklediğini kabul ediyor ve onun simgesini duvarlarımızdan indiriyoruz. Bu karar; halkın hakikat arayışını siyasette namuslu ve doğru bir duruşun talibidir. Kemal Kılıçdaroğlu’nun bu tavırları açıkça AK Parti’nin değirmenine su taşımaktan başka bir anlama gelmiyor. Bu söylem ve politikalar, ülkenin demokratik geleceğine zarar veriyor. Bizler AK Parti’nin çıkarları için değil halkın iradesi ve milletin menfaati için duruyoruz. Bu resmi biz indiriyoruz. Oldu da mutlak butlan gelirse, sizin resminizi geri asacak yeni yönetimi ve başkanı da bulursunuz” diyerek Kılıçdaroğu’nun fotoğrafını duvardan indirdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin