Reklam
Reklam

Teknoloji ile tanışan çiftçi, drone ile zirai ilaçlama yapıyor

Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
24 Mayıs, 2023 13:30 tarihinde yayınlandı
0

Mardin’de teknoloji ile tanışan çiftçi, drone ile zirai ilaçlama yaparak ürün kaybının önüne geçiliyor.

Mardin’in Mazıdağı ilçesinde çiftçiler drone ile tarlalarını ilaçlamaya başladı. Mazıdağı ovasında ilk defa drone ile zirai ilaçlama yapan çiftçi, ilaç tasarrufu ve ürün kaybını engellemeyi hedefliyor. Zaman ilerledikçe teknoloji ile tanışan çiftçi, teknolojik ürünler ile işlerini yürütmeye başladı. Teknolojik aletler kullanan çiftçilerin hedefi az tüketim ile çok üretimdir.

25687 aw897379 02

“Zaman ilerledikçe teknolojide gelişiyor”

Zaman ilerledikçe teknolojinin de geliştiğini ve gelişen teknolojik aletlerden bir tanesi de drone olduğunu belirten genç çiftçi Serdar Abi, “Bu gün Mazdıdağı ilçemizde drone ile zirai ilaçlamayı ilk defa yaptık. Drone ile ilaçlama yapmamızın amacı oluşan verim kaybını önlemek, zaman tasarrufu ve su tüketimini azaltmaktır. Traktör ile ilaçlama yaptığımız zaman yaklaşık 60 bin, 70 bin TL’ye yakın verim kaybımız oluyordu. Ama bu gün drone ile ilaçlamayı yaptığımız için verim kaybımız olmadı” dedi. (İHA)

Bizi sosyal medyadan takip edin

Zonguldak’ta terör örgütü operasyonunda gözaltına alınan 4 öğrenciden 3’ü tutuklandı

zonguldakta teror orgutu operasyonunda gozaltina alinan 4 ogrenciden 3u tutuklandi 9qNvzVGX
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
15 Haziran, 2026 20:22 tarihinde yayınlandı
0 0

Zonguldak’ta polis ekiplerince yasa dışı sol terör örgütlerine yönelik düzenlenen operasyonda adliyeye sevk edilen 4 kişiden 3’ü tutuklandı.

Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen soruşturma kapsamında THKP-C, Dev-Yol ve Devrimci Hareket örgütleri içerisinde faaliyet gösterdikleri ve Devrimci Gençlik Dernekleri (DGD) ile bağlantılı oldukları iddia edilen 4 öğrenci hakkında gözaltı kararı verildi. Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Şube Müdürlüğü ekiplerince kent genelinde belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenlendi. Gerçekleştirilen operasyonda N.Ş., S.D., İ.K. ve B.O. isimli öğrenciler yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelilerin ikametlerinde yapılan aramalarda ele geçirilen çeşitli dijital materyallere incelenmek üzere el konuldu. Emniyetteki sorgu işlemleri tamamlanan şüpheliler, sağlık kontrolünün ardından yoğun güvenlik önlemleri eşliğinde Zonguldak Adliyesi’ne sevk edildi. Cumhuriyet savcılığındaki ifadeleri sonrası mahkemeye çıkarılan şüphelilerden N.Ş., S.D. ve B.O. tutuklanarak cezaevine gönderildi. Şüphelilerden İ.K. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Olayla ilgili çok yönlü soruşturmanın devam ettiği öğrenildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin