karabuk
İmsak 06:04
Güneş 07:29
Öğle 13:08
İkindi 16:07
Akşam 18:37
Yatsı 19:57
İftara kalan son --:--
Namaz Vakitleri
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
20 Eylül, 2025 00:30 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

TEKNOFEST’te TOGÜ rüzgarı esti

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi (TOGÜ) Rektörü Prof. Dr. Fatih Yılmaz TEKNOFEST İstanbul’da ulusal teknoloji ekosistemine katkı sunacak stratejik temaslar gerçekleştirerek üniversitenin yenilikçi projelerini ziyaretçilerle buluşturdu.
Türkiye’nin en büyük havacılık, uzay ve teknoloji şenliği TEKNOFEST, bu yıl İstanbul Atatürk Havalimanı’nda ziyaretçilerini ağırlıyor. Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi (TOGÜ) de aktiflikte yerini alarak bilim, teknoloji ve inovasyon odaklı projelerini sergiledi. TOGÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Yılmaz, şenlik kapsamında stantları ziyaret ederek kurum temsilcileriyle görüşmeler gerçekleştirdi. Savunma sanayiinden sıhhat teknolojilerine, üniversiteler ortası iş birliğinden Ar-Ge faaliyetlerine kadar farklı alanlarda ortak çalışma imkânlarının ele alındığı temaslarda, ulusal teknoloji ekosistemine katkı sunacak projeler masaya yatırıldı.

"TOGÜ standında geleceğin tahlilleri tanıtıldı"
Rektör Yılmaz, TOGÜ standında öğrenciler ve akademisyenler tarafından geliştirilen yapay zekâ, etraf dostu teknolojiler, mühendislik dizaynları ve dijital tahliller üzere yenilikçi projeleri de inceleyerek bilgi aldı. Üniversitenin Ar-Ge gücünü ve üretken vizyonunu ortaya koyan projelerin şenlik ziyaretçileriyle buluşturulduğunu vurgulayan Yılmaz, emeği geçen takımı tebrik etti.

"TOGÜ’nün vizyonu üreten üniversite"
TEKNOFEST’in üniversitelerin üretim kapasitelerini görünür kılması açısından büyük kıymet taşıdığını belirten Prof. Dr. Yılmaz, "Öğrencilerimizin ve akademisyenlerimizin burada edindikleri tecrübeler, yalnızca akademik mesleklerine değil, profesyonel ömürlerine da direkt katkı sağlayacaktır. TOGÜ olarak ulusal teknoloji ekosistemine üretken üniversite vizyonumuzla katkı vermeye devam edeceğiz" dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
21 Şubat, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Zonguldak sahilinde çöp tepkisi

Zonguldak kent merkezinde dalgalarla birlikte kıyıya vuran plastik atıklar çevre kirliliği oluşturdu.
Sahil şeridinde yürüyüş yapmak isteyen vatandaşlar, denizden gelen pet şişe, kapak ve boş kutu gibi atıkların oluşturduğu manzara karşısında şaşkınlık yaşadı. Kıyı şeridinin çöplerle kaplanmasına tepki gösteren vatandaşlar, kirliliğin bir an önce giderilmesini istedi.
Turizm kenti olma hedefindeki bir şehre bu görüntülerin yakışmadığını belirten bölge halkı, "Zonguldak’ın göbeğinde bu manzara oluyor mu, neden temizlenmiyor? Önce denizlerimizi temiz tutmalıyız. Yetkililerin burayı acilen temizlemesini bekliyoruz" diyerek duruma tepki gösterdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin