TEKNOFEST İçin İkinci Elektrikli Arabayı Tasarlandı - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
18 Temmuz, 2022 13:17 tarihinde yayınlandı
0
0

TEKNOFEST İçin İkinci Elektrikli Arabayı Tasarlandı

Karabük’te Meslek Eğitim Merkezi öğrencileri tasarladıkları ‘Kara Şimşek’ isimli elektrikli araçla TEKNOFEST’te derece elde edebilmek için mücadele edecek.
Mesleki Eğitim Merkezine kayıtlı 12 kişilik ekipten oluşan öğrenciler TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali çerçevesinde düzenlenecek olan Liseler Arası Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışları için elektrikli araç tasarladı. İki kişilik olan araç için 30 gün boyunca aralıksız çalışan öğretmen ve öğrenciler aracın adını ‘Kara Şimşek’ olarak belirledi. Öğrenciler yaklaşık 30 kilometre mesafe kat edebilen elektrikli araçla yarışmadan derece elde etmek istiyor.
İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, “İlimiz genelinde akademik başarıda çok iyi bir yerdeyiz. Sosyal, kültürel, sportif faaliyetlerimizde çok güzel ve süreç devam ediyor. Valimiz geçen yıl TEKNOFEST’e katılım ile ilgili bir soru sorduğunda bir mahcubiyet yaşamıştık. Bu sene yaptığımız güzel çalışmalar neticesinde ilimizden iki okuldan TEKNOFEST’e katılım ile ilgili araçlarımızı görüyorsunuz. Bu elektrikli araçlarımızla ilgili güzel bir süreç var. İki okulumuzu da TEKNOFEST yarışması için uğurlayacağız” diye konuştu.
Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Ahmet Çelebi ise “12 kişilik ekiple kısa sürede TÜBİTAK’ın vermiş olduğu imkanlarla bu çalışmayı yaptık. Amacımız Karabük’ü TEKNOFEST’te en iyi şekilde temsil etmek. Umarım iyi bir derece alırız” ifadelerini kullandı.
Öte yandan Safranbolu Ahi Evran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Metal Bölümü öğrencileri de tasarladıkları ‘Safrantech’ isimli elektrikli araçla yarışmada boy gösterecek. (İHA)

Bizi sosyal medyadan takip edin
23 1
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
21 Nisan, 2026 10:07 tarihinde yayınlandı
0
0

KBÜ Tıp Fakültesi’nde POCUS Atölyesi düzenlendi

Karabük Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencilerine yönelik Odaklanmış Ultrasonografi Atölyesi (POCUS Workshop) gerçekleştirildi.

Karabük Üniversitesi Tıp Fakültesi, Can Sağlığı Vakfı ve Acil Tıp Uzmanları Derneği iş birliğiyle düzenlenen atölye, Karabük Üniversitesi 15 Temmuz Şehitler Konferans Salonu’nda yapıldı. Programda öğrencilere hem teorik bilgi hem de uygulamalı ultrasonografi eğitimi verildi.

“HEKİMLİK YALNIZCA TEORİK BİLGİDEN İBARET DEĞİL”

Programın açılışında konuşan Karabük Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Solmaz, hekimliğin sadece teorik bilgiyle sınırlı olmadığını belirterek, uygulama ve tecrübenin mesleki gelişimde kritik rol oynadığını vurguladı. Solmaz, farklı hasta vakalarının hekimlik deneyimini artırdığını ifade ederek kursun öğrenciler için faydalı olacağını söyledi.

Can Sağlığı Vakfı Karabük Temsilcisi Bartu Çelik ise etkinliğin, sahada hızlı ve doğru karar vermeyi destekleyen önemli bir becerinin geliştirilmesine katkı sunduğunu belirtti. Ultrasonografinin özellikle acil tıpta kritik bir yere sahip olduğunu vurgulayan Çelik, öğrencilerin sahaya yönelik etkinliklerle desteklenmesine önem verdiklerini kaydetti.

Can Sağlığı Vakfı Karadeniz Bölgesi Mesleki Kariyer Çalışmaları Sorumlusu Alperen Asiltürk de etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen akademisyenlere teşekkür ederek programın verimli geçmesini temenni etti.

“EĞİTİMLER ULUSAL VE ULUSLARARASI DÜZEYDE DEVAM EDİYOR”

Karabük Üniversitesi Tıp Fakültesi Acil Tıp Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Bora Çekmen, 2023 yılından bu yana rotasyon eğitimleri yürüttüklerini ve ulusal ile uluslararası düzeyde çeşitli eğitimler gerçekleştirdiklerini belirtti. Çekmen, bu deneyimi Karabük Üniversitesi’ne taşımayı hedeflediklerini ifade ederek atölyenin ilerleyen dönemlerde tekrarlanmasının planlandığını aktardı.

TEORİK VE UYGULAMALI EĞİTİMLER VERİLDİ

Açılış konuşmalarının ardından Dr. Öğr. Üyesi Büşra Bildik tarafından “Ultrason Fiziği ve Knoboloji”, Doç. Dr. Bora Çekmen tarafından ise “Temel Kardiyak Ultrasonografi (FoCUS)” başlıklı sunumlar gerçekleştirildi.

Atölye kapsamında acil ve klinik pratikte yaygın olarak kullanılan odaklanmış kardiyak ultrasonografi (FoCUS) ve genişletilmiş travma odaklı ultrasonografi (e-FAST) başta olmak üzere temel ultrason prensipleri ele alındı. Eğitimde ayrıca ultrason fiziği, cihaz kullanımı, kardiyak ultrasonografi uygulamaları ve travma hastalarında e-FAST değerlendirmesi gibi konular işlendi.

ÖĞRENCİLER ULTRASON CİHAZLARIYLA PRATİK YAPTI

Uygulamalı oturumlarda öğrenciler, küçük gruplar halinde ultrason cihazlarını aktif olarak kullanarak öğrendikleri bilgileri pratiğe dönüştürme imkânı buldu. Eğitmenler, bu tür uygulamaların öğrencilerin klinik becerilerini geliştirmede önemli katkı sağladığını belirtti.

Program, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Solmaz tarafından katılımcılara hediye takdim edilmesi ve hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin