blank
Berkay Doğan tarafından
23 Eylül, 2025 12:29 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

TEKNOFEST 2025’te Karabük’ten 4 Takım İlk 10’a Girdi

Türkiye’nin en büyük teknoloji festivali TEKNOFEST 2025 finallerinde Karabüklü öğrenciler büyük bir başarıya imza attı.

Finallerde yarışan 6 takımdan 4'ü, Türkiye genelinde ilk 10'a girerek Karabük'ün gurur kaynağı oldu.

Karabük’ün Kazanan Takımları Şöyle:

Karabük Mehmet Vergili Fen Lisesi - "Farabi" Takımı: 2025 Eğitim Teknolojileri Yarışması'nda (Lise Seviyesi) Türkiye 2.'si oldu.

Özel Salih Aydın MTAL - "YÜKSEK GERİLİM" Takımı: 2025 Mesleki Yetenek Yarışması - Elektrik Tesisatı ve Pano Montörlüğü (Lise Seviyesi) kategorisinde Türkiye 3.'lüğü elde etti.

Karabük Mehmet Vergili Fen Lisesi - "Essential" Takımı: 2025 Tarım Teknolojileri Yarışması'nda (Lise Seviyesi) Türkiye 8.'si oldu.

Karabük Mehmet Vergili Fen Lisesi - "Avicenna" Takımı: 2025 Sağlıkta Yapay Zeka Yarışması (Lise Kategorisi) kategorisinde Türkiye 9.'luğu kazandı.

BAŞARI, EMEĞİN VE NİTELİKLİ EĞİTİMİN ÜRÜNÜ

Öğrencilerin TEKNOFEST 2025’te sergilediği bu üstün performans, Karabük’ün genç beyinlerinin bilimsel ve teknolojik alandaki üretim gücünü gözler önüne serdi. Bu başarının arkasında, öğrencilerin yoğun emeği, öğretmenlerin değerli rehberliği ve okulların sağladığı nitelikli eğitim ortamının olduğu vurgulandı. Karabüklü gençler, bu başarılarıyla sadece kendi okullarının değil, tüm şehrin gururu oldu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
30 Ocak, 2026 12:15 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

’Sahte avukat’ dolandırıcılığı davasında sanığa 5 ay hapis cezası

Kastamonu’da bir vatandaşın kendisini avukat olarak tanıtan kişilerce dolandırılmasıyla ilgili yargılanan şahıs, 5 ay hapis cezası ile 20 bin TL adli para cezasına çarptırıldı.
Olay, 2025 yılında Kastamonu’da il merkezinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Ahmet D., kendisini avukat olarak tanıtan ve ‘icradan takipli dosyanız var’ diyen şahıs tarafından 8 bin 20 TL dolandırıldı. Bir süre sonra dolandırıldığını anlayan Ahmet D., karakola giderek şikayette bulundu. Şikayet üzerine S.Ş. hakkında Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesinde ‘dolandırıcılık’ suçundan dava açıldı.
Tutuksuz yargılanan sanık S.Ş. yaptığı savunmada, "Asıl suçlu M.D.’dir. Tüm paraları o aldı. Ben kendisini tanımam. M.D., kendisini bana Hakan olarak tanıttı. M.D. hakkında şikayette bulundum ama yurtdışında yaşadığı için işlem yapılmadı. Ben de bunun üzerine mağdurun 8 bin 20 TL olan zararını yaklaşık 1 ay önce ödedim. Dekontunu da mahkemenize gönderdim. Ben bu dolandırıcılık olayında hesabımın bu işlerde kullanılacağını bilmiyordum. Bu şekilde mağdur olan, dolandırılan başkaları da var. Şu anda sigortalı bir işe girdim. Diğer mağdurların zararlarını da gidermeye çalışacağım. Ben de bu olayda mağdurum, bir cahillik yaptık, onun cezasını çekiyoruz. Beraatımı talep ederim" dedi.
Mahkeme heyeti, tutuksuz yargılanan S.Ş.’yi ‘dolandırıcılık’ suçundan 5 ay hapis ve 20 bin TL adli para cezasına çarptırdı. Sanık S.Ş.’nin cezası, 5 yıl denetimli serbestliği tabi tutulmak üzere ertelendi.

Bizi sosyal medyadan takip edin