Kardemir Karabükspor Bedensel Engelli Basketbol takımı, konuk ettiği İstanbul Yıldız Engelliler Spor Kulübüne 55-84 mağlup olarak Tekerlekli Sandalye Basketbol Süper Ligi’ni dördüncü olarak tamamladı.
Tekerlekli Sandalye Basketbol Süper Ligi Play-Off 3.lük maçı rövanş mücadelesinde Merkez Spor Salonu’nda İstanbul Yıldız Engelliler Spor Kulübü ile karşı karşıya gelen Karabükspor, karşılaşmanın ilk periyodunu 06-27, ikinci periyodunu 23-43, üçüncü periyodunu da 41-63 önde kapatan konuk ekip karşılaşmadan da 55-84 galip ayrıldı.
Bu sonuçla Kardemir Karabükspor Bedensel Engelli Basketbol Takımı, Tekerlekli Sandalye Basketbol Süper Ligi’ni dördüncü olarak tamamladı. Ligi üçüncülükle tamamlayan İstanbul Yıldız Engelliler Spor Kulübü’nün kupa ve madalyalarını karşılaşmayı da takip eden Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdülkadir Çetin, Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Taner Canyurt ile Kulüp Yönetim Kurulu Üyeleri Mustafa Öztürk, İbrahim Başkaya ve Murat Taşdelen tarafından takdim edildi.


Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı dördüncü tamamladı
Karabük’te 992 kazada 24 kişi hayatını kaybetti
Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) 2025 yılı Karayolu Trafik Kaza İstatistikleri’ne göre Karabük’te meydana gelen trafik kazalarında 24 kişi yaşamını yitirirken, bin 427 kişi yaralandı.
TÜİK verilerine göre Karabük genelinde yıl içerisinde toplam 992 trafik kazası meydana geldi. Kazalarda 24 kişi hayatını kaybederken, bin 427 kişi de yaralandı. Açıklanan rakamlar, kentte trafik güvenliği konusunda dikkat çeken tabloyu ortaya koydu.
Batı Karadeniz illeri arasında yer alan Karabük’teki can kaybı sayısı dikkat çekerken, komşu illerde de benzer sonuçlar yaşandı. Zonguldak’ta 7 bin 576 kazada 28 kişi hayatını kaybederken 2 bin 704 kişi yaralandı. Bartın’da ise 657 kazada 13 kişi yaşamını yitirirken, bin 14 kişi yaralandı.
Türkiye genelinde ise 2025 yılı boyunca 288 bin 321 ölümlü ve yaralanmalı trafik kazası meydana geldi. Bu kazalarda 6 bin 35 kişi hayatını kaybederken, 403 bin 937 kişi yaralandı.

