Reklam
Reklam
tek tek toplanip ozenle istifleniyor AqQgEWqH jpg
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
21 Mayıs, 2024 20:00 tarihinde yayınlandı
0

Tek tek toplanıp özenle istifleniyor,

Tokat’a özgü ince, narin ve kendine has aroması ile damaklarda farklı bir tat bırakan asma bağ yaprağı hasadı başladı. Tokat’ın coğrafi lezzetlerinden olan ve sofraların vazgeçilmezi haline gelen sarmanın ana malzemesi üzüm yaprağı, Tokatlı çiftçiler tarafından tek tek özenle toplanıyor.

Tokatlı çiftçiler, sıcak hava dolayısıyla koruyucu şapka ve kıyafetler giyerek asma bağ yaprağı hasadını gerçekleştiriyor. Kadınlı erkekli çiftçiler, sabahın erken saatlerinde başladıkları hasat işinde, üzüm yapraklarını tek tek toplayarak özenle istifliyor. Toplanan bağ yaprakları, salamura yapılmak üzere haşlanarak bidonlara basılıyor. Tokat’ın eşsiz lezzetlerinden biri olan sarmanın mimarı asma bağ yaprağı, sadece yerel mutfağın değil, Türk mutfağının da vazgeçilmezlerinden biri olarak biliniyor. Bu özel yaprağın toplanma süreci, aynı zamanda kent ekonomisine de önemli bir katkı sağlıyor. Çiftçilerin büyük emek harcayarak gerçekleştirdiği bu hasat, Tokat’ın tarımsal üretimindeki önemini bir kez daha gözler önüne seriyor. Tokat’ta asma bağ yaprağı hasadının başlamasıyla birlikte, sofralarda bu eşsiz lezzetin yeniden yerini alması da büyük bir heyecanla bekleniyor. Çiftçilerin titizlikle yürüttüğü bu hasat süreci, aynı zamanda yerel ekonomiye de canlılık katıyor.

“Bir sezonda 7 dönümlük arazide 4 defada toplam bir buçuk ton mahsul alıyoruz”

7 dönümlük arazide bağ yaprağı üretimi yapan Vehbi Okur, “Yaprak hasadına da başladık. İlk hasatlarımızı topluyoruz. Zaten Tokat’ın vazgeçilmezlerinden birisi yapraktır. Yaprağın da en güzellerini ve tazelerini milletimize en güzel şekilde sunmaya çalışıyoruz. Bir sezon da en fazla 3 veya 4 defa mahsul alabiliyoruz. 7 dönümlük arazim var. Sene içerisinde bir buçuk ton hasat çıkacak” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
cok programli liseden bilim fuari 9PiKVdUt
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
13 Mayıs, 2026 16:45 tarihinde yayınlandı
0
0

Çok Programlı Lise’den bilim fuarı

Devrek’in Çaydeğirmeni Beldesinde düzenlenen bilim fuarında öğrenciler hünerlerini sergilediler.

Zonguldak’ın Devrek İlçesine bağlı Çay eğirmeni Beldesinde düzenlenen TÜBİTAK Bilim Fuarı programı davetliler tarafından büyük ilgi gördü.

Düzenlenen programa saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlandı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmaların ardından öğrenciler tarafından sergilenen folklor gösterileri ve şiirlerin okunmasından sonra protokol üyeleri tarafından açılış kurdelesi kesildi.

Okula verdiği desteklerden dolayı İş İnsanı Mithat Çanakçı’ya okul idaresi tarafından teşekkür plaketi takdim edildi

Çaydeğirmeni Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından sergilenen ve 2025-2026 eğitim öğretim yılı kapsamında hayata geçirilen 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı Destekleme Programı etkinliği Çok Programlı Anadolu Lisesi bahçesinde gerçekleştiril yakın ilgi gördü.20 proje ve 8 kategorinin yer aldığı bilim şenliğinde öğrenciler tarafından hayata geçirilen görseller davete gelenler tarafından büyük beğeni kazandı.

Düzenlenen etkinliğe; Çaydeğirmeni Belediye Başkanı Satılmış Gebeş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Kahya, İlçe Müftüsü Murat Mutlu, İş İnsanı Mithat Çanakçı,Okul Müdürü Musa Eren ile çok sayıda davetli katıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin