Türk Eğitim Derneği (TED), “Tam Eğitim Bursu” sınav başvurusu Pazartesi başlıyor.
TED Karabük Koleji Müdürü Kerim Barçın, TED’in başlattığı bursun diğer burslardan farklı olarak sadece maddi destek sağlamakla kalmayıp, öğrencilerin üniversite sonuna kadar tüm eğitim masraflarını karşıladığını söyledi.
Barçın, “Öğrencilerin eğitim hayatı boyunca takibi yapılmakta, gelişimleri uzmanlar aracılığıyla izlenmektedir. Tam Eğitim Bursunu almaya hak kazanan öğrenciler, TED tarafından açılmış olan 25 okulda okumakta ve mezun olduktan sonra ülke genelindeki üniversitelerde eğitim almaktadır. Burs öğrencilerin tüm eğitim, servis, yemek, kitap, kırtasiye, giyim ve cep harçlıklarını karşılamaktadır. TED burs vereceği öğrencileri seçmek üzere her yıl tam eğitim bursu sınavı yapmaktadır. Ülke genelinde sınavın duyurusu yapılır. 5, 6, 7 ve 8’inci sınıfa devam eden öğrenciler sınava başvuruda bulunabilir. Öğrencilerin başvuru yapabilmesi için, en son bitirdikleri sınıfa ait karnede yıl sonu başarı ortalamasının 85-100 aralığında olması gerekmektedir. Başvurusu kabul edilenler, TED tarafından açılan sınava girerler. Yazılı sınavda başarılı olan öğrenciler TED uzmanları tarafından evlerinde ziyaret edilir. Öğrenci ve ailesi ile görüşmeler yapılır. Yazılı sınavda başarılı olan ve ev ziyaretlerinde uygun bulunan öğrenciler TED’den Tam Eğitim Bursu almaya hak kazanırlar. Bu sınava TED okulunda okumakta olan öğrenciler giremezler” dedi.
TED Koleji Müdürü Kerim Barçın, burs için sınav başvurularının 13 Aralık’ta başlayacağını ve 15 Şubat’ta da sona ereceğini ifade ederek, “Tam Eğitim Bursu sınavı 05 Mart 2016 Cumartesi günü saat 10.00’da okulumuzda düzenlenecektir, Sınav başvuruları 03 Aralık 2015 – 15 Şubat 2016 tarihleri arasında www.ted.org.tr ve www.turkegitimdernegi.org.tr adresinden online olarak yapılması gerekmektedir” diye konuştu.
Reklam Alanı — Yan Sol Reklam
Bu alana reklam ver
Reklam Alanı — Yan Sağ Reklam
Bu alana reklam ver
0
TED Koleji’nin Tam Eğitim Bursu Başvuruları Başlıyor
0
0
Bolu’da yılkı atları karlar altında görüntülendi
Bolu’nun Mudurnu ilçesinde mayıs ayında etkili olan kar yağışının ardından beyaza bürünen ormanlarda yiyecek arayan yılkı atları, doğaseverler tarafından fotoğraflandı.
Mudurnu ilçesine bağlı Taşkesti Beldesi, mayıs ayında beklenmedik şekilde yağan karla beyaza büründü. Yılkı atları da, beyaza bürünen ormanlık alanlarda grup halinde dolaşırken görüldü. Karlı zeminde yiyecek arayan atların o anları, bölgedeki doğaseverler tarafından görüntülendi.


