Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
25 Haziran, 2023 12:43 tarihinde yayınlandı
0

TCMB menkul kıymet tesis oranını yüzde 5’e düşürdü

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), menkul kıymet tesis oranının yüzde 10’dan yüzde 5’e düşürülmesine karar verildiğini duyurdu.

TCMB’nin Menkul Kıymet Tesisi Hakkında Tebliğ’de değişiklik yapılmasına dair tebliği Resmi Gazete’de yayımlandı. Buna göre, sadeleştirme politikası kapsamında ilk adım olarak menkul kıymet tesis oranının yüzde 10’dan yüzde 5’e düşürülmesine karar verildi. (İHA)

Bizi sosyal medyadan takip edin
denet
Mustafa Akgün Avatarı
Mustafa Akgün tarafından
08 Mayıs, 2026 13:53 tarihinde yayınlandı
0

Karabük’te gübre takip sistemi ile sıkı denetim

Karabük’te tarımsal üretimde kullanılan gübrelerin üretimden çiftçiye ulaşıncaya kadar geçen sürecin dijital ortamda izlenmesini sağlayan Gübre Takip Sistemi (GTS) ile denetimler sıklaştırıldı. Sistem sayesinde gübrelerin kaynağı, hareketi ve piyasaya arz süreci karekod ve DNA barkod teknolojileriyle anlık olarak takip ediliyor.

GTS uygulaması kapsamında DSPN cihazı kullanılarak, GTS yetkili teknik ekipleri ile Karabük İl Tarım ve Orman Müdürlüğü personelleri ortak denetimler gerçekleştiriyor. Üretim tesisleri ve gübre bayilerinden alınan numuneler laboratuvarlarda analiz edilerek ürünlerin standartlara uygunluğu ve güvenilirliği kontrol ediliyor.

Yetkililer, yürütülen çalışmalarla birlikte sahte ve standart dışı gübrelerin piyasaya girişinin engellenmesinin hedeflendiğini belirtti. Uygulamanın, hem çiftçilerin korunması hem de tarımsal verimliliğin artırılması açısından büyük önem taşıdığı ifade edildi.

GTS ile birlikte gübre sektöründe izlenebilirliğin güçlendiği, kayıt dışı ürünlerle mücadelenin daha etkin hale geldiği kaydedildi.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin