Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
04 Aralık, 2015 08:27 tarihinde yayınlandı
0

Taziye Birimi Ailelerin Acılarını Paylaşacak

KASTAMONU Vatandaşların mutlu günlerinde sevinçlerini paylaşan ve yaşamın son yolculuğunda Kastamonu Belediye Başkanlığının kurduğu taziye birimi son hizmeti yerine getirip ailelerin acılarını paylaşacak.
Sosyal Belediyecilik anlayışına büyük önem veren Belediye Başkanı Tahsin Babaş’ın talimatları doğrultusunda taziye birimi kuruldu. Kurulan taziye birimi çok sevdikleri yakınlarını kaybeden vatandaşları evlerinde ziyaret ederek belediye olarak yanlarında oldukları mesajını verecekler.
Kültür ve Sosyal Yardım İşleri ve Mezarlıklar Birimi bünyesinde kurulan taziye biriminin başına İlahiyatçı Yazar Sabri Bayındırlı getirildi.
İstanbul Belediyelerin de taziye birimlerinin kurulması fikrine öncülük eden Sabri Bayındırlı, belediye taziye birimi olarak vatandaşların acılı günler de yanlarında bulunup ailelerimizin acılarını birlikte paylaşacaklarını belirterek, “Belediye Başkanımız Tahsin Babaş ilk yapılacak işin vatandaşa hizmet olduğunu söyler. Başkanımızın talimatlar doğrultusunda kurulan taziye biriminin ilk görevi vatandaşın acılı gününde yanında, yanıbaşında hizmetkarı olmaktır. Güvenle şahsıma verilen bu önemli görevi ekibimizle birlikte en iyi şekilde yapmaya çalışacağız.
Bu birimin kurulmasından çok kişinin haberi belkide yok. Sizlerin yazmasıyla daha çok bilinmiş olacak. Taziye birimi çalışmalarına başladı. Vefat edenlerimizin cenazelerinin yıkanmasından defin işlemlerine kadar ücretsiz olarak hizmetlerimizi yerine getiriyoruz. Cenaze sahiplerinin kederli günlerinde yanlarındayız. Onları teskin ediyoruz. Başkanımızın talimatları doğrultusunda yakınlarını kaybeden ailelerimizin acılı günlerinde yanlarında olup acılarını hafifletmeye çalışıyoruz.
Belediyelerin asli görevi insana hizmettir. Bu düşünce ikliminde çok sevdikleri yakınlarını kaybeden aileler acı ve telaş içinde ne yapacağını bilemez hale geliyorlar. Ailelerin bu zor anın da taziye birimi yanlarında oluyor. Belediye Başkanımızın başsağlığını ailelere iletiyoruz.
Doğru yaptığımıza inandığımız hizmetlerimizle iyi günde, kötü günde, belediye olarak vatandaşlarımızın daima yanların da olduğumuzu vatandaşlarımıza hissettiriyoruz” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
tokat sivas kara yolu yasanan taskin nedeniyle kisa sureli trafige kapandi AjvWaarx
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
04 Mayıs, 2026 00:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Tokat-Sivas kara yolu yaşanan taşkın nedeniyle kısa süreli trafiğe kapandı

Tokat’ta etkili olan sağanak sonrası birçok akarsuyun taşması sonucu trafikte aksamalar yaşandı. Tokat-Sivas kara yolu da yaşanan taşkın nedeniyle kısa süreli trafiğe kapandı.

Tokat’ta sabah saatlerinden bu yana aralıklarla süren yağmur, akşam saatlerinde şiddetini artırdı. Kent genelinde etkili olan yağışla birlikte birçok akarsuda taşkın yaşandı. Akarsuyun taşması ile sürüklenen taşlar Tokat-Sivas kara yolu Geyras mevkiini trafiğe kapattı. Vatandaşların ihbarı üzerine bölgeye polis ve Karayolları ekipleri sevk edildi. Polis ekiplerinin güvenliği sağladığı yolda kaya ve taş parçaları, Karayolları Bölge Müdürlüğü personellerince temizlendi. Temizleme çalışmalarının tamamlandığı yol, tekrar trafiğe açıldı.

Yetkililer, yağışın etkisini sürdürdüğü kentte sürücülere dikkatli olmaları yönünde uyarılarda bulundu.

Bizi sosyal medyadan takip edin