Reklam
Reklam
tatlicilarda ramazan bereketi iste en cok tercih edilen tatlilar cq3VfXef
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
14 Mart, 2025 16:22 tarihinde yayınlandı
0

Tatlıcılarda Ramazan bereketi: İşte en çok tercih edilen tatlılar

Bolu’da iftar sonrası tatlı keyfi yapmak isteyen vatandaşlar, tatlıcılara akın ediyor. Bilhassa sütlü tatlılar tercih edilirken, mekik baklava ve Dubai baklavası da en çok ilgi gören tatlılar ortasında yer alıyor.

Bolu’da iftarın akabinde tatlıcıların yolunu tutan vatandaşların en çok tercih ettiği lezzet mekik baklava oldu. 9 yıldır tatlı dalında hizmet veren Müslüm Kurt, Ramazan ayının rahmetini yaşadıklarını söz ederek, tatlıya olan ilginin her geçen gün arttığını söyledi. Vatandaşların bilhassa sütlü tatlılara ve mekik tatlısına yöneldiğini belirten Kurt, “Daha hafif olmaları nedeniyle güllaç, soğuk kadayıf, soğuk baklava ve öteki sütlü tatlılar ağır talep görüyor. Bunların yanı sıra, en çok tercih edilen eserimiz ise Antep mekik. Bu tatlıyı gerçek Antep baklavası tarzıyla, koyun sade yağı kullanarak hazırlıyoruz. Başka eserlerimizde ise inek sade yağı tercih ediyoruz. Antep baklavası isteyen müşterilerimize ikram ettiğimizde çabucak onu tercih ediyorlar. Şu anda en çok talep gören tatlımız da Antep mekik diyebiliriz. Kilosu bin 100 lira, öbür sütlü tatlılarımız ise 950 liradan satışa sunuluyor” dedi.

“Çikolatasından esinlendik, baklavasını yaptık”

Dubai çikolatasından esinlenerek yaptıkları Dubai baklavasının da ağır ilgi gördüğünü belirten Müslüm Kurt, “Dubai tatlısı, çikolatasından sonra ağır talep görmeye başlamıştı. Biz de bundan esinlenerek bir çalışma yaptık ve Dubai baklavası hazırladık. Bu tatlıda baklavayı çikolata ile kaplıyoruz. İçeriği üzerinde de özel çalışmalar yaptık ve şu an hayli revaçta. Dubai baklavasının kilo fiyatı da bin 100 lira” diye konuştu.

4 kişilik bir ailenin tatlı yeme maliyetinin bin lira ile bin 200 lira ortasında değiştiğini aktaran Kurt, “4 kişilik bir aile olarak gelindiğinde künefe, çay, çerez, meyve ve süt ikram ediyoruz. İkramların akabinde da kahve servis ediyoruz. Toplam hesap ise bin 000 lira ile bin 200 lira ortasında değişiyor. Son olarak vatandaşlarımıza tatlı tüketmelerini kesinlikle tavsiye ediyorum. Kan şekeri düştüğünde tatlı kan şekerini istikrarlar ve biz de bu dengeyi sağlayarak müşterilerimizi sahura uğurluyoruz” sözlerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
12 tonluk kurbanlik 650 bin liraya alicisini bekliyor GEYXUTeL
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
13 Mayıs, 2026 16:37 tarihinde yayınlandı
0
0

1,2 tonluk kurbanlık 650 bin liraya alıcısını bekliyor

Çorum’da kurbanlık hayvan yetiştiriciliği yapılan çiftlikte, “Genco” adı verilen 1 ton 200 kilogram ağırlığındaki tosun, 650 bin liraya alıcısını bekliyor.

Çorum’da 12 senedir besicilikle uğraşan İbrahim Işık’ın 3 yıldır özenle beslediği ve “Genco” ismini verdiği tosun 1 ton 200 kilogram ağırlığıyla dikkat çekiyor. Günde 14 kilogram yemle beslenen kurbanlık tosun, günde 1 kilo 850 gram civarında kilo artışının olduğu söyleniyor. 650 bin lira fiyat biçilen “Genco”, alıcısını bekliyor. Tosuna özel ilgi göstererek baktığını ifade eden Işık, “Genco”ya 3 yıl boyunca emek verdiğini söyledi.

“Pazarlık sünnettir”

Besi sürecinden bahseden Işık, “Genco şarole ırklı bir hayvan. Hem kilo olarak hem bakım olarak çok ilgi verdiğimiz bir hayvan. 1 yıl öncesinde hayvanlarımızı yaylaya çıkartıyoruz ve doğal besi yapıyoruz. Kurban Bayramı’na 10 ay kala hayvanları içeri alıyoruz. Yonca, yulaf, arpa besi yemiyle hayvanlarımızı besliyoruz. Gencomuza biz fiyat olarak 650 bin TL istiyoruz. Tabii pazarlık ikramı sünnettir. Gelince mal başında da pazarlığımız olur diye düşünüyoruz” dedi.

“Bu kilolara 3 yılda ulaşıyoruz”

Her hayvanın yüksek kiloya ulaşmadığını dile getiren Işık, “Öğünlerinde özel yem kullanıyoruz. Yemini özel olarak verdiğimiz için günlük 14 kilo yem tüketiyor. Sabah 7 kilo, akşam 7 kilo yem yiyor. Biz hayvanlarımızı ahıra alırken özellikle seçerek alıyoruz. Çünkü her hayvan aynı performansı göstermiyor. Gencomuzu 1 ton 200 kiloya çıkardık. Böylece kendi rekorumuzu yine kendimiz kırmış olduk. Diğer hayvanlara göre hem daha uzun yapılı hem de günlük 1 kilo 850 gram kilo alan bir hayvanımız. Bu da bizim ona gösterdiğimiz özen ve ilgiden kaynaklanıyor. Gerçekten çok ilgi isteyen hayvanlar. Kolay olmuyor. Sonuçta bu hayvan yaklaşık 3 yıldır ahırımızda. Bu kilolara 3 yılda ulaşıyoruz. Bir anda olacak bir kilo değil” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin