Tatilciler kirletti, gönüllüler temizledi: 90 poşet çöp çıktı - Karabük Haber Postası
Reklam Alanı — Gövde Üst Bu alana reklam ver
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
21 Eylül, 2023 00:12 tarihinde yayınlandı
0
0

Tatilciler kirletti, gönüllüler temizledi: 90 poşet çöp çıktı

Bolu’da “Doğayı Koruyalım Ormana Çöp Atmayalım” aktifliğine katılan etraf gönüllüleri 90 poşet çöp topladı.

Çevreyi pak tutmak ve çöpleri rastgele tabiata atmama şuuru ve kültürü oluşturmak için gerçekleştirilen farkındalık eğitimine kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ile Bolu Orman Bölge Müdürlüğü çalışanlarından oluşan toplam 80 kişi katıldı. Yaklaşık 3 kilometrelik uzaklıkta, ellerine eldiven giyerek yol kenarlarına atılan çöpleri toplayan iştirakçiler, 90 poşet çöp topladı. Toplanan çöpler kamyonlarla çöp toplama merkezine götürüldü.

Daha pak bir tabiat için vatandaşların daha hassas olmaları gerektiğini vurgulayan Bolu Orman Bölge Müdürü Mahmut Şentürk, “Bolu’da yaşayan ve çeşitli STK’lara üye konuklarımız aktiflik boyunca çöpleri toplarken tehlikenin ne kadar büyük olduğuna şahit oldu. Orman yangının başlama sebeplerinin başında gelen çöpler, tabiata gelişi hoş atılmamalı. Pak tabiat ve pak orman ile daha yaşanabilir bir Bolu için vatandaşların dikkatli olması gerekmektedir” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
dqdqqd
Asuman Doğan Avatarı
Asuman Doğan tarafından
26 Nisan, 2026 14:01 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük şehir merkezindeki Balık Pazarı’na estetik dokunuş

Karabük şehir merkezinde Balık Pazarı’nda gerçekleştirilen çevre düzenlemesi vatandaşların beğenisini kazandı. Yapılan çalışmalar kapsamında alana estetik bir görünüm kazandırılırken, özellikle süs havuzu ve çevresine yerleştirilen çiçekler dikkat çekti.

Yenilenen Balık Pazarı’nda hem görsel hem de kullanım açısından iyileştirmeler yapıldı. Ortaya konulan süs havuzu ile etrafındaki çiçekler vatandaşlardan tam not aldı. Günün her saatinde yoğunluk yaşanan alanda yapılan düzenleme görsel şölen oluşturuyor

Vatandaşlar ise şehir merkezine yakışan bu tür dokunuşların artmasını istediklerini belirtti.

Yetkililer, kent estetiğini artırmaya yönelik çalışmaların devam edeceğini vurgulayarak, benzer düzenlemelerin şehrin farklı noktalarında da hayata geçirileceğini açıkladı.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin