Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
21 Ekim, 2023 12:12 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Tatbikatta kendini role kaptırdı, güvenlik görevlisini araçla sürükledi

Tokat’ın Erbaa ilçesi Devlet Hastanesi’nde gerçekleştirilen ’pembe kod’ tatbikatında vatandaş kendini rolüne kaptırdı, güvenlik görevlisini araçla sürükledi.
Tokat’ın Erbaa ilçesinde Erbaa Devlet Hastanesi’nde ’pembe kod’ tatbikatı gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen tatbikat gerçeğini aratmadı. Tatbikattın senaryosuna göre; yeni doğan servisinde yatan kadın vatandaşın yeni doğan bebeği bilinmeyen bir kişi tarafından kaçırıldı. Annenin bebeğinin kaçırıldığını fark etmesi üzerine hastanede ’pembe kod’ verildi. Pembe kodun verilmesinin ardından güvenlik görevlileri harekete geçti. Çocuğu kaçıranları araç başında yakalayan güvenlik görevlisi şahıslara müdahalede bulundu. Kendini rolüne kaptıran vatandaş ise durması gerekirken güvenlik görevlisini sürükledi. Aracın camında askıda kalarak sürüklenen güvenlik görevlisi şans eseri yaralanmadı. Tatbikatın sonunda kaçırılan çocuk annesine teslim edilirken kaçıran şahıslar emniyet güçlerine teslim edildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Asuman Doğan tarafından
27 Mayıs, 2025 17:03 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Karabük Belediyesi’nden Yaz Ayları Öncesi İlaçlama Seferberliği

Havaların ısınmasıyla birlikte yaz mevsimine hazırlıklarını hızlandıran Karabük Belediyesi, sinek ve haşereyle mücadele kapsamında şehir genelinde geniş kapsamlı ilaçlama çalışmalarına başladı.

Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen çalışmalarla tüm mahalle, cadde ve sokaklarda planlı ve bilimsel esaslara dayalı bir mücadele gerçekleştiriliyor.

ETKİLİ VE ÇEVRE DOSTU MÜCADELE YÖNTEMİ

İlaçlama çalışmalarında, dünya genelinde yalnızca Simulium (black fly) ve sivrisinek larvaları üzerinde etkili olduğu kanıtlanmış, çevreye herhangi bir zararı bulunmayan Bacillus Thuringiensis Israelensis (BTI) içerikli biyolojik ürün kullanılıyor.
Aktif maddesi, Avrupa Birliği Biyosidal Direktifi (98/8EC) kapsamında onaylı olan bu özel ilaç, yalnızca hedef türler üzerinde etkili olup; insanlar, hayvanlar, sucul yaşam ve diğer canlılar için herhangi bir tehdit oluşturmuyor.

BAŞKAN ÇETİNKAYA: “BİLİMSEL VE SAĞLIKLI YÖNTEMLERLE MÜCADELE EDİYORUZ”

Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, yürütülen çalışmalarla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Yaz aylarında hemşehrilerimizin sağlığını korumak ve konforunu artırmak amacıyla tüm tedbirleri alıyoruz. Sinek ve haşereyle mücadelede çevre dostu, bilimsel yöntemlerle ilerliyoruz. Doğaya ve insan sağlığına zarar vermeyen, hedef odaklı ürünlerle Karabük’ün her noktasında ilaçlama faaliyetlerimizi sürdürüyoruz.”

YAZ BOYUNCA ARALIKSIZ DEVAM EDECEK

Karabük Belediyesi, ilaçlama çalışmalarının yaz mevsimi boyunca düzenli şekilde devam edeceğini bildirdi.
Yetkililer, hava koşulları elverdiği sürece tüm mahallelerde ilaçlamaların süreceğini ve vatandaşlardan gelen taleplerin dikkatle değerlendirilerek programların buna göre güncellendiğini ifade etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin