KASTAMONU Taşköprü Belediyesi tarafından asfalt ihtiyacı bulunan caddelerin alt yapıları tamamlanarak sıcak asfalt kaplama çalışmaları başlatıldı.Süleyman Demirel Caddesi’nden başlayan çalışmalar kapsamında Yaşar Okuyan Caddesi, Hüseyin Alpdoğan Caddesi, Şehit Mehmet Sözen Caddesi’nin bir kısmı, Mehmet Akif Ersoy Caddesi, Mustafa Sıtkı Erkek Caddesi, Yavuz Sultan Selim Caddesi, Fatih Sultan Mehmet Caddesi ve Şehit Adem Akman Sokak’ta sıcak asfalt çalışması yapılacak. Süleyman Demirel Caddesi’nden başlayan asfalt çalışmasına katılan Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan, 2009 yılında göreve geldikleri günden buyana ilçedeki en büyük eksikliklerden birinin asfalt sorunu olduğunu ve bundan kendilerinin de rahatsız olduklarını kaydetti. Ancak kilitli parke ve sıcak asfalt olmayan alanlarda her yıl 50 bin metrekare kilitli parke çalışması yatıklarını belirten Hüseyin Arslan, “Taşköprü’nün satıh kaplamalı olan asfalt alanları artık sorunlu hale geldi. Yeni yaptığımız yolların da asfalta ihtiyacı olduğunu tespit ettik. Yaklaşık 70 bin metrekare sıcak asfalt kalitesi ve niteliği yüksek dozda asfaltı Kastamonu Belediyesi ile yaptığımız protokolle sıcak asfalt kaplama yolu yapmaya başladık. Zaten yaşanabilir bir kent olan Taşköprü’nün daha da yaşanılır olması için çalışmalarımız devam edecek. Uzun süredir bu kapsamda yapılmayan asfalt çalışması ilçemize ve hemşehrilerimize hayırlı olsun” dedi.


Taşköprü’de Asfaltsız Yol Kalmayacak
İmam Hatipli kız öğrenci ilçeye birincilik ile döndü
Devrekli İmam Lisesi kız öğrenci ilçeye birinciliği elde ederek döndü
Zonguldak’ın Devrek İlçesinde eğitim öğretim faaliyetlerini sürdüren Devrek Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi 8/A Sınıfı Öğrencisi Ayşenaz Çengelcik Zonguldak’ta düzenlenen Akıl ve Zeka Oyunları İl Turnuvasında önemli bir başarıya imza atarak okunun gurur kaynağı oldu.
Ayşenaz Çengelcik il genelinde 40 öğrencinin katıldığı yarışmada temsil ettiği Devrek ilçesinden birinciliği elde ettiği başarıyla 5-6-7 Haziran tarihlerinde Konya’da gerçekleştirilecek olan Akıl ve Zeka Oyunları Türkiye Turnuvası’nda Zonguldak’ı temsil etmeye hak kazandı.
Okul Müdürü İsmail Öztürk, elde edilen başarıya ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi,” Öncelikle bu turnuvaya öğrencimizi hazırlayan öğretmenimiz Hande Bilgin Uraz’a oklum adına teşekkürlerimi sunuyorum. Öğrencimizin elde ettiği bu anlamlı başarı bizleri son derece gururlandırmıştır. Akademik başarının yanı sıra stratejik düşünme, sabır ve odaklanma gerektiren bu tür alanlarda öğrencilerimizin kendini göstermesi bizler için çok kıymetli. Öğrencimizi ve emeği geçen öğretmenimizi gönülden tebrik ediyor, Türkiye finallerinde de aynı başarıyı göstereceğine inanıyorum” diye konuştu
Devrek Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, bu başarıyla birlikte eğitimdeki nitelikli çalışmalarını bir kez daha ortaya koymuş bulundu.


