Taşköprü Belediyesi, hayırsever vatandaşların dayanaklarıyla her yıl Cumhuriyet Meydanı’nda kurulan iftar çadırını, bu yıl hava kaideleri sebebiyle kapalı bir alanda kuracak.
Ramazan ayının manevi atmosferini daha sıcak bir ortamda yaşatmak gayesiyle, iftar çadırı bu yıl Taşköprü Belediyesi tarafından Tabakhane Mahallesi Cumhuriyet Caddesi’ndeki kapalı bir dükkanda kurulacak. Böylelikle vatandaşlar, soğuk havadan etkilenmeden, huzurlu bir ortamda iftarlarını açma imkanı bulacak.
Konuyla ilgili konuşan Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan, bir Ramazan ayına daha ulaşmanın sevincini tüm ilçe halkı ve Müslüman alemi olarak yaşadıklarını belirterek, her yıl hayırsever vatandaşların dayanağı ile düzenledikleri iftar sofrasını bu yıl da hava kuralları nedeniyle kapalı alanda gerçekleştireceklerini ve Ramazan ayı boyunca her gün akşam 300 şahsa iftar vereceklerini kaydetti. Lider Arslan, tüm İslam alemine iyi ramazanlar diledi.


Taşköprü Belediyesi, iftar çadırını bu yıl kapalı alanda kuracak
Giresun’da dereye düşen kişiyi arama çalışmaları sürüyor
Giresun’un Yağlıdere ilçesinde dereye düşen 2 kişiden biri hayatını kaybederken, kayıp vatandaşın bulunması için başlatılan arama kurtarma çalışmaları sürüyor.
Olay, dün saat 19.30 sıralarında ilçeye bağlı Topluca köyü Kanlıca Altı mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, dere kenarında balık tuttukları öğrenilen iki kişinin suya düştüğü yönünde 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ihbar yapıldı. İhbarda, şahıslardan birinin su üzerinde hareketsiz halde bulunduğu bildirildi.
İhbar üzerine bölgeye AFAD, Jandarma, Jandarma Arama Kurtarma (JAK), Giresun Belediyesi İtfaiyesi, UMKE, AKUT ve İHH ekipleri sevk edildi. Ekiplerin gece boyunca sürdürdüğü çalışmalar sonucu amca ile yeğen oldukları öğrenilen kişilerden Sedat Ç. (28) isimli yeğenin cansız bedenine saat 23.30 sıralarında ulaşıldı.
Kayıp olduğu belirtilen amca Sedat Ç. (54) isimli vatandaşın bulunması için bölgede arama kurtarma çalışmalarının aralıksız sürdüğü öğrenildi.
AFAD koordinesinde yürütülen çalışmalara 2 AFAD aracı ve 7 personel, 6 jandarma aracı ve 40 personel, 2 JAK aracı ve 6 personel, Giresun Belediyesi İtfaiyesi’nden 2 araç ve 5 dalgıç personel, 1 UMKE aracı ve 3 personel, 1 AKUT aracı ve 6 personel ile 2 İHH aracı ve 13 personel katılıyor. Ayrıca Samsun’dan görevlendirilen 4 dalgıcın da çalışmalara destek verdiği, bölgede dron destekli arama faaliyetlerinin devam ettiği belirtildi.

