Taşköprü Belediyesi, iftar çadırını bu yıl kapalı alanda kuracak - Karabük Haber Postası
taskopru belediyesi iftar cadirini bu yil kapali alanda kuracak AcmBg53Q
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
28 Şubat, 2025 20:15 tarihinde yayınlandı
0
0

Taşköprü Belediyesi, iftar çadırını bu yıl kapalı alanda kuracak

Taşköprü Belediyesi, hayırsever vatandaşların dayanaklarıyla her yıl Cumhuriyet Meydanı’nda kurulan iftar çadırını, bu yıl hava kaideleri sebebiyle kapalı bir alanda kuracak.

Ramazan ayının manevi atmosferini daha sıcak bir ortamda yaşatmak gayesiyle, iftar çadırı bu yıl Taşköprü Belediyesi tarafından Tabakhane Mahallesi Cumhuriyet Caddesi’ndeki kapalı bir dükkanda kurulacak. Böylelikle vatandaşlar, soğuk havadan etkilenmeden, huzurlu bir ortamda iftarlarını açma imkanı bulacak.

Konuyla ilgili konuşan Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan, bir Ramazan ayına daha ulaşmanın sevincini tüm ilçe halkı ve Müslüman alemi olarak yaşadıklarını belirterek, her yıl hayırsever vatandaşların dayanağı ile düzenledikleri iftar sofrasını bu yıl da hava kuralları nedeniyle kapalı alanda gerçekleştireceklerini ve Ramazan ayı boyunca her gün akşam 300 şahsa iftar vereceklerini kaydetti. Lider Arslan, tüm İslam alemine iyi ramazanlar diledi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
caycumada 1 mayis coskusu feXBR6VB
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
01 Mayıs, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Çaycuma’da 1 Mayıs Coşkusu

Zonguldak’ın Çaycuma ilçesinde 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen etkinlikle kutlandı. Selüloz-İş Sendikası Çaycuma Şubesi, Belediye-İş Sendikası ve Eğitim Sen Çaycuma Temsilciliği öncülüğünde gerçekleştirilen programa çok sayıda kişi katıldı.

Kutlamalara Selüloz-İş ve Belediye-İş Sendikası üyesi işçiler, Eğitim Sen ve SES üyelerinin yanı sıra Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, CHP İlçe Başkanı Fahri Diler, CHP Kadın Kolları Başkanı Çiler Girgin Başoğlu, CHP Zonguldak 23. ve 24. Dönem Milletvekili Ali İhsan Köktürk, Türkiye İşçi Emeklileri Çaycuma Şube Başkanı Nizamettin Eyidoğan, Ziraat Odası Başkanı Rıza Çapkın, Köy Koop Başkanı Bayram Cura, Selüloz-İş Çaycuma Şube Başkanı Cüneyt Gümüşok, Eğitim Sen Çaycuma Temsilcisi İsmet Akyol, Çaycuma Kent Konseyi Başkanı İsmail İnam, ADD Çaycuma Şube Başkanı Nilgün Çelik ile belediye ve il genel meclisi üyeleri katıldı.

Saygı duruşuyla başlayan programda konuşan Eğitim Sen Çaycuma Temsilcisi İsmet Akyol, 1 Mayıs’ın yalnızca bir bayram değil, aynı zamanda emek, özgürlük ve demokrasi mücadelesinin simgesi olduğunu belirtti. Akyol, konuşmasında işçi hakları, ifade özgürlüğü, adalet ve sosyal eşitlik konularına dikkat çekerek, insanca yaşam, güvenceli iş, örgütlenme özgürlüğü ve demokratik bir gelecek taleplerini dile getirdi.

Etkinlikte söz alan Selüloz-İş Çaycuma Şube Başkanı Cüneyt Gümüşok ise 1 Mayıs’ın emeğin, alın terinin ve dayanışmanın günü olduğunu vurgulayarak, işçilerin hak mücadelesinin önemine dikkat çekti.

Konuşmaların ardından katılımcılar marşlar ve sloganlar eşliğinde halay çekerek 1 Mayıs’ı kutladı. Program, birlik ve dayanışma mesajlarıyla sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin