Taşköprü Belediyesi, aşevi gruplarınca günlük yemek dağıtımını Ramazan ayında da devam ederek 350 bireye sıcak yemek ulaştırıyor.
Taşköprü Belediyesi tarafından kurulan aşevi, Ramazan ayında da muhtaçlık sahibi ailelere sıcak yemek hizmeti sağlıyor. Aşevinde pişirilen yemekler her gün 350 kişiye ulaştırıyor.
Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan, Ramazan ayının manevi iklimine uygun olarak sırf yemek dağıtımı değil, gönüllere dokunan bir hizmet sunduklarını belirterek, “Ekiplerimiz yemek dağıtımı sırasında vatandaşlarımızla sohbet ederek onların halini hatırını soruyor, samimi bir bağ kuruyoruz. Aşevimiz, her gün 350 şahsa sıcak yemek ulaştırarak dayanışma ruhunu büyütmeye devam ediyor. Hayırsever vatandaşlarımız, ‘aşımız paylaştıkça çoğalıyor’ diyerek daha fazla hemşehrimize ulaşmamıza dayanak olabilir” dedi.


Taşköprü Belediyesi Aşevi, Ramazan’da 350 kişiye sıcak yemek ulaştırıyor
Çay bahçesinde bulunan yavru karaca doğraya bırakıldı
Artvin’de çay hasadı yapan işçiler tarafından bulunan yavru karaca, kısa süreli bakımın ardından doğal yaşam alanına bırakıldı.
Artvin’in Hopa ilçesine bağlı Pınarlı Köyü’nde çay hasadı yapan işçiler, bahçede yalnız halde bulunan yavru karacayı fark etti. Bir süre çevrede inceleme yapan işçiler, yavru karacanın annesini göremeyince aç kalmış olabileceğini düşünerek bakımını üstlendi. Sütle beslenen yavru karacanın karnı doyuruldu. Daha sonra annesinin yakınlarda olabileceği ihtimalini değerlendiren işçiler, yavru karacayı bulunduğu bölgedeki doğal yaşam alanına bıraktı. İşçilerin bu kararı kısa sürede sonuç verdi. Bir süre sonra bölgeye gelen anne karacayı gören işçiler, yavrunun annesiyle yeniden buluşmasına tanıklık etti.

