Reklam
Reklam
taskopru belediye baskani arslan ilk orucunu vatandaslarla acti
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
02 Mart, 2025 00:15 tarihinde yayınlandı
0

Taşköprü Belediye Başkanı Arslan, ilk orucunu vatandaşlarla açtı

Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan, belediye ve hayırsever vatandaşların katkılarıyla kurulan iftar sofrasında birinci orucunu vatandaşlarla birlikte açtı.

Taşköprü Belediyesi ile hayırseverlerin takviyeleriyle her akşam ilçede iftar çadırı kuruluyor. Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan da birinci orucunu vatandaşlarla birlikte açtı. Taşköprü halkıyla birebir sofrada buluşarak Ramazan’ın rahmetini paylaşan Lider Arslan, bu mübarek ayın birlik ve beraberliği pekiştirmesini temenni etti.

İftar programında konuşan Lider Arslan, “Mübarek Ramazan ayının birinci iftarında hemşehrilerimizle bir ortaya gelerek birebir sofrada orucumuzu açmanın huzurunu yaşadık. Soğuk havaya karşın iftar soframızın kapılarını bizlere açan Ahmet ve Nurettin Çokçapan’a ve katkılarıyla dayanışma ruhunu büyüten tüm hayırseverlerimize gönülden teşekkür ediyorum. Rabbim hayırlarını kabul eylesin. Ramazan ayının tüm hemşehrilerimize sıhhat, huzur ve rahmet getirmesini diliyorum” dedi.

İftar programına çok sayıda vatandaş katılırken, iftar sofrasının Ramazan ayı boyunca kurulacağı belirtildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
boluda 3 bin 154 ogrenci lgsde ter doktu Gx1fO8NK
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
13 Haziran, 2026 12:07 tarihinde yayınlandı
0 0

Bolu’da 3 bin 154 öğrenci LGS’de ter döktü

Bolu’da 8’inci sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen Liselere Geçiş Sistemi (LGS) çerçevesindeki sınav başladı. Şehirde 3 bin 154 öğrencinin katıldığı sınavda zilin çalmasının ardından öğrenciler okul sıralarında veliler ise okulun çevresinde ter dökmeye başladı.

Milli Eğitim Bakanlığınca, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) çerçevesinde ortaokul 8. sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen merkezi sınav heyecanı başladı. Bolu’da da sınava girecek olan adaylar ve velileri, sabahın erken saatlerinden itibaren okulların önünde toplandı. İçeri giriş saatinin gelmesinin ardından polis ve gözetmenlerin eşliğinde sınıflara giden öğrenciler, 09.30’da sınavın birinci oturumuna katıldı. Zilin çalmasının ardından öğrenciler okul sıralarında veliler ise okulun çevresinde ter dökmeye başladı. LGS çerçevesinde düzenlenen sınavda birinci oturum 10.45’te sona erecek, ikinci oturum ise 11.30’da başlayacak. Bolu’da sınava, 3 bin 154 öğrenci katıldı.

“Sıkı bir şekilde çalıştı kardeşlerimiz bugün neticelerini almaya geldiler”

Sınav öncesinde kalemini unutan öğrencilere destek amacıyla okul önünde kalem dağıtan AK Parti Bolu Gençlik Kolları Başkanı Tacettin Sirac Uzunöz, “Yeğenimizi sınava bırakmaya geldik. Hem de gençlik kolları olarak sınava gelen öğrenciler kalemlerini unutursa diye onlara da kalem hediye etmeye geldik. Sıkı bir şekilde çalıştı kardeşlerimiz bugün neticelerini almaya geldiler” dedi.

“Önemli olan bugün sınavının güzel geçmesi”

Kızını sınava getiren Aydın Tüfekçioğlu, “Kızım eylül ayından itibaren büyük çaba sarf etti. Bugün de sınava girecek. Kızım mühendis olmak istiyor. Ama lise hayatı nasıl geçer? Sonrasında ne düşünür? Değişebilir hedefleri. Önemli olan bugün sınavının güzel geçmesi” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin