Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan, belediye ve hayırsever vatandaşların katkılarıyla kurulan iftar sofrasında birinci orucunu vatandaşlarla birlikte açtı.
Taşköprü Belediyesi ile hayırseverlerin takviyeleriyle her akşam ilçede iftar çadırı kuruluyor. Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan da birinci orucunu vatandaşlarla birlikte açtı. Taşköprü halkıyla birebir sofrada buluşarak Ramazan’ın rahmetini paylaşan Lider Arslan, bu mübarek ayın birlik ve beraberliği pekiştirmesini temenni etti.
İftar programında konuşan Lider Arslan, “Mübarek Ramazan ayının birinci iftarında hemşehrilerimizle bir ortaya gelerek birebir sofrada orucumuzu açmanın huzurunu yaşadık. Soğuk havaya karşın iftar soframızın kapılarını bizlere açan Ahmet ve Nurettin Çokçapan’a ve katkılarıyla dayanışma ruhunu büyüten tüm hayırseverlerimize gönülden teşekkür ediyorum. Rabbim hayırlarını kabul eylesin. Ramazan ayının tüm hemşehrilerimize sıhhat, huzur ve rahmet getirmesini diliyorum” dedi.
İftar programına çok sayıda vatandaş katılırken, iftar sofrasının Ramazan ayı boyunca kurulacağı belirtildi.


Taşköprü Belediye Başkanı Arslan, ilk orucunu vatandaşlarla açtı
TeknoKarabük’te geleceğin kaşifleri sahne aldı
Karabük’te düzenlenen TeknoKarabük Festivali’nde öğrenciler hazırladıkları teknoloji ve bilim odaklı projeleri sergiledi.
Yeni Mahalle Spor Salonu’nda düzenlenen organizasyon saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Günün anlam ve önemine dair yapılan konuşmaların ardından 352 takım ve 458 öğrenci, geliştirdikleri projelerle ziyaretçilerin karşısına çıktı. Etkinlikte öğrenciler dron, çizgi izleyen robot, mini sumo robot, robot futbol, afiş tasarımı, yapay zekâ ile video ve serbest proje kategorileri başta olmak üzere birçok alandaki çalışmalarını sergiledi. Teknolojiye ilgi duyan öğrencilerin yeteneklerini ortaya koyduğu etkinlikte, yenilikçi fikirler ve özgün projeler büyük beğeni topladı.
Katılımcılar stantları dolaşarak öğrencilerin hazırladığı projeler hakkında bilgi aldı.
Programa Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, Gençlik ve Spor İl Müdürü Coşkun Güven, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Sayın Birol Cangı, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

