Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
04 Kasım, 2021 08:52 tarihinde yayınlandı
0

Taşdalen Başkanlığı Garantiledi

Belediye İş Sendikası Karabük Şube Kongreleri ile ilgili Pazartesi ve Salı günü yapılan  delege seçimlerinde Belediye İş Sendikası Karabük Şube Başkan Adayı Rıza Taşdelen Karabük Belediyesindeki 56 delegenin 37’sini, Safranbolu’da da 27 delegenin 26’sını aldı.

27 Delegenin belirleneceği Safranbolu Belediyesinde, Belediye İş Sendikası Karabük Şube Başkan Adayı Rıza Taşdelen delege seçimleri sonucunda 26 delegeyi aldı.

Karabük Belediyesindeki 56 delegenin 37’sini alan Rıza Taşdelen’in delege ekibine aday olan ve seçimlerden çekilen Kenan Yılmaz ile Murat Dikiltaş’ın 6 delegesinin daha katıldığı belirtildi.

Karabük ve Safranbolu Belediyelerinde yapılan delege seçimleri sonucu şu ana kadar 69 delegeye sahip olan Rıza Teşdelen, Eskipazar ile Ovacık Belediyelerinde belirlenecek 4 delegeyi daha ekibine katmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Karabük İl genelinde 73 delegeye sahip olan Taşdelen’in delege ekibine Sinop İl ve Kastamonu’nun bazı ilçe belediyelerinden de belirlenecek olan toplamda 38 delegenin en az 10 tanesini alacağı  ifade ediliyor.

Önümüzdeki birkaç hafta içinde yapılacak olan Belediye İş Sendikası Karabük Şube Kongresinde oy kullanacak toplam 125 delegenin, en az 80’i ile kongre salonuna girmesi beklenilen Rıza Taşdelen’in şimdiden şube başkanlığına kesin gözüyle bakılıyor.

Delege seçimlerinden sonra açıklamada bulanan ve kendisine destek veren herkese teşekkür eden Taşdalen, “aylardır çok çalıştık, tüm arkadaşlarımızla gecemizi gündüzümüze  kattık. Tüm arkadaşlarımıza, emekçi kardeşlerimize çok teşekkür ediyorum. Birlik vöe beraberlik içinde çok güzel işlere imza atacağız. Hepinize minnettarım. ” dedi

Bizi sosyal medyadan takip edin
f9ac5d3b 84de 4287 9e7d 7cfa6fb4517d
Asuman Doğan Avatarı
Asuman Doğan tarafından
07 Mayıs, 2026 09:30 tarihinde yayınlandı
0

ATATÜRK’E HAKARET CEZASIZ MI KALDI?

Atatürk paylaşımıyla gündeme gelen Sağlık-Sen Yöneticisinin Belediye ziyareti tepki çekti

Geçmiş yıllarda Mustafa Kemal Atatürk hakkında yaptığı sosyal medya paylaşımı nedeniyle kamuoyunda tartışmalara neden olan Memur-Sen’e bağlı Sağlık-Sen Karabük Şube Başkan Yardımcısı Nurettin Çamlıca’nın, Sağlık-Sen Karabük Şube Başkanı Sezgin Aydoğmuş ile birlikte Eskipazar Belediye Başkanı Serkan Cıva’yı ziyaret etmesi yeni tepkilere yol açtı.

Yaklaşık üç yıl önce Çamlıca’nın kişisel X hesabından yaptığı ve daha sonra kaldırıldığı belirtilen paylaşımda, Atatürk hakkında “İslami yönü iyi değil”, “İslam’ı yok etmiş” ve “İslam düşmanı” gibi ifadeler kullandığı öne sürülmüştü. Söz konusu görüntülerde ayrıca Çamlıca’nın, Atatürk’ün eleştirilemeyeceği yönündeki toplumsal yaklaşımı sorguladığı ve Cumhuriyet’in kurucusunu yalnızca askeri yönüyle başarılı bulduğunu ifade ettiği görülmüştü.

Paylaşımın kamuoyunda geniş yankı uyandırmasının ardından Sağlık-Sen Karabük Şubesi Yönetim Kurulu olağanüstü toplanmış, Nurettin Çamlıca hakkında disiplin süreci başlatılmıştı. Hazırlanan disiplin dosyasının, sendikanın en üst karar organlarından biri olan Genel Merkez Disiplin Kurulu’na sevk edildiği açıklanmış, Çamlıca’nın ihraç edilebileceği yönünde değerlendirmeler yapılmıştı.

Ancak aradan geçen sürede Çamlıca’nın Sağlık-Sen Karabük Şubesi’nde başkan yardımcılığı görevini sürdürdüğü öğrenildi. Son olarak Sağlık-Sen Karabük Şube Başkanı Sezgin Aydoğmuş’un Eskipazar Belediye Başkanı Serkan Cıva’ya gerçekleştirdiği ziyarette Çamlıca’nın da yer alması, çeşitli kesimlerin yeniden tepkisini çekti.

Kamuoyunda oluşan eleştirilerde, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk hakkında yapılan söz konusu paylaşımlara rağmen Çamlıca’nın görevine devam etmesi tartışma konusu oldu.

Bizi sosyal medyadan takip edin