Karabük Postası tarafından
04 Ocak, 2023 12:40 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Tarım Müdürü Ayvalık’tan  KKYDP Bilgilendirmesi

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Karabük Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) işbirliğiyle Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Destekleme Programı (KKYDP) Bilgilendirme Toplantısı Karabük TSO toplantı salonunda yapıldı. Tarım ve Orman İl Müdürü  Çetin Ayvalık yaptığı konuşmada;  “Bakanlığımızın 14.3 Etap Kırsal Kalkınma Yatırımlarını Destekleme programı kapsamında yapılacak hibe desteklerinden çiftçilerimizin en iyi şekilde yararlanmaları için bu toplantıyı düzenledik. Gerek yeni işletmeler ve gerekse işletmesini büyütmek isteyen çiftçilerimize desteklemelerle ile ilgili teknik personellerimizce açıklayıcı bilgiler verilecektir. Bizim isteğimiz İl geneli olarak bu desteklerden fazlasıyla çiftçilerimizin, işletmelerimizin faydalanmasıdır” dedi. Daha sonra  İl Müdürü Çetin Ayvalık tarafından sunum eşliğinde katılımcılara  Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi ile ilgili yeni yayımlanan tebliğ hakkında detaylı bilgilendirme yapıldı. Tarım ve Orman İl Müdürü Çetin Ayvalık, gerek yeni işletmeler gerekse işletmesini büyütmek isteyen çiftçilerin program kapsamında her türlü desteği teknik personellerden alabileceğini söyledi. Toplantı sonunda katılımcıların konu hakkındaki soruları cevaplandırıldı. (Nurettin Acar)  

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
29 Temmuz, 2025 16:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Bolu’da yol kenarına atılan sigara izmariti, kuru otları yaktı

Bolu’da kara yolu kenarındaki otluk alanda atılan sigara izmariti nedeniyle çıkan yangın grupların müdahalesiyle söndürüldü.
Yangın, D-100 kara yolu Ankara istikametinde meydana geldi. Edinilen bilgiye nazaran, yol kenarına kimliği belgisiz kişi ya da şahıslarca atılan sigara izmariti, otluk alandaki kuru otları tutuşturdu. Kısa müddette büyüyen alevler yaklaşık 200 metrekarelik alana yayıldı. Yangına birinci müdahaleyi, o sırada bölgeden geçen bir beton mikseri yaptı. Mikserin içindeki suyu otluk alana boşaltan şoför, alevlerin büyümesini engelledi. İhbar üzerine olay yerine sevk edilen Bolu Belediyesi İtfaiye takımları, yangına müdahale ederek kısa müddette denetim altına aldı. Soğutma çalışmalarının akabinde yangın büsbütün söndürüldü.
Polis grupları, yangına sebep olan kişi ya da şahısların tespiti için çalışma başlattı.

Bizi sosyal medyadan takip edin