Tarım Müdürlüğünden Ramazan Denetimleri - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
13 Nisan, 2022 16:09 tarihinde yayınlandı
0
0

Tarım Müdürlüğünden Ramazan Denetimleri

Karabük İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri,  Ramazan ayı nedeniyle  vatandaşın sağlığının korunması ve güvenilir gıda arzının sağlanması amacıyla gıda üretim, gıda satış ve toplu tüketim yerlerine yönelik denetimlerini yoğunlaştırırken,  denetimde işletmelerin genel hijyen, gıda işleme ve hazırlama ekipman hijyeni, muhafaza şartları, gıda maddelerinin muhteviyatı, fiziki ortamları, asgari teknik ve hijyenik şartlarına uygunluklarının kontrol edildi.

Denetimlerle ilgili bilgi veren Karabük İl Tarım ve Orman Müdürü Çetin Ayvalık; “Halkımızın Ramazan ayında da güvenilir gıdaya ulaşabilmesi için Müdürlüğümüz Gıda Kontrol görevlileri tarafından Ramazan ayı denetimleri aralıksız devam ediyor. Tarım ve Orman Bakanlığımızın talimatı üzerine gerçekleştirilen denetimlerde amacımız halkın sağlığını korumak ve güvenilir gıda tüketimini sağlamaktır. Toplum sağlığı ve tüketici menfaatlerini korumaya yönelik çalışmalarımız bundan sonra da aynı kararlılıkla devam edecektir. Mevzuata aykırı faaliyet gösteren iş yerlerine gerekli uyarı ve yaptırımlar  uygulanacaktır” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
kendini savci olarak tanitip yasli kadinin altinlarini alan 2 supheli yakalandi ay1EcpBA
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
17 Nisan, 2026 20:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Kendini savcı olarak tanıtıp yaşlı kadının altınlarını alan 2 şüpheli yakalandı

Bolu’da, kendilerini polis ve savcı olarak tanıtıp, “Kimlik bilgileriniz terör örgütünün eline geçti” yalanıyla 71 yaşındaki kadını 350 bin TL dolandıran 2 şahıs, polis ekiplerinin 250 saatlik güvenlik kamerası incelemesi sonucu İstanbul’da yakalandı. Adliyeye sevk edilen şüpheliler, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Olay, 7 Nisan’da Bolu il merkezinde meydana geldi. İddiaya göre, 71 yaşındaki F.A.’yı telefonla arayarak kendilerini polis ve savcı olarak tanıtan şüpheliler, yaşlı kadını “Kimlik bilgileriniz terör örgütünün eline geçti” diyerek korkuttu. Paniğe kapılan F.A., toplam 350 bin TL değerindeki nakit para ve ziynet eşyasını ikametine gelen dolandırıcılara elden teslim etti. Bir süre sonra dolandırıldığını anlayan yaşlı kadının ihbarı üzerine Bolu İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri harekete geçti.

250 saat kamera izlemesi

Şüphelilerin yakalanması için geniş çaplı araştırma başlatan Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, bölgedeki çok sayıda güvenlik kamerasını ve şüpheli aracı mercek altına aldı. Yaklaşık 250 saatlik kamera kaydını saniye saniye izleyen polis, olayı gerçekleştirenlerin F.A. (30) ve P.E. (42) olduğunu tespit etti. Şüphelilerin İstanbul’un Esenyurt ilçesinde olduğunu belirleyen ekipler, 16 Nisan’da iki farklı adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda F.A. ve P.E. yakalanarak gözaltına alındı. Bolu’ya getirilen ve emniyetteki işlemleri tamamlanan biri kadın olmak üzere 2 şüpheli, sevk edildikleri adliyede çıkarıldıkları mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin