Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
20 Ağustos, 2023 16:47 tarihinde yayınlandı
0

Tarihte bir ilk: İspanya şampiyon oldu

2023 Kadınlar Dünya Kupası finalinde İspanya, İngiltere’yi 1-0 mağlup erek şampiyon oldu. İspanyollar tarihlerinde ilk kez şampiyonluk sevinci yaşadı.

2023 FIFA Kadınlar Dünya Kupası’nda şampiyonluğa İspanya ulaştı. Avustralya ve Yeni Zelanda’nın ev sahipliğinde 20 Temmuz-20 Ağustos tarihleri arasında düzenlenen turnuvanın finali İspanya ile İngiltere arasında oynandı.

C Grubu’nu 2 galibiyet, 1 mağlubiyetle 2. sırada tamamlayan İspanya, son 16 turunda İsviçre’yi farklı (5-1) yenerken, çeyrek finalde de Hollanda’yı 2-1 mağlup etti. Yarı finalde İsveç’i 2-1’lik skorla mağlup eden İspanyollar, finale adını yazdırdı.

İngilizler ise finale namağlup geldi; D Grubu’nda 3’te 3 yapan İngiltere, son 16 turunda Nijerya’yı penaltı atışları sonrasında saf dışı bırakırken, çeyrek finalde Kolombiya’yı 2-1, yarı finalde ise Avustralya’yı 3-1’lik skorla elemeyi başardı.

Avustralya Stadyumu’nda oynanan finali ABD’li hakem Tori Penso yönetti. Karşılıklı ataklarla geçen ilk yarıda İspanya, 29. dakikada Olga Carmona Garcia’nın attığı golle 1-0 öne geçerken, ilk yarı da bu skorla tamamlandı.

Mücadelenin 64. dakikasında İngiltere ceza sahasında Keira Walsh’ın elle oynadığı değerlendirilerek hakem VAR uyarısıyla kenara gelerek pozisyonu izledi ve penaltı noktasını gösterdi. 70. dakikada topun başına geçen Jenifer Hermoso’nun vuruşunda kaleci Mary Earps penaltıyı kurtarmayı başardı.

İspanya kalecisi Catalina Thomas, yaptığı kritik kurtarışlarla galibiyette önemli rol oynadı. Müsabakada başka gol olmazken İspanyollar, 1-0’lık sonuçla şampiyon oldu. Dünya Kupası’nı kazanan İspanyollar, tarihinde ilk kez bu sevinci yaşadı.

Kadınlar Dünya Kupası’nda şampiyon İspanya

Şampiyon takımda Jenifer Hermoso, Aitana Bonmati Conca ve Alba Maria Redondo Ferrer; Dünya Kupası’nı 3’er golle tamamladı.

Dün oynanan turnuvanın 3.’lük maçında İsveç, Avustralya’yı 2-0 mağlup ederek üçüncü olmuştu. (İHA)

Bizi sosyal medyadan takip edin
tasarim5
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
13 Haziran, 2026 13:07 tarihinde yayınlandı
0

OĞUZ SAVCI ANKARA’YA ATANDI! YENİ ADLİYE BİNASININ KARABÜK’E KAZANDIRILMASINDA BÜYÜK EMEKLERİ VARDI…

Karabük’ün yakından tanıdığı cezaevi ve basın savcılığı görevini yürüten, Karabük Cumhuriyet Başsavcı Vekili/Cumhuriyet Savcısı Oğuz Yılmaz, bugün yayımlanan 2026 yılı Adli ve İdari Yargı Ana Kararnamesi ile Ankara Cumhuriyet Savcısı ve olarak atandı.

Karabük’te görev yaptığı süre boyunca Karabük Adliyesinin gelişimine büyük katkı sağlayan, ihalesi tamamlanan yeni Karabük Adliye binasının şehre kazandırılmasında büyük pay sahibi olan Cumhuriyet Savcısı Oğuz Yılmaz, terfi niteliğinde bir atama ile Ankara Cumhuriyet Savcılığına atandı.

Geçtiğimiz aylarda kaleme aldığı “Türk Ceza Kanununun Uzayda İşlenen Suçlara Uygulanabilirliği” adlı kitabı ve hukuk alanındaki makaleleri ile başarılı çalışmalara da imza atan Savcı Yılmaz’ın, Ankara’ya atanması görev yaptığı Karabük Adliyesinde büyük üzüntü yarattı.

Karabük’e yapmış olduğu hizmetlerden ve emeklerinden dolayı Cumhuriyet Savcısı Oğuz Yılmaz’a teşekkür eder, Ankara Cumhuriyet Savcılığı görevinde başarılar dileriz.

Bizi sosyal medyadan takip edin