Karabük Postası tarafından
20 Ağustos, 2023 16:47 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Tarihte bir ilk: İspanya şampiyon oldu

2023 Kadınlar Dünya Kupası finalinde İspanya, İngiltere’yi 1-0 mağlup erek şampiyon oldu. İspanyollar tarihlerinde ilk kez şampiyonluk sevinci yaşadı.

2023 FIFA Kadınlar Dünya Kupası’nda şampiyonluğa İspanya ulaştı. Avustralya ve Yeni Zelanda’nın ev sahipliğinde 20 Temmuz-20 Ağustos tarihleri arasında düzenlenen turnuvanın finali İspanya ile İngiltere arasında oynandı. C Grubu’nu 2 galibiyet, 1 mağlubiyetle 2. sırada tamamlayan İspanya, son 16 turunda İsviçre’yi farklı (5-1) yenerken, çeyrek finalde de Hollanda’yı 2-1 mağlup etti. Yarı finalde İsveç’i 2-1’lik skorla mağlup eden İspanyollar, finale adını yazdırdı. İngilizler ise finale namağlup geldi; D Grubu’nda 3’te 3 yapan İngiltere, son 16 turunda Nijerya’yı penaltı atışları sonrasında saf dışı bırakırken, çeyrek finalde Kolombiya’yı 2-1, yarı finalde ise Avustralya’yı 3-1’lik skorla elemeyi başardı. Avustralya Stadyumu’nda oynanan finali ABD’li hakem Tori Penso yönetti. Karşılıklı ataklarla geçen ilk yarıda İspanya, 29. dakikada Olga Carmona Garcia’nın attığı golle 1-0 öne geçerken, ilk yarı da bu skorla tamamlandı. Mücadelenin 64. dakikasında İngiltere ceza sahasında Keira Walsh’ın elle oynadığı değerlendirilerek hakem VAR uyarısıyla kenara gelerek pozisyonu izledi ve penaltı noktasını gösterdi. 70. dakikada topun başına geçen Jenifer Hermoso’nun vuruşunda kaleci Mary Earps penaltıyı kurtarmayı başardı. İspanya kalecisi Catalina Thomas, yaptığı kritik kurtarışlarla galibiyette önemli rol oynadı. Müsabakada başka gol olmazken İspanyollar, 1-0’lık sonuçla şampiyon oldu. Dünya Kupası’nı kazanan İspanyollar, tarihinde ilk kez bu sevinci yaşadı. Kadınlar Dünya Kupası’nda şampiyon İspanya Şampiyon takımda Jenifer Hermoso, Aitana Bonmati Conca ve Alba Maria Redondo Ferrer; Dünya Kupası’nı 3’er golle tamamladı. Dün oynanan turnuvanın 3.’lük maçında İsveç, Avustralya’yı 2-0 mağlup ederek üçüncü olmuştu. (İHA)
blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
12 Nisan, 2025 16:15 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

“Gönüllülüğün Dijital Hali” Projesi Kapsamında Uluslararası Buluşma

Erasmus+ programı kapsamında, Türk Ulusal Ajansı’nın takviyesiyle hayata geçirilen "Gönüllülüğün Dijital Hali" Projesi, 7-13 Nisan 2025 tarihleri ortasında Zonguldak’ın Çaycuma ilçesinde gerçekleştirildi.
Çaycuma Kaymakamlığı’nın mesken sahipliğinde düzenlenen projeye Macaristan, Kuzey Makedonya, Romanya ve Türkiye’den gençlik başkanları katıldı. Bir hafta süren programda, gönüllülüğün dijital dünyadaki yeri ve tesiri üzerine çeşitli atölye çalışmaları ve eğitimler düzenlendi.
Gençlik başkanları, eğitimlerin yanı sıra Çaycuma’nın tarihi ve turistik bölgelerini ziyaret ederek mahallî kültürü yakından tanıma fırsatı buldu. Proje, kültürel etkileşimi artırırken dijital gönüllülük alanında milletlerarası iş birliklerini de teşvik etti.
Erasmus+ projeleri, gençlerin dijital hünerlerini geliştirmelerine katkı sunarken, kültürler ortası anlayışı güçlendirmeyi ve gönüllülük ruhunu yaygınlaştırmayı amaçlıyor.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.