Reklam
Reklam
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
26 Eylül, 2023 20:00 tarihinde yayınlandı
0

Tarihi yapının ne olduğu bilinmese de hakkında bir çok söylenti bulunuyor

Tokat’ta tarihi yapının geçmişi bilinmiyor, ne olduğu bilinmese de yapı hakkında bir çok rivayet bulunuyor.

Tokat Niksar karayolu üzerinde bulunan tarihi yapı zamana meydan okuyor. Karayoluna hakim bir tepede bulunan tarihi yapı bakımsız olmasıyla dikkat çekiyor. Çevre halkı tarafından yapının, 3. yüz yıl Komana krallığı döneminden kaldığı düşünülüyor. Hamam, türbe ve mezar olduğu söylenen yapı gizemini korumaya devam ediyor. Tokat Niksar karayolu üzerinde bulunan gizemli yapı yoldan geçen vatandaşların da ilgisini çekiyor. Tarihi yapı, fotoğraf severlerin ise uğrak noktası oluyor.

“Kimse ne olduğunu tam bilmiyor”

Yapının tarihi hakkında bilgi bulunmadığını belirten Şükrü Kaylan” Yoldan geçerken bu yapıyı fark ettik. Buradaki köylülere ve Çoban arkadaşlara sorduk. Onlar da bize tarihi komana kentinden kaldığını söylediler. Hamam diyenler var, türbe diyenler var, mezar diyenlerde bulunuyor. Kimse ne olduğunu tam bilmiyor. İçeride de herhangi bir restore çalışması yapılmamış ama güzel bir yer. Yoldan geçerken dikkatimizi çekti. İlk başta türbe olduğunu düşündük. Daha sonrasında içerisinde bir şey olmadığını gördük. Burada fotoğraf çekindik ve gayet güzeldi” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
baskan kirman karabukun her noktasina hizmet ulastirmaya devam edecegiz ryvzFZ9l
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
02 Haziran, 2026 04:00 tarihinde yayınlandı
0 0

Başkan Kirman: “Karabük’ün her noktasına hizmet ulaştırmaya devam edeceğiz”

Karabük İl Genel Meclisi Haziran ayı toplantılarının 1. birleşimi, İl Genel Meclisi Başkanı Ahmet Okan Kirman başkanlığında yapıldı.

Toplantının açılışında konuşan Kirman, haziran ayı meclis çalışmalarının Karabük’e, ilçelere, beldelere ve köylere hayırlı olmasını temenni ederek meclis üyeleri, daire müdürleri, misafirler ve basın mensuplarını selamladı.

Kurban Bayramı dolayısıyla vatandaşların ve tüm katılımcıların bayramını kutlayan Kirman, son günlerde kent genelinde etkili olan yoğun yağışların yol açtığı heyelan, sel ve şev kaymalarına da değindi.

Yaşanan afetlere karşı Karabük İl Özel İdaresi ekiplerinin hızlı ve etkin müdahalede bulunduğunu belirten Kirman, vatandaşların mağduriyet yaşamaması ve ulaşımın aksamaması için gerekli tüm tedbirlerin alındığını ifade etti. Kapanan yolların kısa sürede yeniden ulaşıma açıldığını vurgulayan Kirman, sahada görev yapan ekiplere teşekkür ederek vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti.

Devam eden yatırımlara da değinen Kirman, içme suyu, kanalizasyon, tarımsal altyapı, eğitim ve diğer alanlardaki çalışmaların planlanan program doğrultusunda sürdüğünü söyledi. İl Genel Meclisi olarak milletin emanetini en iyi şekilde taşıma sorumluluğuyla hareket ettiklerini belirten Kirman, Karabük’ün her noktasına hizmet ulaştırmaya devam edeceklerini kaydetti.

Birlik ve beraberlik mesajı veren Kirman, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da ortak akıl ve istişare anlayışıyla Karabük ve ilçelerinin gelişimi için çalışmayı sürdüreceklerini ifade etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin