Reklam
Reklam
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
26 Eylül, 2023 20:00 tarihinde yayınlandı
0

Tarihi yapının ne olduğu bilinmese de hakkında bir çok söylenti bulunuyor

Tokat’ta tarihi yapının geçmişi bilinmiyor, ne olduğu bilinmese de yapı hakkında bir çok rivayet bulunuyor.

Tokat Niksar karayolu üzerinde bulunan tarihi yapı zamana meydan okuyor. Karayoluna hakim bir tepede bulunan tarihi yapı bakımsız olmasıyla dikkat çekiyor. Çevre halkı tarafından yapının, 3. yüz yıl Komana krallığı döneminden kaldığı düşünülüyor. Hamam, türbe ve mezar olduğu söylenen yapı gizemini korumaya devam ediyor. Tokat Niksar karayolu üzerinde bulunan gizemli yapı yoldan geçen vatandaşların da ilgisini çekiyor. Tarihi yapı, fotoğraf severlerin ise uğrak noktası oluyor.

“Kimse ne olduğunu tam bilmiyor”

Yapının tarihi hakkında bilgi bulunmadığını belirten Şükrü Kaylan” Yoldan geçerken bu yapıyı fark ettik. Buradaki köylülere ve Çoban arkadaşlara sorduk. Onlar da bize tarihi komana kentinden kaldığını söylediler. Hamam diyenler var, türbe diyenler var, mezar diyenlerde bulunuyor. Kimse ne olduğunu tam bilmiyor. İçeride de herhangi bir restore çalışması yapılmamış ama güzel bir yer. Yoldan geçerken dikkatimizi çekti. İlk başta türbe olduğunu düşündük. Daha sonrasında içerisinde bir şey olmadığını gördük. Burada fotoğraf çekindik ve gayet güzeldi” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
AW722462 01
Haber Merkezi Avatarı
Haber Merkezi tarafından
10 Haziran, 2026 14:56 tarihinde yayınlandı
0

Karabük’te Kaçak Kazı ve Uyuşturucu Operasyonları: 10 Şüpheli Yakalandı

Karabük’te jandarma ekiplerince gerçekleştirilen operasyonlarda kaçak kazı yaptıkları ve uyuşturucu madde bulundurdukları belirlenen toplam 10 şüpheli yakalandı.

Safranbolu Cumhuriyet Savcılığı koordinesinde çalışma yürüten Karabük İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, 4 Haziran tarihinde Safranbolu’da düzenledikleri denetimlerde izinsiz kazı yaptıkları tespit edilen 6 kişiyi suçüstü yakaladı. Operasyonda 1 jeneratör, 1 dedektör, 1 hilti, hiltiye ait 3 delici uç, 1 uzatma kablosu ve 4 adet çeşitli kazı malzemesi ele geçirildi.

İlçede 7 Haziran’da gerçekleştirilen başka bir operasyonda ise 2 şüphelinin üzerlerinde ve bulundukları araçta yapılan aramada 118 adet sentetik ecza hap bulundu. Şüphelilere ait 1 cep telefonuna incelenmek üzere el konuldu.

Öte yandan Karabük Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Karabük merkezde 4-5 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilen iki ayrı operasyonda da 2 şüphelinin üzerlerinde ve ikametlerinde arama yapıldı. Aramalarda 7 gram sentetik kannabinoid (bonzai), farklı ebatlarda 2 parça amfetamin emdirilmiş peçete, 8 gram metamfetamin ve 1 hassas terazi ele geçirildi. Operasyon kapsamında 3 cep telefonuna da incelenmek üzere el konuldu.

Gözaltına alınan toplam 10 şüpheli, jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

 

AW722462 02

Bizi sosyal medyadan takip edin