Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
13 Eylül, 2021 10:58 tarihinde yayınlandı
0

Tarihi Kent’te Açık Hava Sinema Keyfi

Korumanın Başkenti unvanı ile tüm dünyanın yakından takip ettiği Safranbolu’da, vatandaşlar akşamları açık hava sineması ile hoşça vakit geçiriyor.

Bu yıl 22. si düzenlenecek olan Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali kapsamında gerçekleştirilen açık hava sinema geceleri, tüm hızıyla devam ediyor.

Normalleşmeye geçilen şu günlerde, vatandaşların tam kapanma günlerinde yaşadıkları stresi atmalarına bir nebze de olsa yardımcı olmak ve sinemaseverleri ödüllü filmlerle buluşturmak amacı ile böyle bir etkinlik düzenlediklerini kaydeden Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, “Etkinliğimiz 7 Eylül’de başladı ve 15 Eylül’e kadar sürecek. Filmlere ilgi, her geçen gün daha da artıyor. ‘Minderini al gel!’ sloganı ile başlattığımız sinema gecelerinde, her akşam ödül almış bir belgesel ile bir film gösterimi yapıyoruz. Çay ve patlamış mısır ikramlarımız da oluyor. 15 Eylül’e kadar tüm hemşehrilerimizi etkinliğimize bekliyoruz.” dedi.

Sinema gecelerinin kendilerini pandemi stresinden uzaklaştırdığını ifade eden bazı vatandaşlar ise, “Her akşam arkadaşlarımız ya da ailemiz ile buradayız. Hem güzel film ve belgeseller izliyor hem de güzel vakit geçiriyoruz. Belediye Başkanımız Sayın Elif Köse’ye gerçekleştirdiği etkinliklerinden dolayı teşekkür ediyoruz” diye konuştular.

Sinema etkinliği her akşam 19.30 – 22.30 saatleri arasında, Aslanlar Mevkii’ndeki Leyla Dizdar Kültür Merkezi bahçesinde yapılıyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
mahallede panik genc kadin 2 saat sonra ikna oldu 5HOD9jMJ
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
31 Mayıs, 2026 00:37 tarihinde yayınlandı
0 0

Mahallede panik: Genç kadın 2 saat sonra ikna oldu

SAMSUN (İHA) – Samsun’da ailesiyle kavga ettikten sonra kapıyı açmayıp balkondan bağıran kadın, yaklaşık 2 saatlik ikna çabasının ardından evinin kapısını ailesine açtı.

Olay, İlkadım ilçesi Adalet Mahallesi Şehit Polis Serkan Yavuz Sokak üzerindeki bir apartmanın 4. katındaki dairede saat 12.30 sıralarında meydana geldi. İddiaya göre evde ailesiyle birlikte oturan ve psikolojik sorunları olduğu öğrenilen kadın, annesiyle tartıştı. Ailesinin evden dışarı çıkmasının ardından kapıyı kilitleyen genç kadın, balkona çıkarak bağırmaya başladı. Genç kadının kendisini atacağını söylemesi üzerine durum çevredekiler tarafından 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirildi.

112 Acil Çağrı Merkezi tarafından olay yerine çok sayıda itfaiye, resmi ve sivil polis ekibi ile ambulans sevk edildi. İtfaiye, söz konusu balkonun altına hava yastığı açarken, müzakereci polisler de kadını ikna edip kapıyı açtırmaya çalıştı. Yaklaşık 1,5 saat uğraşan polis ekipleri ve aile yakınları, kadına kapıyı açtıramadı. Tüm ekiplerin ve gazetecilerin mahalleden uzaklaşmasını isteyen kadın, böyle yapıldığı takdirde kağıyı açacağını söyledi. Bir sürede kadının istediği şekilde bekleyen ekipler, müzakere çabalarının olumsuz sonuçlanacağı kanısına varınca durumu özel harekat polislerine devretme kararı almak üzereyken, eve kendini kilitleyen kadın akrabalarından birine kapıyı açtı.

Ailenin de eve girmesiyle birlikte kolluk kuvvetleri, aile fertlerinden tutanak tanzim ederek binaya girildiğini kayıt altına aldı. Durumun normale dönmesinin ardından sağlık çalışanları ve itfaiye ekipleri de olay yerinden ayrıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin