Reklam
Reklam

Tarihi Kent’te Açık Hava Sinema Keyfi

Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
13 Eylül, 2021 10:58 tarihinde yayınlandı
0

Korumanın Başkenti unvanı ile tüm dünyanın yakından takip ettiği Safranbolu’da, vatandaşlar akşamları açık hava sineması ile hoşça vakit geçiriyor.

Bu yıl 22. si düzenlenecek olan Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali kapsamında gerçekleştirilen açık hava sinema geceleri, tüm hızıyla devam ediyor.

Normalleşmeye geçilen şu günlerde, vatandaşların tam kapanma günlerinde yaşadıkları stresi atmalarına bir nebze de olsa yardımcı olmak ve sinemaseverleri ödüllü filmlerle buluşturmak amacı ile böyle bir etkinlik düzenlediklerini kaydeden Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, “Etkinliğimiz 7 Eylül’de başladı ve 15 Eylül’e kadar sürecek. Filmlere ilgi, her geçen gün daha da artıyor. ‘Minderini al gel!’ sloganı ile başlattığımız sinema gecelerinde, her akşam ödül almış bir belgesel ile bir film gösterimi yapıyoruz. Çay ve patlamış mısır ikramlarımız da oluyor. 15 Eylül’e kadar tüm hemşehrilerimizi etkinliğimize bekliyoruz.” dedi.

Sinema gecelerinin kendilerini pandemi stresinden uzaklaştırdığını ifade eden bazı vatandaşlar ise, “Her akşam arkadaşlarımız ya da ailemiz ile buradayız. Hem güzel film ve belgeseller izliyor hem de güzel vakit geçiriyoruz. Belediye Başkanımız Sayın Elif Köse’ye gerçekleştirdiği etkinliklerinden dolayı teşekkür ediyoruz” diye konuştular.

Sinema etkinliği her akşam 19.30 – 22.30 saatleri arasında, Aslanlar Mevkii’ndeki Leyla Dizdar Kültür Merkezi bahçesinde yapılıyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali olaylı sona erdi

uluslararasi kultur ve sanat festivali olayli sona erdi WZKaDQLI
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
22 Haziran, 2026 00:22 tarihinde yayınlandı
0 0

Bartın’da 21-23 Haziran tarihleri arasında düzenlenen Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali’nin son gününde olaylar çıktı. Kaba üst araması yapmak isteyen 1 kişi gözaltına alındı.

Bartın’da ilki bu yıl gerçekleştirilen 1. Kültür ve Sanat Festivali’nin son gününde Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen 90’lık Karışık Kaset isimli konserde Kültür Bakanlığı Sanatçıları Neşe Dursun Saraç ve Suat Kılıç sahneye çıktı. Konser alanında bulunan gençler arasında çıkan tartışma, polis ve bekçilerin araya girmesiyle sonlandı. Daha sonra ise dışarı çıkarılan gruptaki kızlar arasında kavga çıktı. Kavga ederken yere düşen kızlar, polis ekipleri tarafından güçlükle ayırılarak, bölgeden uzaklaştırıldı. Konser devam ederken bu kez ise bir genç, zabıta ekipleri ile tartıştı. Diğer zabıtalar, polis ve bekçilerin araya girmesi ile tartışma büyümeden önlendi. Konser alanından uzaklaştırılan genç, bir süre sonra tekrar alana gelerek taşkınlık yaptı. Bunun üzerine bekçilerin üzerini aramak istediği genç, bekçilere direnince gözaltına alındı. Alkollü olduğu öğrenilen genç, ekip otosunu beklerken baygınlık geçirdi. İlk müdahaleyi yapan polisler, olay yerine ambulans çağırdı. Polislerin ilk müdahalesinin ardından kendine gelen genç gözaltına alındı.

Konser ise sanatçılara Bartın Belediye Başkanı Rıza Yalçınkaya’nın hediye takdiminin ardından sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin