Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
13 Eylül, 2021 10:58 tarihinde yayınlandı
0

Tarihi Kent’te Açık Hava Sinema Keyfi

Korumanın Başkenti unvanı ile tüm dünyanın yakından takip ettiği Safranbolu’da, vatandaşlar akşamları açık hava sineması ile hoşça vakit geçiriyor.

Bu yıl 22. si düzenlenecek olan Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali kapsamında gerçekleştirilen açık hava sinema geceleri, tüm hızıyla devam ediyor.

Normalleşmeye geçilen şu günlerde, vatandaşların tam kapanma günlerinde yaşadıkları stresi atmalarına bir nebze de olsa yardımcı olmak ve sinemaseverleri ödüllü filmlerle buluşturmak amacı ile böyle bir etkinlik düzenlediklerini kaydeden Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, “Etkinliğimiz 7 Eylül’de başladı ve 15 Eylül’e kadar sürecek. Filmlere ilgi, her geçen gün daha da artıyor. ‘Minderini al gel!’ sloganı ile başlattığımız sinema gecelerinde, her akşam ödül almış bir belgesel ile bir film gösterimi yapıyoruz. Çay ve patlamış mısır ikramlarımız da oluyor. 15 Eylül’e kadar tüm hemşehrilerimizi etkinliğimize bekliyoruz.” dedi.

Sinema gecelerinin kendilerini pandemi stresinden uzaklaştırdığını ifade eden bazı vatandaşlar ise, “Her akşam arkadaşlarımız ya da ailemiz ile buradayız. Hem güzel film ve belgeseller izliyor hem de güzel vakit geçiriyoruz. Belediye Başkanımız Sayın Elif Köse’ye gerçekleştirdiği etkinliklerinden dolayı teşekkür ediyoruz” diye konuştular.

Sinema etkinliği her akşam 19.30 – 22.30 saatleri arasında, Aslanlar Mevkii’ndeki Leyla Dizdar Kültür Merkezi bahçesinde yapılıyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
5a625a42 9078 469d 8831 c93ec3b41f0c
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
08 Haziran, 2026 09:53 tarihinde yayınlandı
Yapay Zeka
Yazıyı sesli dinle
1

CHP’li Erten’in cansız bedenine ulaşıldı

Dün Yenice yolundan dönerken mola verdikleri sırada çaya düşerek kaybolan CHP Karabük İl Başkan Yardımcısı Mustafa Erten’in cansız bedenine ulaşıldı.

Olay, Karabük-Zonguldak kara yolunun Yeşilköy mevkisinde yaşandı. Edinilen bilgiye göre, Yenice’den Karabük yönüne gitmekte olan ve içinde CHP Karabük İl Başkan Yardımcısı Mustafa Erten’in (72) bulunduğu 78 ACD 559 plakalı otomobil, yolculuk sırasında tuvalet molası verdi. Araçtan inen Erten, Filyos Çayı kenarında dengesini kaybederek yaklaşık 10 metre yükseklikten suya yuvarlandı. Akıntıya kapılan Erten, kısa sürede gözden kayboldu.

İhbar üzerine bölgeye sağlık, jandarma, AFAD, UMKE, itfaiye ve arama kurtarma ekipleri sevk edildi. Gece boyunca dere kenarında ve su üzerinde termal drone ile sürdürülen çalışmalarda Erten’e ulaşılamadı. Sabahın aydınlanmasıyla birlikte arama çalışmaları yeniden yoğunlaştırıldı.

Çaya düşen 72 yaşındaki Mustafa Erten, yaklaşık 11 saat sonra baraj kapağında ölü olarak bulundu.

Bizi sosyal medyadan takip edin