UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan Karabük'ün Safranbolu ilçesindeki tarihi evler ve yapılar, sabah karşı etkili olan kar yağışı sonrası beyaz örtüyle kaplandı.
Osmanlı döneminden kalma han, hamam, cami, konak, çeşme ve köprüleriyle açık hava müzesini andıran Safranbolu, geç gelen kar yağışıyla beyaza büründü. Mart ayının son günlerinde etkili olan kar yağışının aralıklarla devam ettiği tarihi kentte kar kalınlığı yüksek kesimlerde 10 santimetreyi buldu. Gece saatlerinden itibaren aralıklarla devam eden kar yağışının ardından Tarihi Çarşı bölgesinde bulunan tarihi konak ve yapılar karla kaplanırken, ortaya kartpostallık görüntüler çıktı. Ziyaretçilerin hayran kaldığı kentteki kar manzaraları dron ile görüntülendi.
İş yerindeki kasayı kesip hırsızlık yapan hırsızlar jandarmadan kaçamadı
Çorum’un Sungurlu ilçesinde girdikleri iş yerinde kasayı keserek içerisindeki paraları çalan 3 kişi, jandarma grupları tarafından Adana’da yakalandı.
Olay, 23 Eylül’de Sungurlu Organize Sanayi Bölgesi’ndeki bir iş yerinde meydana geldi. Gece saatlerinde iş yerine giren maskeli 4 şahıs, hırsızlık yaparak kayıplara karıştı. İhbar üzerine harekete geçen Çorum Vilayet Jandarma Komutanlığı Cürüm Araştırma Timi’nin (JASAT) dedektifleri, olayı aydınlatmak için geniş çaplı bir soruşturma başlattı. İş yeri ve etrafındaki yüzlerce saatlik kamera kaydını titizlikle inceleyen takımlar, şüphelilerin kaçış güzergahını belirledi. Yapılan araştırmada, zanlıların farklı vilayetlerde de emsal hırsızlık olaylarına karıştığı tespit edildi. Yürütülen koordineli çalışma sonucunda şüphelilerin Adana’da olduğu tespit edildi.
Adana’da düzenlenen operasyonla, olaya karışan 2 kuşkulu, cürümde kullandıkları araç ve cürüm eşyalarıyla birlikte yakalandı. Gözaltına alınan 2 kuşkulu, "nitelikli yağma" ve "hırsızlık" cürümlerinden çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı. Jandarma gruplarının olaya karışan öteki 2 şüpheliyi yakalamak için çalışmalarını sürdürdüğü öğrenildi.