Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
15 Aralık, 2022 14:13 tarihinde yayınlandı
0

Tarihi İlçede Çevre Düzenlemesi Çalışmaları Sürüyor

UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan tarihi ilçesi Safranbolu’da çevre temizliği ve düzenleme çalışmaları sürüyor.
Safranbolu Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler kent genelinde çalışmalara ara vermeden devam ediyor.
Yetkililerden alınan bilgilere göre kent merkezindeki çalışmaların yanı sıra Sadri Artuç Caddesi, Barış Mahallesi ve Hüseyin Çelebi Mahallesi ile Babasultan Mahallesinde çalışmaların hızlı bir şekilde devam ettiği kaydedildi.
Müdürlüğün haftalık programı ve vatandaşların talepleri doğrultusunda asfalt, parke, kaldırım döşeme ve yenileme, taş duvar, bordür, parklarda bakım onarım, orta refüj gibi çalışmalara devam edildiğini kaydeden Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, “İhtiyaç duyulan tüm mahalle, cadde ve sokakta ekiplerimiz çalışmalarını sürdürecek” dedi.
“Safranbolu için çalışıyoruz”
Ekiplerin soğuk hava koşullarına karşın mesai mefhumu gözetmeden görev başında olduklarını ifade eden Başkan Köse, “Belediye olarak Safranbolu ve Safranbolulu vatandaşlarımızın çok daha güzel koşullarda yaşamaları için çalışıyoruz. Çalışmalarımızda yalnızca haftalık programımıza göre değil, Halk Masamıza ve müdürlüklerimize halkımızdan gelen talepleri de değerlendiriyoruz. Hizmetin en güzelini ve en kalitelisini vermeye devam edeceğiz” diye konuştu. (Nurettin Acar)

Bizi sosyal medyadan takip edin
silvikultur egitim tatbikati yenicede tamamlandi Nlq2M26Z
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
14 Mayıs, 2026 20:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Silvikültür eğitim tatbikatı Yenice’de tamamlandı

Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü tarafından tüm işletme müdürlüklerinde düzenlenen “Silvikültür Uygulamaları Eğitim Tatbikatları”, Yenice Orman İşletme Müdürlüğü’nün ev sahipliğinde gerçekleştirilen son programla tamamlandı.

Bölge Müdürü Halil Oflu başkanlığında, Bölge Müdür Yardımcısı Osman Araz koordinesinde gerçekleştirilen eğitimlerde; genç meşcere bakımları, sıklık ve aralama müdahaleleri, doğal gençleştirme teknikleri ile meşcere kuruluşlarının biyolojik gelişim süreçleri sahada uygulamalı olarak ele alındı.

Silvikültür Şube Müdürü Hüseyin Albayrak tarafından verilen uygulamalı eğitimlerde, yetişme ortamı analizinin silvikültürel müdahalelerdeki önemine dikkat çekildi. Eğitimlerde bonitet tespiti, bakı durumu, eğim, yükselti, toprak derinliği, taşlılık, diri örtü yapısı ve yağış rejimi gibi kriterlerin teknik karar alma süreçlerine etkisi anlatıldı.

Tatbikat kapsamında meşcere kapalılık durumuna göre bakım müdahaleleri, istikbal ağacı seçimi, fertler arası rekabetin azaltılması, kök ve gövde gelişiminin yönlendirilmesi ile kar, rüzgar ve biyotik zararlılara dayanıklı meşcere kuruluşu gibi konular uygulamalı örneklerle işlendi.

Orman İdaresi ve Planlama Şube Müdürü Handan Sertel tarafından verilen eğitimlerde ise amenajman planları doğrultusunda etanın meşcereden çıkarılması, genç meşcerelerde bakım programları, işletme sınıfı değişiklik süreçleri ve olağanüstü hâsılat etası raporlarının hazırlanmasında dikkat edilmesi gereken teknik kriterler değerlendirildi.

Tatbikat sonunda konuşan Bölge Müdürü Halil Oflu, silvikültürün yalnızca ağaç yetiştirmek değil, geleceğin ormanını bugünden planlamak anlamına geldiğini belirterek, yapılan her bakım müdahalesinin ağacın gelişimi, karbon depolama kapasitesi ve ekosistem direnci üzerinde doğrudan etkili olduğunu ifade etti.

Eğitim tatbikatına Yenice Orman İşletme Müdürü Bahri Yücel, işletme müdür yardımcıları, işletme şefleri ve orman muhafaza memurları katıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin