Reklam
Reklam
678a00a700305
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
17 Ocak, 2025 10:03 tarihinde yayınlandı
0

Tarihi Havuzlu Asmazlar Konağı Satışa Çıkarıldı

Türkiye’nin otele dönüştürülen ilk tarihi konağı olan Havuzlu Asmazlar Konağı, satışa çıkarıldı. 1975 yılında Türkiye Turing ve Otomobil Kurumu (TURİNG) tarafından satın alınan ve 1988 yılında restorasyonu tamamlanarak Anadolu’nun geleneksel ilk butik oteli olarak hizmete giren konağın ihalesi 30 Ocak 2025 tarihinde gerçekleştirilecek.

TURİNG tarafından işletilen Havuzlu Asmazlar Konağı, yıllardır Safranbolu’nun tarihi dokusunu yansıtan önemli bir turizm merkezi olarak dikkat çekiyordu. Kurum tarafından yapılan açıklamada, “Turing Safranbolu, Havuzlu Konak, Küçük Konak, Taş Konak; 320 Ada 17 Parsel, 320 Ada 19 Parsel ve 320 Ada 21 Parsel ile birlikte toplam 6 adet taşınmaz, açık artırma yöntemiyle satılıktır” ifadelerine yer verildi.

Tarihi ve Turistik Önemi Büyük
Havuzlu Asmazlar Konağı, Osmanlı dönemi mimarisini yansıtan özellikleri ve tarihi atmosferiyle yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekmişti. Restorasyon sonrası butik otel olarak hizmet veren konak, yıllar boyunca Safranbolu’nun UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan tarihi yapıları arasında öne çıktı.

İhale Süreci Başladı
İhalenin detaylarına ilişkin bilgi almak isteyenler, TURİNG’in resmi internet sitesi üzerinden duyuruları takip edebilecek. Açık artırma usulüyle satışa sunulacak olan taşınmazların yeni sahiplerini bulmasıyla birlikte bölgenin turizm potansiyelinin yeniden şekillenmesi bekleniyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
giresunda dereye dusen kisiyi arama calismalari suruyor yZ49A2IC
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
25 Mayıs, 2026 00:52 tarihinde yayınlandı
0 0

Giresun’da dereye düşen kişiyi arama çalışmaları sürüyor

Giresun’un Yağlıdere ilçesinde dereye düşen 2 kişiden biri hayatını kaybederken, kayıp vatandaşın bulunması için başlatılan arama kurtarma çalışmaları sürüyor.

Olay, dün saat 19.30 sıralarında ilçeye bağlı Topluca köyü Kanlıca Altı mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, dere kenarında balık tuttukları öğrenilen iki kişinin suya düştüğü yönünde 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ihbar yapıldı. İhbarda, şahıslardan birinin su üzerinde hareketsiz halde bulunduğu bildirildi.

İhbar üzerine bölgeye AFAD, Jandarma, Jandarma Arama Kurtarma (JAK), Giresun Belediyesi İtfaiyesi, UMKE, AKUT ve İHH ekipleri sevk edildi. Ekiplerin gece boyunca sürdürdüğü çalışmalar sonucu amca ile yeğen oldukları öğrenilen kişilerden Sedat Ç. (28) isimli yeğenin cansız bedenine saat 23.30 sıralarında ulaşıldı.

Kayıp olduğu belirtilen amca Sedat Ç. (54) isimli vatandaşın bulunması için bölgede arama kurtarma çalışmalarının aralıksız sürdüğü öğrenildi.

AFAD koordinesinde yürütülen çalışmalara 2 AFAD aracı ve 7 personel, 6 jandarma aracı ve 40 personel, 2 JAK aracı ve 6 personel, Giresun Belediyesi İtfaiyesi’nden 2 araç ve 5 dalgıç personel, 1 UMKE aracı ve 3 personel, 1 AKUT aracı ve 6 personel ile 2 İHH aracı ve 13 personel katılıyor. Ayrıca Samsun’dan görevlendirilen 4 dalgıcın da çalışmalara destek verdiği, bölgede dron destekli arama faaliyetlerinin devam ettiği belirtildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin