Tarihi Havuzlu Asmazlar Konağı Satışa Çıkarıldı - Karabük Haber Postası
Karabük
İmsak 05:21
Güneş 06:47
Öğle 13:02
İkindi 16:26
Akşam 19:08
Yatsı 20:28
İftara son --:--
678a00a700305
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
17 Ocak, 2025 10:03 tarihinde yayınlandı
0
0

Tarihi Havuzlu Asmazlar Konağı Satışa Çıkarıldı

Türkiye’nin otele dönüştürülen ilk tarihi konağı olan Havuzlu Asmazlar Konağı, satışa çıkarıldı. 1975 yılında Türkiye Turing ve Otomobil Kurumu (TURİNG) tarafından satın alınan ve 1988 yılında restorasyonu tamamlanarak Anadolu’nun geleneksel ilk butik oteli olarak hizmete giren konağın ihalesi 30 Ocak 2025 tarihinde gerçekleştirilecek.

TURİNG tarafından işletilen Havuzlu Asmazlar Konağı, yıllardır Safranbolu’nun tarihi dokusunu yansıtan önemli bir turizm merkezi olarak dikkat çekiyordu. Kurum tarafından yapılan açıklamada, “Turing Safranbolu, Havuzlu Konak, Küçük Konak, Taş Konak; 320 Ada 17 Parsel, 320 Ada 19 Parsel ve 320 Ada 21 Parsel ile birlikte toplam 6 adet taşınmaz, açık artırma yöntemiyle satılıktır” ifadelerine yer verildi.

Tarihi ve Turistik Önemi Büyük
Havuzlu Asmazlar Konağı, Osmanlı dönemi mimarisini yansıtan özellikleri ve tarihi atmosferiyle yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekmişti. Restorasyon sonrası butik otel olarak hizmet veren konak, yıllar boyunca Safranbolu’nun UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan tarihi yapıları arasında öne çıktı.

İhale Süreci Başladı
İhalenin detaylarına ilişkin bilgi almak isteyenler, TURİNG’in resmi internet sitesi üzerinden duyuruları takip edebilecek. Açık artırma usulüyle satışa sunulacak olan taşınmazların yeni sahiplerini bulmasıyla birlikte bölgenin turizm potansiyelinin yeniden şekillenmesi bekleniyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
boluda bayram namazi kilindi nEGErHIm
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
20 Mart, 2026 08:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Bolu’da bayram namazı kılındı

Bolu’da Ramazan Bayramı namazı vatandaşların yoğun katılımıyla kılındı. Namazın ardından caminin içerisinde bayramlaşma programı düzenlendi.

Ramazan Bayramı’nın coşkusu ilk olarak camilerde başladı. Kent genelinde vatandaşlar, bayram namazını eda etmek için erken saatlerde camilere akın etti. Her yaştan kişinin katılım gösterdiği namazda camiler dolup taşarken, salavat ve tekbirler eşliğinde saf tutuldu. Kılınan bayram namazının ardından dualar edildi. Namaz sonrasında ise cemaat, cami içerisinde gerçekleştirilen bayramlaşma programında bir araya gelerek birbirlerinin bayramını tebrik etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin