Tarihi Havuzlu Asmazlar Konağı Satışa Çıkarıldı - Karabük Haber Postası
678a00a700305
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
17 Ocak, 2025 10:03 tarihinde yayınlandı
0
0

Tarihi Havuzlu Asmazlar Konağı Satışa Çıkarıldı

Türkiye’nin otele dönüştürülen ilk tarihi konağı olan Havuzlu Asmazlar Konağı, satışa çıkarıldı. 1975 yılında Türkiye Turing ve Otomobil Kurumu (TURİNG) tarafından satın alınan ve 1988 yılında restorasyonu tamamlanarak Anadolu’nun geleneksel ilk butik oteli olarak hizmete giren konağın ihalesi 30 Ocak 2025 tarihinde gerçekleştirilecek.

TURİNG tarafından işletilen Havuzlu Asmazlar Konağı, yıllardır Safranbolu’nun tarihi dokusunu yansıtan önemli bir turizm merkezi olarak dikkat çekiyordu. Kurum tarafından yapılan açıklamada, “Turing Safranbolu, Havuzlu Konak, Küçük Konak, Taş Konak; 320 Ada 17 Parsel, 320 Ada 19 Parsel ve 320 Ada 21 Parsel ile birlikte toplam 6 adet taşınmaz, açık artırma yöntemiyle satılıktır” ifadelerine yer verildi.

Tarihi ve Turistik Önemi Büyük
Havuzlu Asmazlar Konağı, Osmanlı dönemi mimarisini yansıtan özellikleri ve tarihi atmosferiyle yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekmişti. Restorasyon sonrası butik otel olarak hizmet veren konak, yıllar boyunca Safranbolu’nun UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan tarihi yapıları arasında öne çıktı.

İhale Süreci Başladı
İhalenin detaylarına ilişkin bilgi almak isteyenler, TURİNG’in resmi internet sitesi üzerinden duyuruları takip edebilecek. Açık artırma usulüyle satışa sunulacak olan taşınmazların yeni sahiplerini bulmasıyla birlikte bölgenin turizm potansiyelinin yeniden şekillenmesi bekleniyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
ak parti
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
02 Mayıs, 2026 13:06 tarihinde yayınlandı
0
0

Ak Parti heyeti Eskipazar’da: yatırımlar yerinde incelendi

AK Parti Genel Sekreter Yardımcısı ve Karabük Milletvekili Cem Şahin, AK Parti Karabük Milletvekili Ali Keskinkılıç, AK Parti Karabük İl Başkanı Ferhat Salt, Eskipazar Belediye Başkanı Serkan Civa, İl Genel Meclis Üyesi İsmail Bağçe, AK Parti Eskipazar İlçe Başkanı Ahmet Aydemir ile AK Parti il ve ilçe yönetim kurulu üyeleri ve Eskipazar Belediyesi meclis üyeleri, Eskipazar ilçesinde devam eden yatırımları yerinde inceledi.

Heyet, ilk olarak yapımına başlanan ve hızla yükselen Eskipazar İlçe Devlet Hastanesi inşaat alanında incelemelerde bulundu. Çalışmaların son durumu hakkında yetkililerden bilgi alan heyet, ayrıca yapımı büyük ölçüde tamamlanan 500 kişilik öğrenci yurdu ve yüzme havuzu, millet bahçesi ve sosyal donatı alanları ile Halk Eğitim Merkezi hizmet binasını da ziyaret etti.

Program kapsamında Eskipazar Belediyesi’ni de ziyaret eden heyet, Eskipazar Belediye Başkanı Serkan Civa’dan yürütülen çalışmalar ve planlanan projeler hakkında kapsamlı bilgi aldı. İlçenin ihtiyaçları ve öncelikleri üzerine yapılan değerlendirmelerde, hizmetlerin daha etkin ve hızlı şekilde hayata geçirilmesi için iş birliği ve koordinasyonun önemine dikkat çekildi.

İncelemelerin ardından heyet, yapımı tamamlanan kapalı halı sahada düzenlenen dostluk maçına katılarak sporun birleştirici gücüne dikkat çekti.

Bizi sosyal medyadan takip edin