Reklam
Reklam
678a00a700305
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
17 Ocak, 2025 10:03 tarihinde yayınlandı
0

Tarihi Havuzlu Asmazlar Konağı Satışa Çıkarıldı

Türkiye’nin otele dönüştürülen ilk tarihi konağı olan Havuzlu Asmazlar Konağı, satışa çıkarıldı. 1975 yılında Türkiye Turing ve Otomobil Kurumu (TURİNG) tarafından satın alınan ve 1988 yılında restorasyonu tamamlanarak Anadolu’nun geleneksel ilk butik oteli olarak hizmete giren konağın ihalesi 30 Ocak 2025 tarihinde gerçekleştirilecek.

TURİNG tarafından işletilen Havuzlu Asmazlar Konağı, yıllardır Safranbolu’nun tarihi dokusunu yansıtan önemli bir turizm merkezi olarak dikkat çekiyordu. Kurum tarafından yapılan açıklamada, “Turing Safranbolu, Havuzlu Konak, Küçük Konak, Taş Konak; 320 Ada 17 Parsel, 320 Ada 19 Parsel ve 320 Ada 21 Parsel ile birlikte toplam 6 adet taşınmaz, açık artırma yöntemiyle satılıktır” ifadelerine yer verildi.

Tarihi ve Turistik Önemi Büyük
Havuzlu Asmazlar Konağı, Osmanlı dönemi mimarisini yansıtan özellikleri ve tarihi atmosferiyle yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekmişti. Restorasyon sonrası butik otel olarak hizmet veren konak, yıllar boyunca Safranbolu’nun UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan tarihi yapıları arasında öne çıktı.

İhale Süreci Başladı
İhalenin detaylarına ilişkin bilgi almak isteyenler, TURİNG’in resmi internet sitesi üzerinden duyuruları takip edebilecek. Açık artırma usulüyle satışa sunulacak olan taşınmazların yeni sahiplerini bulmasıyla birlikte bölgenin turizm potansiyelinin yeniden şekillenmesi bekleniyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
baskan kavakligil tosyamizin insasi icin calismalarimiz ortak akil anlayisiyla surduruyoruz OjA2lDtw
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
11 Haziran, 2026 12:52 tarihinde yayınlandı
0 0

Başkan Kavaklıgil: “Tosyamızın inşası için çalışmalarımız ortak akıl anlayışıyla sürdürüyoruz”

Muhtarlarla bir araya gelerek istişarede bulunan Tosya Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil, “Yerel yönetimin en önemli paydaşları olan muhtarlarımızla kurduğumuz güçlü iş birliği sayesinde, Tosyamızın inşası ve ihyası adına ortak akıl anlayışıyla çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürüyoruz” dedi.

Kastamonu’nun Tosya ilçesinde Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil, muhtarlarla bir araya gelerek ilçede yapılması planlanan projeler ve yatırımlar hakkında istişare toplantısı gerçekleştirdi. Tosya Muhtarlar Derneği’nde düzenlenen toplantıda, ilçenin geleceğine değer katacak çalışmalar masaya yatırıldı. Mahalle ve sokak bazında planlanan projelerin kapsamlı bir şekilde değerlendirildiği buluşmada, muhtarların talep, görüş ve önerileri tek tek dinlenerek karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu.

Toplantıda konuşan Başkan Kavaklıgil, “Yerel yönetimin en önemli paydaşları olan muhtarlarımızla kurduğumuz güçlü iş birliği sayesinde, Tosyamızın inşası ve ihyası adına ortak akıl anlayışıyla çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürüyoruz. Birlik ve beraberlik içerisinde gerçekleştirilen bu istişareler, ilçemizin geleceğine yön verecek hizmetlerin şekillenmesinde önemli katkılar sunmaktadır” dedi.

Toplantının sonunda Tosya Muhtarlar Derneği Başkanı ve Bahçelievler Mahallesi Muhtarı Ünal Yılmaz, ilçeye katkılarından dolayı Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil’e plaket takdim etti. Başkan Kavaklıgil ise ilçede uzun yıllardır özveriyle görev yapan Şehreküstü Mahallesi Muhtarı Hüseyin Yörük’e hizmetlerinden dolayı teşekkür ederek plaket takdiminde bulundu ve çalışmalarında başarılar diledi.

Toplantı, nazik ev sahipliği ve samimi misafirperverlikleri için muhtarlara teşekkür edilmesiyle sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin