Reklam Alanı — Yan Sol Reklam Bu alana reklam ver
Reklam Alanı — Yan Sağ Reklam Bu alana reklam ver
678a00a700305
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
17 Ocak, 2025 10:03 tarihinde yayınlandı
0

Tarihi Havuzlu Asmazlar Konağı Satışa Çıkarıldı

Türkiye’nin otele dönüştürülen ilk tarihi konağı olan Havuzlu Asmazlar Konağı, satışa çıkarıldı. 1975 yılında Türkiye Turing ve Otomobil Kurumu (TURİNG) tarafından satın alınan ve 1988 yılında restorasyonu tamamlanarak Anadolu’nun geleneksel ilk butik oteli olarak hizmete giren konağın ihalesi 30 Ocak 2025 tarihinde gerçekleştirilecek.

TURİNG tarafından işletilen Havuzlu Asmazlar Konağı, yıllardır Safranbolu’nun tarihi dokusunu yansıtan önemli bir turizm merkezi olarak dikkat çekiyordu. Kurum tarafından yapılan açıklamada, “Turing Safranbolu, Havuzlu Konak, Küçük Konak, Taş Konak; 320 Ada 17 Parsel, 320 Ada 19 Parsel ve 320 Ada 21 Parsel ile birlikte toplam 6 adet taşınmaz, açık artırma yöntemiyle satılıktır” ifadelerine yer verildi.

Tarihi ve Turistik Önemi Büyük
Havuzlu Asmazlar Konağı, Osmanlı dönemi mimarisini yansıtan özellikleri ve tarihi atmosferiyle yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekmişti. Restorasyon sonrası butik otel olarak hizmet veren konak, yıllar boyunca Safranbolu’nun UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan tarihi yapıları arasında öne çıktı.

İhale Süreci Başladı
İhalenin detaylarına ilişkin bilgi almak isteyenler, TURİNG’in resmi internet sitesi üzerinden duyuruları takip edebilecek. Açık artırma usulüyle satışa sunulacak olan taşınmazların yeni sahiplerini bulmasıyla birlikte bölgenin turizm potansiyelinin yeniden şekillenmesi bekleniyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
kbu ozbekistandaki teknoloji zirvesinde turkiyeyi temsil etti vEBhH1L7
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
05 Mayıs, 2026 00:30 tarihinde yayınlandı
0
0

KBÜ Özbekistan’daki teknoloji zirvesinde Türkiye’yi temsil etti

Karabük Üniversitesi (KBÜ), Özbekistan’ın başkenti Taşkent’te Central Asian University (CAU) ev sahipliğinde düzenlenen CAU Tech Hackathon 2026’ya katıldı.

Karabük Üniversitesi öğrencilerinden oluşan VisioMed takımı, 17 ülkeden 228 takımın katıldığı CAU Global Tech Summit 2026’da sağlıkta yapay zekâ projeleriyle öne çıktı.

“AI in Healthcare” kategorisinde yarışan KBÜ VisioMed takımı; Bilgisayar Mühendisliği öğrencileri Zeynep Bostancı, Reyyan Türk, Nuray Yavuz ve Mustafa Eren Tonbuloğlu’ndan oluştu. Takım, 36 saatlik süreçte deri hastalıklarının teşhisine yönelik yapay zekâ algoritmaları geliştirdi.

Arş. Gör. Kadriye Öz ve Arş. Gör. Elif Dorukbaşı danışmanlığında yürütülen çalışmada, tıbbi görüntü verileri kullanılarak hastalık türlerini sınıflandıran ve lezyonlu bölgeleri tespit eden modeller geliştirildi.

Teknik değerlendirmede sınıflandırmada 21.60, segmentasyonda 31.48 puan alan takım, toplamda 53.08 puanla 228 ekip arasında 22’nci sırada yer aldı.

Zirvede, Vincent Wilczynski ve Sebastian Thrun gibi uluslararası akademisyenlerin yer aldığı jüri tarafından yapılan değerlendirmelerde, Karabük Üniversitesi ekibinin geliştirdiği model teknik açıdan incelenerek beğeni topladı.

Bizi sosyal medyadan takip edin