Reklam
Reklam
tarihi hamam kalintisinin ustu kapatildi otopark oldu 6lBdrAIs jpg
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
02 Eylül, 2024 20:37 tarihinde yayınlandı
0

Tarihi hamam kalıntısının üstü kapatıldı, otopark oldu

Bolu’da bir inşaatın temel kazısı sırasında bulunan tarihi hamam kalıntısının üstü, koruma amacıyla toprakla kapatıldı. Vatandaşlar ise toprakla kapatılan kazı alanını otopark olarak kullanmaya başladı.

Temmuz ayında Akpınar Mahallesi’nde bir firma 90 adet 1+1 daire yapmak için Mumcuoğlu Sokak’taki boş arazide temel kazma işlemi başlattı. 3. derece sit alanında bulunan boş arazide yetkili firma zemin etüt çalışması yürüttü. Yapılan çalışmalarda toprağın altında tarihi kalıntılara rastlandı. Firma yetkilileri tarafından durum Bolu Müze Müdürlüğü’ne bildirildi. Kazı alanına Müze Müdürlüğü personelleri gönderildi. Arkeologlar tarafından yapılan incelemelerin ardından bina yapım çalışması durduruldu. Toprağın altında kalan tarihi kalıntıların Roma dönemine ait hamam olduğu düşünülüyor. El oyması seramik eserlerin bulunduğu kazının üzerinden 2 ay geçti.

Jeotekstil ürünle kaplandı

2 ayın sonunda Koruma Kanunları çerçevesinde hamamın üstü ilk olarak jeotekstil ürünle kaplandı. Gerekli işlemlerin yapılmasının ardından tarihi hamamın üzeri toprakla kapatıldı. Vatandaşlar ise kapatılan kazı alanını otopark olarak kullanmaya başladı.

Kazı alanının otopark olarak kullanıldığını ifade eden Rahmi Ay, “Vatandaş boş olduğunu görünce aracını çekiyor. Ne yapsın, pazara gelince park yeri arıyor” dedi.

Mahalle sakinlerinden Eşref Oflaz, “15 gün önce kapattılar. Hamamın üzerine malzeme serdiler, ardından toprakla kapattılar. Koruma altına alacaklarmış” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
niksarda saganak nedeniyle kaya parcalari yola dustu EWKCOQ5l
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
05 Mayıs, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Niksar’da sağanak nedeniyle kaya parçaları yola düştü

Tokat’ın Niksar ilçesinde etkili olan sağanak yağış sonrası yamaçtan kopan kaya parçaları yolu kapattı.

İlçeye bağlı Karşıbağ Mahallesi’nde etkili olan sağanak yağış nedeniyle yamaçtan kopan kaya parçaları ve toprak birikintileri yola sürüklendi. Olay anında yolda araç ve yayının olması muhtemel bir facianın önüne geçti. Yeni kaya düşmeleri ve toprak kaymalarına karşı bölgede güvenlik önlemleri alınarak yol geçici olarak araç ve yaya trafiğine kapatıldı. Ekiplerin bölgede temizlik ve risk azaltma çalışmalarına başlaması beklenirken, vatandaşlar yolun bir an önce açılması ve benzer olayların yaşanmaması için kalıcı önlem alınması çağrısında bulundu.

Bizi sosyal medyadan takip edin